Hlučná hudba

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Prosim Vas pan Starosta skuste obmedzit hlasnu hudbu z Trnavskeho dvora...je 23:55 a hudba hra na celu ulicu toto neni normalne...su ludia co potrebuju spat...! vdaka za pochopenie.

10. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Vyriešenie podnetu je v kompetencii Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave, ktorému sme podnet preposlali.

Ak by ste mali viac otázok k tejto problematike, potrebné informácie nájdete aj na našej webovej stránke: http://www.trnava.sk/sk/zivotna-situacia/ochrana-pred-hlukom

Jana Gmitterová, ÚKaM
12. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
VZN č. 417, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 394 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Trnava definuje okrem hluku aj obťažovanie hlasným alebo hlasovým zvukovým prejavom, na ktoré sa podľa VZV nevzťahuje právna úprava ochrany zdravia pred hlukom podľa osobitného predpisu.
RÚVZ Trnava vykonáva v prevádzkach štátny zdravotný dozor v rámci kompetencií daných mu zákonom č. 355/2007 Z. z. To znamená, že prevádzkam, ktoré používajú zdroje hluku, infrazvuku a vibrácií nariaďuje podľa § 55 ods. 2, písm. i) „vykonanie špeciálnych meraní, analýz alebo vyšetrení na účely hodnotenia zdraviu škodlivých faktorov a ich vplyvu na verejné zdravie“.
Prevádzkam, ktoré ale neorganizujú pravidelné koncerty živej, resp. reprodukovanej hudby, teda prevádzkam, ktoré nepoužívajú zdroje hluku (napr. prevádzky kaviarenského typu, bary), RÚVZ Trnava nemá dôvod nariadiť objektivizáciu hluku. Ak sa v takejto prevádzke ozýva hluk či už z hlasnejšie pusteného prehrávača, alebo od prítomných hostí, RÚVZ Trnava nemá možnosť pri výkone ŠZD „ex post“ objektívne zistiť a preukázať akékoľvek porušenie zákona v oblasti hluku. Máme za to, že podobné prípady treba riešiť na mieste v rámci kompetencií mestskej polície.


Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave
27. apríl 2017

Karol

Takže toto je ďalší nezmyselným Ficov zákon, ktorý treba zmeniť.
Tak občan má na vlastné trovy zavolať a zaplatiť v noci úradníka, aby zmeral hluk. (((:-((((
27. apríl 2017

Karol

A takto to je to akože vyriešené?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania