Zničená výsadba trávnika

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
občan Trnavy 15. mája 2014

Sú to snáď len 2-3 týždne, čo sme sa po nie rokoch ale desaťročiach konečne dočkali úpravy chodníka s bezbariérovým prístupom z Tehelnej ul. na Bučiansku cestu. Vybudoval sa nový chodník, urobili sa okolité terénne úpravy a bol zasiatý trávnik, ktorý však bohužiaľ kvôli bezohľadnosti vodičov nedostal žiadnu šancu vyrásť. Nový chodník slúži skôr ako príjazdová cesta na priľahlé parkovisko pri objekte. Samozrejme, že si to odnáša aj okolitá zeleň. V tomto počasí sa stačí pozrieť na zablatené kolesá parkujúcich áut a hneď je jasné, kto to má na svedomí. Takže mesto, nielen rozdeľuj, ale aj kontroluj!

23. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
V týchto prípadoch je potrebné využiť bezplatné telefónne číslo Mestskej polície 159.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
27. máj 2014

občan Trnavy

Dobrý deň,
ďakujem za Vašu odpoveď, ale toto predsa nemôže byť systémové riešenie problému. Takto by sa predsa dalo odpovedať na každý jeden zadaný podnet. Ak som dobre pochopil zmysel zadávania podnetov na "www.odkazprestarostu.sk", tak nerozumiem, prečo by som mal problém riešiť ešte aj s mestskou políciou. Nehnevajte sa, ale o probléme ste boli informovaní, tak ho riešte...
06. jún 2014

občan Trnavy

Zdá sa, že mesto naozaj zareagovalo. Ďakujem v mene všetkých, ktorým záleží na tom, ako vyzerá ich mesto. Autá tam už pár dní neparkujú. Ešte tam dať do pôvodného stavu aj trávnik, a bude to v poriadku.
19. december 2014

Matúš G

Treba tam asi dat zabrany, alebo nieco vysadit.
30. december 2014

vodic

tak to Vam zavidime. Na Lincianskej po Humanizacii mame podobny problem a tu sa naozaj nic nedeje.
07. december 2015

Matúš G

Problém stále pretrváva. Kým sa tu nespraví nejaká zábrana (či už kríky, alebo stĺpiky) tak sa to asi nevyrieši.
27. apríl 2016

občan Trnavy

Po 2 rokoch problém ožil znova. Až pôjdete okolo, pozrite sa tam. Zdá sa, že jednorázové pokuty (čakajúce na podnet od občanov) nič nevyriešia. Bude to potrebovať asi iné riešenie.
07. marec 2018

občan Trnavy

Zničený trávnik na Tehelnej (znovuotvorenie starého problému)

Chcem otvoriť starý problém so zničeným trávnikom na Tehelnej ulici od Bučianskej cesty (link: https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/9435/znicena-vysadba-travnika). K podnetu boli pridané s odstupom času ďalšie fotky od iných ľudí, samospráva však už ďalej nereagovala (uzatvorený podnet so statusom neriešený).
Zámerne uvádzam pôvodnú fotografiu, pretože v porovnaní s tým, čo je tam dnes to bolo ešte celkom dobré. Jednorázové pokuty evidentne na niektorých nezaberajú a je načase, aby sa v podobných prípadoch pristúpilo k iným opatreniam, napr. uviesť do pôvodného stavu na vlastné náklady. Vinníci tam parkujú denno-denne a podľa EČV zrejme ani nejde o občanov Trnavy (BL, TS). Bolo by načase nájsť iný spôsob, ako postupovať v podobných prípadoch, inak tu poriadok nebude nikdy.
20. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z dôvodu neustáleho porušovania VZN č. 427 (http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/427) zo strany vodičov je opätovné zabezpečenie zatrávnenia rozjazdenej plochy zbytočným krokom. Zatrávnením plôch by sa situácia nevyriešila a problém by sa opakoval aj naďalej. Pokiaľ sa ľudia nenaučia rešpektovať predmetné VZN a ničia státím trávnaté plochy, je možné osloviť Mestskú políciu mesta Trnava na bezplatnej telefónnej linke 159. Mesto Trnava nemá inú možnosť, ako odhaliť a potrestať vinníkov nerešpektujúcich všeobecne záväzné mestské nariadenia.

Mestský úrad v Trnave
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v lokalite budú osadené stĺpiky, ktoré zabránia prejazdu áut. Potrebné je (okrem iného) vypracovať projekt a obstarať dodávateľa stĺpikov a prác, aby boli dodržané všetky zákonné postupy, ktoré však majú určitú časovú postupnosť aj potrebnú časovú dotáciu. Preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu. Až po ich osadení budú upravené aj rozjazdené zelené plochy.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. júl 2018

5ulo

bez zmeny, modré BMW si tu jazdí a parkuje aj naďalej.. či je sucho alebo blato, vždy je tam
21. október 2018

5ulo

stále nevyriešene, autá naďalej jazdia po chodníku a dlhodobo parkujú na trávniku
26. október 2018

Juraj

Napisal by som ze par inteligentne, kvalitne a esteticky prevedenych stlpikov by problem vyriesilo... ale urcite by sa ozvali ludia s argumentami preco nie a realnym riesenim ziadnym ¯\_(ツ)_/¯

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania