Ulica Hlavná-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Trnavčan 22. apríla 2020

Prosím kompetentných o vysvetlenie, ako sa dá piť pivo cez ochranné rúško?
Stačí sa ísť pozrieť večer vedľa radnice a je vidieť, ako sa dodržiava (obchádza..) nariadenie hygienikov. Predaj cez výdajné okienko je OK, ale konzumácia piva na verejnom priestranstve, pofajčovanie a debaty v družných hlúčikoch na ulici priamo pred Radničnou pivárňou, plastická mapa Trnavy slúži ako odkladací pult na poháre.. Je to bez sedenia, na "stojáka". Ale COVIDu je to jedno. A zdá sa, že aj MsP a nadriadeným orgánom.. Predaj čapovaného piva v plastových pohároch na priamu konzumáciu je pokusom o hromadné šírenie nákazy. Stači jeden nakazený a Trnava má problém!

24. apríl 2020

Michaela

Toto iste pred bytovkou Botanika, neda sa dostat do bytovky, lebo musite ist okolo skupiniek ludi ktori nemaju samozrejme rusko. Nehovorim o dazdniku, ktorym tiez blokuju priechod s dietatom do 2r, ktore NEMOZE mat rusko. Hygienici by z toho mali isto radost!
25. apríl 2020

Nika

Presne toto sa opat zacalo diat aj v podniku Vodaren!!! Znovu otvorili, vraj sa spojili s nejakou pekarnou, zacali predavat pekarenske vyrobky, no v prvom rade pivo do flias, do vcera mali prevadzkove hodiny do 18.00,zrazu podnik otvoreny az do 21.00 no od poobedia sa tam zavali skupinkovat ludia, vysedavali na trave, postavali okolo podniku, a popijali a fajcili, bez rusok na tvari, niekolko hodin!!! Toto je akoze normalne? Je to to iste ako keby bola otvorena letna terasa, a nic sa nedialo. Na toto sa otvorili krcmy??!! Bolo jasne, ze alkoholu chtivi nebudu nic dodrziavat, len aby mohli konecne vysedavat v krcmach a baroch, ale kde je zodpovednost? Presne ako pisete, staci jeden nakazeny a sme v ...! Je to absolutne nezodpovedne!! Nech si zoberu flasu piva a idu si, takto budu vsade po meste postavat velke skupiny ludi, popijat a samozrejme rusko nikto mat nebude...
04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR číslo OLP/3461/2020 účinné od 22.4.2020
umožňuje podávanie jedál a nápojov prevádzkam: reštaurácie, stánky s rýchlym občerstvením,
cukrárne, predajne zmrzliny, bistrá, kaviarne bary a podobné zariadenia verejného stravovania.
V zmysle uvedeného opatrenia je zakázaná prítomnosť zákazníkov v takýchto prevádzkach a i na
terasách prevádzok, predaj jedál a nápojov môže byť realizovaný iba bez vstupu do prevádzky v čase
od 6:00 do 20:00 hod. Uvoľnenie opatrení súvisiacich so šírením vírusu COVID-19 od 22.4.2020 má za následok stav, ktorý je opísaný vo Vašom podnete. Prevádzky majú povolené predávať jedlá a nápoje smerom na verejné priestranstvá. Príslušníci mestskej polície v takomto prípade riešia iba následok uvoľnenia opatrení, ktorým je konzumácia jedál a nápojov na verejných priestranstvách v blízkosti prevádzok a s tým spojené nedodržiavanie povinnosti nosenia rúška, nedodržiavanie potrebnej vzdialenosti medzi osobami a požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, ktoré je zakázané v meste Trnava VZN č. 89. Riešenie následku, ktoré prinieslo uvedené opatrenie je však v praxi limitované personálnymi kapacitami mestskej polície a na druhej strane množstvu prevádzok, ktoré predaj „do ulice“ realizujú a tým generujú nežiadúci stav a protiprávne konanie občanov.

Mestská polícia v Trnave
05. máj 2020

Michaela

Draha samosprava, uz aj ked pride mestka policia pred bytovku Botanika upovedomi, ze ich niekto nahlasil a s usmevom odchadza, lebo ocividne tam maju tiez svojich priatelov, krori takto travia cas. S dietatom je NEMOZNE sa dostat do svojho bytu, ZAMEDZUJU UZIVATELSKEMU PRAVU, znecistuju priestranstvo v okoli, maju NELEGALNU terasu s dazdnikom. Prosime mestku policiu,aby konala a nemala blocky len na pokutovanie chudakov z Hlin, ktori nemaju moznost kde zaparkovat, lebo mesto nekonalo dlhe roky. Z uvedeneho nariadenia by mali aj pani policajti pochopit, ze obyvatelia sa nemaju ako dostat do bytu, lebo zatarasuju dva vchody! Naozaj je potrebne to nafotit pre samospravu aby konala???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania