Trnávka - smeti

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Ladislav 10. februára 2014

Na obrazku je vidiet ako je Trnavka poriadne znecistena odpadkami ci kosikom.
Katastrofa to je teda pohlad je to pri Zelenom kricku a navrhujem ked to budu cistit - vycistit uz cely tok!!!
Nezamestnanych je dost urcite by sa dali pouzit.

10. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Čistenie Trnávky je v kompetencii správy povodia Váhu.
Na znečistenie sme ich upozornili.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
14. február 2014

zofia

Myslím , že jedno upozornenie nestačí, povodie Váhu je štátny podnik , tak já dávam na nápravu tak pol roka,ale iná vec vo Vajslovej doline nie je jedneho smetného koša a preto je všetko na zemi.
14. február 2014

jana

Svätá pravda, tie kôše tam velmi chýbajú
14. február 2014

sisa

Pri mostíku od ul. J. Krála je vo vode dopravná značka , pod mostom pri nemocnici je ubytovaný bezdomovec, na pravom brehu popri záhrad sú sedadla z auta aj.... ten bordél okolo brehu Trnávky je humus,jediné pozitívum sú dve prekrásne kačičky, vidím ,že já a aj ostatný obyvatelia okolitých domov to zbierajú,ale donekonečna sa to nedá.
14. február 2014

Karel

Každý deň, páni policajti pri Trnávke na Vajslovej neprimeranú rychlosťou prevezú , ale pochopitelne len na aute , myslíte si,že z auta niečo uvidia, nie a potom to všetko takto vyzerá.
14. február 2014

Alena

Treba písať p. primátorovi, mám skúsenosť
27. február 2014

Flego

Povodie Váhu to zatiaľ nerieši.
11. marec 2014

Tomas

Videl som dnes 3 pankov ze tahali ten vozik do multikary
13. marec 2014

Flego

Košík je už preč, ale na brehoch je špiny ešte neúrekom....
17. marec 2014

Ivan

To čo je pod mostom na Tamaškovičovej pri vyústení Vajslovej je jeden hnus. Nebude jednoduché to upratať. O odpade popri chodníku až po Mikovíniho ani nehovorím. Mohol by tam byť pekný park s cyklochodníkom. Chcelo by to však osvetlenie, smetné koše, lavičky, pravidelnú údržbu od brehu až po plot Tatrachemy, Rozvoja a Technologického parku. Ten bordel v tých húštinách by naplnil aj 10 nákladných áut... Áno dve značky pod lávkou smerom na Śípovú asi nikomu nechýbajú. Podobne tuším nikoho netrápi, že zmizlo zábradlie nad vyústením kanalizačného zberača do Trnávky pri križovatke Vlárska/Vajslova. Toto by však bolo asi na samostatný podnet prípadne aj niekoľko !?
17. marec 2014

Flego

Už to tu visí hodne dlho https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/5079/skladka aj s podobnými návrhmi, ale zatiaľ, myslím, nebolo zrealizované ani to čo bolo sľúbené k 1.8.2013.
16. apríl 2014

votava

a stale sa nič nedeje. nemame nezamestnanych ?
24. február 2017

peter

Dobrý deň, 

zber komunálneho odpadu vykonávame každoročne niekoľkokrát do roka, aj napriek tomu, že nie sme jeho pôvodcom. Zároveň je vykonávaná pochôdzková činnosť, za účelom zistenia znečistenia toku rôznym odpadom v intraviláne meste Trnava. Vzhľadom k tomu, že koryto toku bolo donedávna dlhodobo zamrznuté, nebolo vidieť všetky odpady, ktoré sa nachádzali pod ľadom. V rámci poslednej pochôdzky našim pracovníkom bolo vykonané zároveň vytiahnutie odpadu z koryta toku. 
Podaný podnet preveríme a pokiaľ sa v súčasnej dobe nachádza v koryte toku odpad, budeme to riešiť, tak ako vždy jeho odstránením. 



S pozdravom 

Mgr. Pavel Machava 
Hovorca 
Slovenský vodohospodársky podnik
08. jún 2017

navstevnik

Dobrý deň,

zber komunálneho odpadu z koryta toku Trnávka v intraviláne mesta Trnava vykonávame podľa kapacitných možností. Napriek tomu, že za komunálny odpad na území mesta zodpovedá mesto, je snaha našej organizácie odpad z toku odstraňovať, no nie je možné túto činnosť vykonávať každý deň.
V mesiaci máj sme vykonali aj prečistenie dna toku traktorom s radlicou, nakoľko zahajujeme kosbu Trnávky, ktorá sa prevádza z koryta toku.
Pre informáciu uvádzame, že čistenie Trnávky v intraviláne mesta - krytá časť toku v areáli nemocnice a v Ružovom parku bolo vykonané v roku 2011 - 2012. Na najbližšiu skládku A.S.A. Trnava bolo vtedy odvezených spolu 2300 t nánosu, ktorý bol zložený zo zeminy, stavebného a komunálneho odpadu. Na prečistenie a umiestnenie odpadu na skládku boli našou organizáciou vynaložené nemalé finančné prostriedky
Fotodokumentácia - t.j. stavebný odpad pri moste na Zelenom kríčku nie je stavebným odpadom, ale lomový kameň je vyplavovaný z dna toku pri väčších zrážkach, kedy cez odľahčovacie stoky jednotnej kanalizácie TAVOSU dochádza k poškodeniu dna. Tento problém sme riešili so správcom kanalizácie, ale neúspešne a naša organizácia pripravuje opravu poškodeného dna toku v miestach výustí.
Fotografia vyústenia odľahčovacej stoky v lokalite Vajslova dolina - nános v mieste vyústenia je povinný odstrániť správca kanalizácie - TAVOS.
Správca kanalizácie takéto čistenie vyústení už v danej lokalite vykonával a znovu ich upozorníme na povinnosť čistenia.




S pozdravom

Mgr. Pavel Machava
Hovorca

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p.
Podnikové riaditeľstvo
Radničné nám. č. 8
969 55 Banská Štiavnica

e-mail: [email protected]
08. jún 2017

navstevnik

Takto sa vyjadrili vodohospodari na moje otazky o cisteni Trnavky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania