Bezbariérová rampa na lávku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Dušan Kováč 22. augusta 2018

V rámci rekonštrukcie zvyšnej časti lávky na Tehelnej by sa mohlo myslieť aj na dobudovanie rampy pre imobilných a mamičky s kočíkom.

24. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava má spracovaný projekt rekonštrukcie aj druhej etapy lávky na Starohájskej ulici. Rekonštrukcia sa však dotýka len výmeny ťažkých betónových zábradlí za oceľové (rovnaké ako v už opravenej časti) a opravy povrchu lávky a dilatačných špár za cca 400 000 €. Mesto neuvažuje nad realizáciou nákladnej bezbariérovej rampy, keďže dostupný prístup pre imobilných a kočíky je cez výťahy nemocnice, rampou z parkoviska pred Trnavským samosprávnym krajom a rampou pri bývalých telekomunikáciách na Hlbokej ulici. Všetky smery pre pohyb imobilných osôb či mamičiek s kočíkmi sú tak zabezpečené po súčasných chodníkoch pod lávkou a prístupmi na ňu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
24. august 2018

Dušan Kováč

To akože ak pôjde z Tehelnej mamička s kočíkom napríklad na sociálnu poisťovňu tak použije výťah v poliklinike? Také škrabanie pravého ucha ľavou rukou. Takéto niečo tam malo byť roky postavené.
Pekne alibisticky ste to zalepili. Keby ste radšej napísali, že do budúcna to zapracujeme na prerokovanie nejakého odboru dopravy, alebo čoho. Budeme nad tým uvažovať, alebo niečo podobné
Ale jasné, pri podobných odpovediach by som vás mohol za rok, alebo dva, znovu otravovať v akom je to štádiu. Takto to je raz a navždy uzavreté.
24. august 2018

Fredy

Pán Kováč, z Tehelnej na Sociálnu poisťovňu by sa malo dať dostať aj s kočíkom tak, že sa pôjde z Tehelnej po chodníku na úrovni cesty až po Starohájsku, zatočiť vľavo, na Starohájskej po chodniku popred policajtov včítane stúpania až po priechod pre chodcov pred Sociálnou poisťovňou pri kruhovom objazde v dotyku s Clementisovou.
Zádrheľ možno môže byť v úseku na Tehelnej, kde sú podperné stĺpy a nábehy schodísk, dorábalo sa tam dajaké parkovanie, už dlho som tade pešo nešiel.

Myslím si však, že chodník z Tehelnej pomedzi budovy polikliniky na úrovni cesty po Starohájsku v „plnej prechodovej šírke“ by mal byť samozrejmosť.
25. august 2018

Peto

Fredy, ten chodník pod lavkou vôbec nie je problém ani pre vozičkárov. Na socku sa ale vie dostať aj po rampe na parkovisku. Mám za to, že p. Kovac chcel iba silno zdramatizovat odpoved tou nasjabsurdnejsou kombináciu - výťah vs socialka.
27. august 2018

Dušan Kováč

Myslím že som sa nič nové nedozvedel, akurát pri každej trase treba plánovať a prekonať minimálne jeden prechod pre chodcov. Ak by sa dalo dostať z tohoto smeru na lávku, človek si môže vybrať ktorýkoľvek smer, 100% mimouroňové križovanie. Chcel som tu bezbariérovosť posunúť trochu ďalej. Hm... čo už.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania