Neriešený ostrovček uprostred frekventovanej cesty

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tomas 20. marca 2018

Mohli by ste konecne prestat experimentovat s ludskymi zivotmi a odstranit tento nezmysel, ktory si uz 2 zobral? A prestante sa vyhovarat na policajtov!!!! robim tam a za riesenie je zodpovedne mesto!!!

20. marec 2018

Peter

ten ostrovcek je fakt pekny nezmysel, rano sa tam zbytocne vytvaraju kolizne situacie. Nebolo by rozumnejsie pouzit semafor, kde si chodec stlaci tlacitko a inak moze byt cely cas cesta normalne prejazdna?
21. marec 2018

kolombo

Ty keď si policajt,tak zjem kefu...Jedine,že troška mimo,tak nerob hanbu policajnému zboru.Keď teda vieš,že mesto Trnava a jeho zástupcovia primátor či viceprimátori klamali verejnosť môžeš podať na nich trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy.Aj anonymne.Len nechápem,že si to doteraz neurobil...Polícia-ODI nariadila ten ostrovček a ja s tým určite súhlasím!Chodím denne s autom po Sladovníckej a nemám s tým žiadny problém!!Je mi len smutno,že na Slovensku žije veľa ľudí,ktorí pozerajú len na seba.Stačí ísť hneď za hranice a môžte stáť len pri prechode pre chodcov a už vás autá púšťajú.
21. marec 2018

Ondrej

Z podnetu mi nie je jasne co je problem. Nezachytil som ani spravu o nehode ajked hned ako sa tam ten ostrovcek objavil som ho videl rozburany.
Chodievam tade dost casto. Problemom bolo zaradovanie sa ludi z toho laveho pruhu do praveho ked isli rovno a toto robili tesne za prechodom, takze pred prechodom sa snazili este zrychlit aby sa tam za nim este stihli vopchat. Toto ich prinuti zaradit sa skor tam, kam maju - do praveho pruhu. Jedine mi teraz vadi ze na ten prechod je horsie vidno, este som nesiel po tme ale predtym dobre blikali tie svetla na zemi,
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pred ostrovčekom je osadená dopravná značka C22b Zníženie počtu jazdných pruhov. Je potrebné sledovať dopravné značenie, ktoré na zväčšenie ostrovčeka upozorňuje. Zaradenie do jedného jazdného pruhu sa tým presunulo o cca 40 m skôr. Týmto opatrením sa zvýšila bezpečnosť chodcov a prejazdu cez križovatku s Bernolákovou ulicou. Cez túto križovatku totiž automobily prechádzali v dvoch jazdných pruhoch,hoci je možné tadiaľ prechádzať iba jedným jazdným pruhom. Tento stav (zúženie do jedného pruhu) tu bol aj pred realizáciou ostrovčeka. K riešeniu sa pristúpilo aj preto, že v uplynulých rokoch sa tu udialo množstvo dopravných nehôd, kde výsledkom boli traja mŕtvi ľudia, osem ťažko zranených, 24 ľahko zranených a mnoho škodových udalostí.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
21. marec 2018

Peter

zaujimave, ze sa pise aj o autach iducich z Bernolakovej. Tam to nic urcite nepomoze, do lava sa neda odbocit aj tak. Treba ust skusit. Ci tam ostrovcek je alebo nie je je jedno. Tam by musela byt bud svetelna krizovatka alebo kruhac, cim by sa vyriesila normalnym sposobom aj bezpecnost chodcov. Je zaujimave, ze mate samostatnu statistiku nehodovosti na prechode, lebo mne ste do podnetu o krizovatke Sladovnicka-Bernolakova a jej vysokej nehodovosti ani po 2,5 roku statistiku od ODI nedali, este sa na nu stale caka.
21. marec 2018

Flego

Že vybudovať ten ostrovček bolo správne rozhodnutie, vidieť aj z toho, že sa tam za pár dní rozbili už najmenej dve autá. Ak vodič nie je schopný zaregistrovať ostrovček, ktorý je nápadne zafarbený, ako by reagoval na chodca v nenápadnom oblečení?
22. marec 2018

Juraj2

Rieši sa tu len to, keď niekto išiel v ľavom pruhu a chcel isť rovno, ale vôbec sa nerieši to, keď niekto chcel odbáčať doľava na Bernolákovu. Teraz sa musí zaradiť do pravého pruhu a potom zase naspäť do ľavého. To na plynulosti a bezpečnosti dopravy vôbec nepridáva. Dnes ráno som bol prvýkrát svedkom toho, že autá stáli až po križovatku s Hlbokou, lebo pri preraďovaní áut sa pravý pruh upchal. Chcete naozaj chrániť chodcov? Tak nerobte polovičné riešenia. Semafor na znamenie synchornizovaný so semaforom na križovatke s Hlbokou by bol oveľa bezpečnejší pre chodcov aj autá.
24. marec 2018

Filip

Su tam dve skoly. Ostrovcek tam mal byt uz davno - bodka. Mimochodom, kazde rano tadial musim ist na Bernolakovu, takze mne by to malo najviac vadit.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania