Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Joja 26. februára 2014

Na sídlisku Na hlinách pri vchode 59 ( pri múre ) od minulého roka stojí automobil TT 622 DF , nemá platnú STK ani emisnú . V tejto lokalite je veľký problém s parkovaním .

27. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Podnet sme nahlásili Mestskej polícii v Trnave.

Jana Gmitterová, ÚKaM
27. február 2014

vlaDyka

...múdro. Ale nedá mi - v tomto článku : http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=136220 sa píše: "Na Slovensku funguje automatizovaný informačný systém technických kontrol a automatizovaný informačný systém emisných kontrol, z ktorých sa prenášajú údaje o technickej a emisnej kontrole do informačného systému evidencie vozidiel (IS EVO) a zaznamenajú sa v karte evidovaného vozidla. Podobne sa do informačného systému evidencie vozidiel (IS EVO) prenášajú aj údaje o povinnom zmluvnom poistení vozidla.

Ak aj nezodpovedného motoristu neodhalí polícia, obvodné úrady pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie si vedia v informačnom systéme evidencie vozidiel (IS EVO) skontrolovať vozidlá, ktoré nemajú platnú technickú alebo emisnú kontrolu. V takýchto prípadoch sú obvodné úrady pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie povinné konať a prevádzkovateľovi vozidla uložiť pokutu 166,- eur za neplatnú technickú kontrolu a 166,- eur za neplatnú emisnú kontrolu."

Tak kde je problém ??? Čo tieto inštitúcie robia, ak tieto informácie hneĎ a automaticky majú ?
27. február 2014

pedro

problem je ze ten zakon na ktory sa odvolavas je cisty nezmysel. nie je predsa mozne aby si dostal pokutu za to ze nemas STK a zaroven v jednej vete sa stazovat ze to vozidlo je odparkovane na parkovisku. ved tym vyvracias podstatu potreby STK. nema STK=nemoze jazdit tak nejazdi tak je na parkovisku.
okrem toho dany clovek moze byt dlhodobo odcestovany, dlhodobo hospitalizovany, mrtvy a dedicske konanie este neprebehlo a dalsich 150 dovodov preco to auto nema platnu STK. preto urady v tomto nekonaju pretoze ani moc nemozu, pretoze nemozes niekomu prikazat aby mal platnu STK ked nejazdi. som vzedavy ako pojdes na STK ked tyzden pred jej vyprsanim ti niekto ukradne kolesa a necha ti to stat pred domom na tehlach a som zvedavy ci aj potom budes volat po zasahoch uradov ohladom neplatnej STK.
27. február 2014

Joja

Tu nejde o to , či máš alebo nemáš platnú STK ( mimochodom zákonodarcovia neriešia prečo nemáš včas alebo z akých dôvodov túto kontolu ale čo je super vyriešené , tak to je pokuta ) . Tu ide o to , že parkovanie na tomto sídlisku je hrôza a des . Ak si niekto odparkuje akože "nepojazdné " auto na parkovisku , tak si myslím že to nie je správne . Úvahy o tom , že majiteľ je dlhodobo chorý , nebodaj mŕtvy nie sú tie pravé - ak by bol majiteľ z uvedeného vchodu , tak by sťažnosť asi nebola . Riešenie odstavenia " nepojazdného auta " tam , kde ma nikto nepozná nie je kóšer , ale úbohosť . Ak viem , že tu parkuje sused , ktorý má nejaké problémy , viem to pochopiť ale takéto riešenie je u mňa nepochopiteľné .
Ak sa jedná o parkovanie na tak malej ploche , skôr poznáš suseda podľa toho aké má auto ako podľa mena .
P.S.
Podľa aktuálneho výpočtu , ktorý robili na min. vnútra - ak by pokutovali všetkých , ktorý k dnešnému dňu nemajú platnú STK , tak by značne posilnili štátny rozpočet . Absurdnosť je taká , že to chcú preverovať so spätnou platnosťou 5 rokov.
27. február 2014

pedro

tak preco nedas podnet, ze je tam zle parkovanie a ze ti chyba parkovacie miesto? preco sa snazis problem parkovania riesit tak ze niekomu inemu das naparit pokutu? aky je rozdiel medzi tvojim autom a tym jeho nepojazdnym autom? stale je to obcan SR parkujuci na verejnom parkovisku s vlastnym autom. to ci ma alebo nema STK nemeni nic na jeho/tvojich pravach. ked mu daju pokutu za neplatnu STK tak to tvoj problem ani problem tej lokality nikam dopredu neposunie a uplne zbytocne sa tym bude niekto zaoberat
27. február 2014

Joja

Ale ja riešim zlé parkovanie . Ja nikomu nedávam pokutu - že je zákon zlý píšeš aj ty . Sám priznávaš že nie je možné aby si za to že nemáš STK dostal pokutu . Ja zdieľam tvoj názor . Človek je tvor zábudlivý ani si nevšimneš , že máš po termíne STK ( hoci len týždeň ) ak by ťa len upozornili , tak by to bolo fajn .
A čo sa týka tohoto parkovania - ale ja nechcem parkovať konkrétne na tom mieste . Viem ako tu vodiči - obyvatelia bojujú o miesto na zaparkovanie . Každý je rád ak v blízkom okolí sa mu podarí zaparkovať . Na tomto mieste stojí auto už dobrých 5 mesiacov nepohnute . Z blízkeho okolia nikomu nepatrí . A čo keď je kradnuté ?
27. február 2014

pedro

a co ocakavas od mesta ze urobi? ze zacne patrat preco 5 mesiacov niekto nejazdi autom? no mozno sa mu nechce. nejak mi unika pointa tvojho podnetu. okrem toho ze neexistuje zakonny sposob ako to auto odtial odstranit neexistuje ani dovod na jeho odstranenie tak co tu vlastne riesis?
27. február 2014

Olga

LOL ma tam vrak, dovidenia, to kam by sme dosli, keby boli plne ulice vrakov. ?
28. február 2014

pedro

ani jeden z podnetov s tym nesuvisi. auto ma evidencne cislo tak je vsetko v poriadku.
28. február 2014

pedro

tak si zisti ci to mesto odtiahlo to auto a zosrotovalo na svoje naklady, alebo ho majitel preparkoval na parkovisko za rohom, kde si pocka zase nejaky cas kym niekto dalsi poda dalsi nezmyselny podnet.

V prípade opustených motorových vozidiel, ktoré na verejných priestranstvách prekážajú ostatným obyvateľom, musí mesto najskôr vyzvať vlastníka „veci“, aby ju na vlastné náklady odstránil, pretože ruší vzhľad mestskej časti.

Vrakom sa motorové vozidlo stáva až vtedy, keď nemá štátnu poznávaciu značku (identifikačné číslo), nie je uzatvorené a javí známky opustenosti. Až vtedy môže takýto vrak mesto odtiahnuť.
02. marec 2014

Olga

blbost, proste si tie sroty majitelia odstranili po vyzve mestskej policie, ak by boli za rohom a nikomu tam nevadia, nech si tam stoja, ak vadia, zas ich niekto nahlasi.
pedro byvas v dome alebo v bytovke hm,.. pacilo by sa ti keby si nemal kde zaparkovat a miesto by zaberal vrak.. asi nie, tak sa necuduj ked to niekomu vadi. Verejne priestranstvo nie je vrakovisko,
02. marec 2014

pedro

to ze nema niekto STK neznamena ze je to vrak. rovnako ako tvoj vek neznamena ze si stara ufrflana babizna
02. marec 2014

Odkazprestarostu.sk

Priatelia, toto je miesto na diskusiu k podnetom. Negatívny tón nikomu nepomôže a verte mi, že ani sa vám pri ňom neuľaví ;)
Peter Bročka
Admin OPS pre Trnavu
02. marec 2014

pedro

vy ako moderator by ste si mohli dat vacsi pozor pri schvalovani takychto nezmyselnych dotazov aby sa nahodou nestalo ze vam nahodou vyprsi STK a nejaky iniciativec to tu nahlasi a bude tvrdit ze tam stojite 5 mesiacov len preto ze mu to vadi z inych dovodov. raz tu mame slobodu a demokraciu tak nemoze predsa takyto nastroj ako je tento web rozhodovat o tom ci si niekto preparkuje alebo nepreparkuje auto pred sidliskom. To by bolo potom trochu kontraproduktivne a takyto na prvy pohlad demokraticky nastroj sa stava buzeraciou obcanov a napomahanie birokratickemu aparatu.
02. marec 2014

Odkazprestarostu.sk

2pedro: všetky podnety prechádzajú pred uverejnením kontrolou. Tento podnet v žiadnom prípade nie je nezmyselný. Upozorňuje na konkrétne vozidlo a konkrétnu situáciu obsahuje relevantnú foto a nie je duplicitný. Tento portál o ničom nerozhoduje. Je to nástroj komunikácie pre občanov, ale aj pre samosprávy. Ten, kto podnet nahlási môže tvrdiť čokoľvek, nepr. že auto na dané miesto každú noc teleportujú mimozemšťania. ;) Mesto, resp. mestská polícia musí postupovať podľa zákona (resp. iného predpisu). Pokiaľ nedošlo k porušeniu zákona, k žiadnej "buzerácii" ani byrokracii nedôjde..
02. marec 2014

pedro

samozrejme ze dojde k buzeracii uz len tym ze to bude mestska policia riesit. ved si len predstavte svoje auto namiesto toho nahlaseneho alebo si pockatje kym takto nahlasi niekto vase auto ked budete na dovolenke letecky. dnes vadi zakladatelke podnetu ze tam stoji auto 5 mesiacov. zajtra to bude mesiac. pozajtra 3 dni. auto ma evidencne cislo takze nema ho kto a preco riesit len na zaklade nejakeho podnetu ze niekomu vadi. bol by to velice zvlastny precedens. a vy taketo nezmysly schvalujete a posielate dalej a zatazujete tym zbytocne administrativu mesta. bez sance na riesenie. parkovat tam mozem aj ja. aj 5 rokov. aj ked tam nebyvam. to je podstata verejneho parkovania. keby ten parking stal 1 EUR na rok a ten peugeot co tam je zaparkovany to ma zaplatene tak uz by to nikomu nevadilo. kde je teda podstata tohoto podnetu? coho sa tu vlastne Joja dovolava? a hlavne si uvedomte na ukor coho...
03. marec 2014

Odkazprestarostu.sk

2pedro: zase opakujem - údaj ako dlho tam auto podľa nahlasovateľa podnetu stojí je úplne nepodstatný. Mestská polícia nemôže mať problém zahrnúť kontrolu tohto vozidla do niektorej zo svojich trás alebo výjazdov a skontrolovať skutočný a overiteľný stav. Následne o ňom informuje prostredníctvom odpovede. Portál má aj "edukačný charakter, čo znamená, že verejnosť má možnosť bližšie sa oboznámiť s jednotlivými postupmi. V tomto prípade môže byť vysvetlenie MP také, že nejde o vrak, nakoľko má značky, resp. že neplatná STK/EK nehrá žiadnu rolu. Aj toto je súčasť významu a prínosu portálu.
03. marec 2014

Olga

pedro tie tvoje hypotezy... Bolo by ti milsie, keby zadavatelka podnetu vecer pod ruskom noci ukradla! SPZ a keby sa vrak mesiac nepohol uz by to mohla nahlasit a bol by to vrak aj podla vsetkych zakonov sveta? Alebo by mu este aj musela prerezat gumy? Potom by odfotila auto s vyfucanymi gumami, bez spz a stk a presiel by si to mlcanim, lebo by to bol vrak podla tvojich predstav? Stal by tam nie 5 ale 6 mesiacov. ci ma pockat 5 rokov a potom ti da na schvalenie, ze ale 5 rokov uz naozaj stacilo, mozete ho vyzvat nech si ten srot spojazdni alebo da prec? :))) Ozaj nechces byt admin? mohol by si svoju prebytocnu energiu vyuzivat efektivnejsie a ako citam tak by so to robil tak, ze by tu polka podnetov ani nebola, to by bolo sveta zit :P
03. marec 2014

pedro

mne by bolo milsie keby taketo primitivne rozmyslanie ake si tu nacrtla a ktore je motivaciou k tomuto podnetu na slovensku vobec neexistovalo.
03. marec 2014

Olga

Hm ked chce mat auto, nech sa onho stara. Take free myslenie, mam prava - parkovat kde sa mi zachce, ale ziadne povinnosti, to by to tu este len primitivne vyzeralo. ;)
05. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Vami zadaný podnet bol preverený 27.02.2014, ďalej budeme postupovať v zmysle §80 odst.1, písm. k) Zákona o odpadoch.

Msp Trnava
06. marec 2014

Laco

Pedro je asi vlastník toho vozidla :D
07. marec 2014

Debra

Pedro je skor jediny vlastnik zdraveho rozumu spomedzi vsetkych ucastnikov tohto prispevku
11. marec 2014

Olga

Takze majitelka je Debra :)
Vrakovisko na vas. Keby ste mali 100 metrov od vasich domov zaparkovane same vraky, tak by ste sa zbadali, o com sa tu pise :) Utopia? Podla mna ano, podla vasich pravidiel by to bolo v pohodicke.
17. marec 2014

Debra

Olga, Olga co s tebou? Dufam len, ze nie si detektiv, inac by si stala za .... dopln si podla vlastnej fantazie. Tebe musi byt sveta zit, ked si myslis, ze ti jedno auto zmeni zivot.
18. marec 2014

Karol

Pred každým piatym panelákom stojí nejaké auto dlhodobo (u mňa je to viac ako mesiac). Dokonca aj mávajú ŠPZ a prekvapivo ani nie nejakú starú. Zvyčajne sa dajú poznať podľa prázdnych pneumatík alebo nejakého ťukanca, keď niekto cúval na parkovisku a neodhadol to. Po čase ten ťukanec dokonca zázračne naberá na rozmeroch :-) Osobne parkovanie vedľa takého auta mám rád, nakoľko viem, že z neho vystupovať nejaká 100 kg sliepka, ktorá otvára vždy svoje dvere, pokiaľ sa nezastavia buchnutím o moje auto :-O
To, že takéto nepojazdné auto zaberá flek na parkovanie, je samozrejmé, ale problém s parkovaním v TT to nevyrieši. Trnava tuším dokonca ani nemá odťahovú službu.
V Paríži bežne jazdia autá podľa ŠPZ - jeden deň párne a druhý deň nepárne. Majú to síce kvôli smogu, ale my sa tešme sa, že sa tu ešte pomestíme so všetkými ŠPZ...
18. marec 2014

Flego

Nepozeral si včera správy? Úrady vraj začali majiteľom takýchto áut automaticky zasielať pokuty 166 eur za neplatnú STK a 166 eur za neplatnú EK, takže za toto auto čo je tu je to 322 eur a to už nieje sranda.
31. marec 2014

Olga

Kde presne pisem, ze toto auto ovplyvnuje moj zivot? :) Ale dodrziavanie nejakych pravidiel by nam vsetkym mohlo zivot ovplyvnovat, ibaze to sa na Slovensku nenosi. V 89 sme dostali prava, povinnosti dostaneme, ked dostaneme rozum.
Problem s parkovanim to nevyriesi, ale vlacte veci z auta zbytocne daleko, ked vam priamo pred vchodom stoji vrak. Och a ak ho niekto nahlasi, ci on ten bonzak este neporusi jeho najzakladnejsie ludske prava :-O
27. apríl 2014

Flego

27. apríl 2014

Flego

Auto už stojí na inom mieste. Je už pojazdné Jojka alebo sa len presunulo?
28. apríl 2014

Flego

Aha, včera som si nepozrel predné sklo, je na ňom výzva, asi už hodne stará, pretože písmo je zmazané.
28. apríl 2014

Joja

Ahoj Flego ,
vďaka za foto . Auto nasilu odtlačili k múru ( je nepojazdné ) aby si ľudia nevšímali odkaz . Vytešujú sa ako prešli všetkým cez rozum .
Čau Joja
16. apríl 2015

Matúš G

Dané auto som na parkovisku nenašiel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania