Chýbajúce zvislé označenie ostrovčeka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Pavel B. 02. decembra 2017

To bola len otazka času, kedy sa stane dopravná nehoda na Dedinskej ulici pred MŠ Meduška, kde zabudli osadiť zvislé dopravné značky.

02. december 2017

Juraj

zvislé označenie ostrovčeka nie je ... to je fakt ....
len otázka sa môže položiť aj tak, či príčina dopravnej nehody bola chýbajúca dopravná značka, spomaľovací ostrovček alebo dodržiavanie maximálnej povolenjej rýchlosti v obci (50km/h)
02. december 2017

Andrej Blanarovic

Rýchlosť bola dodržaná má na to aj svedkov susedov ktorý to videli
03. december 2017

Lepšia Modranka

ochranný stredový ostrovček u prechodu pre chodcov pred MŠ Meduška bol na Dedinskej cca 2 týždne ...a je komplet zničený... Prvý zásah dostal po týždni pri cúvaní z parkoviska, druhý včera večer. Otázka je či je zničený ostrovček dôsledok neprimeranej jazdy vodičov, alebo má na tom podiel aj jeho technické riešenie a dopravné značenie.

- Dedinskú ulicu využívajú najmä miestny obyvatelia, ktorý o ostrovčeku vedia, no používajú ju aj vodiči, ktorý nevedia že v rámci rekonštrukcie ulice niečo také pribudlo, a keď jazdia po pamäti ...môže ich nemilo prekvapiť (viz. včerajšia nehoda) - najmä počas zimy, v noci. Takisto už boli momenty kedy kamión (aj keď nemá na ulici čo robiť) obchádzal ostrovček zľava :)

Pred riešením vzniknutej situácie bo bolo vhodné prehodnotiť jeho riešenie oproti projektové dokumentácii:
- tvarové - v mieste ostrovčeka sa nachádzajú aj 3 vjazdy k nehnuteľnostiam (2x rodinný dom, + MŠ), od obyvateľov sú pripomienky na zlý vjazd na príjazdové vjazdy (polomer otáčania),
- materiálové
- zvýraznenie ostrovčeka napr. zvislým dopravným značením napr. C 6a - Prikázaný smer jazdy obchádzania vpravo ....tak ako je bežné u väčšiny stredových ostrovčekov u nás aj v zahraničí. Prípadne aj dočasné doplnenie značky _ pozor zmena organizácie dopravy.

V prípade, že by sa ostrovček zrušil úplne, bolo by vhodné prehodnotiť úpravu komunikácie v tomto úseku, nakoľko je v mieste ostrovčeka vytvorená rozšírenina.
07. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ostrovček na Dedinskej ulici je už opravený a dokončený, odovzdaný do užívania.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania