Majerská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 02. septembra 2019

Už desiatky rokov chýbajúci plnohodnotný chodník na spojenie s ulicami Rosinská cesta - Majerská - Bagárová. Bolo by vhodné tento problém v najbližšom možnom období riešiť. Problémom však môžu byť nevysporiadané pozemky. Je možné, že v týchto miestach je naplánovaná aj cyklotrasa. Nech je ale myslené aj na chodcov.

01. september 2019

Matúš 👍

Je tu plánovaný spoločný chodník pre chodcov a cyklistov.
02. september 2019

Roman Šimo

Ďakujem Matúš za informáciu. Aj som si myslel, že cyklotrasa, by mohla ísť práve týmto spodným priestorom. Dúfam len, že nebudú obmedzovaní obyvatelia priľahlých domov i chodci. Po desaťročiach neriešenia, by už chodník byť teda mohol.
02. september 2019

Roman Šimo

...Všetko však záleží asi od vysporiadania pozemkov a tam sa všetko môže zabrzdiť.
02. september 2019

Matúš 👍

Aspoň v rýchlosti stav majetkoprávneho vysporiadania. Červená - výlučné vlastníctvo mesta, žltá - mesto vlastní aspoň podiel, modrá - mesto nevlastní nič. Mohol by sa spraviť aspoň úsek na Rosinskej ceste, ktorý je taktiež súčasťou tohoto projektu cyklotrasy a pozemky vlastní výlučne mesto (od konca chodníka po športovú halu ŽSK).
02. september 2019

Matúš 👍

Ešte doplním - navrhnutý je spoločný chodník pre chodcov a cyklistov so šírkou 2.5 m a vedľa cestná komunikácia so šírkou 3.25 až 3.75 m, z ktorej budú cez cyklochodník vjazdy do dvorov.
02. september 2019

Roman Šimo

Na Bagarovej sú neustále problémy, tak dúfam, že to bude mať vôbec kde ústiť, ale celkovo to vyzerá nádejne asi.
11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor investičný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
16. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v uvedenej lokalite sa plánuje výstavba cyklotrasy i chodníka pre peších, vrátane miestnej komunikácie. Momentálne sa realizuje územné konanie, rieši sa majetkoprávne vysporiadanie pozemkov pod stavbou. Po vysporiadaní pozemkov a vydaní právoplatného územného rozhodnutia je možné požiadať o stavebné povolenie na uvedenú stavbu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor investičný, MsÚ Žilina
Kedy? 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
14. december 2019

Matúš 👍

https://youtu.be/OsK8SPeCJGw .... od 07:32:40 po 07:40:00 sa rieši II. úsek cyklotrasy, čo je práve tento kúsok v kopci medzi Majerskou a Bagarovou. Rieši sa tam majetkoprávne vysporiadanie. Sukromník tam chce postaviť objekt a zaväzuje sa MPV zrealizovať za mesto. Poslanci návrh memoranda schválili.
14. december 2019

Roman Šimo

Ďakujem Matúš za pripomenutie. Zachytil som tiež informácie zo zasadnutia MZ. Verme teda, že sa to aj niekedy zrealizuje k spokojnosti všetkých. Sme ešte v podstate akoby na začiatku. Nebudú peniaze, nebude nič.
14. december 2019

Matúš 👍

Zároveň na poslednom MsZ poslanci schválili predloženie žiadosti na dotáciu z IROPu a spolufinancovanie z rozpočtu na I. etapu od ZŠ Karpatská okolo nedostavanej športovej haly, k internátu až po križovatku Rosinská x Majerská.
21. december 2019

Matúš 👍

Obsah memoranda. Predpoklad realizácie 2021.
28. január 2021

Matúš 👍

Aktualizácia k môjmu komentáru z 02.9.19 - žltá časť už je vo výlučnom vlastníctve Mesta od novembra 2020. Modrá nie.
04. október 2021

Matúš 👍

Prebehlo verejné obstarávanie na zákazku Cyklotrasy v meste Žilina. Predmetom zákazky je výstavba cyklotrás v meste Žilina. Predmet zákazky je rozdelený na tri samostatné časti. - 1.Cyklotrasa V9 z Vlčiniec na Vodné dielo I.úsek (výstavba 160 dní) - 2.Cyklotrasa V10 po ulici M.R.Štefánika k Hypertescu (300 dní) - 3.Dobudovanie cyklistického chodníka H2 (Solinky-Centrum) (140 dní) Výsledok oznámený 20.8.21
19. december 2021

Matúš 👍

24.9.21 uzavretá zmluva na výstavbu cyklotrasy V9 - I. úsek (Rosinská) so spoločnosťou STRABAG. Na jar sa zrejme začne.
06. december 2023

Roman Šimo

Aktuálne sa má rieši financovanie a v roku 2024, by mohla začať realizácia. Zreteľnejšie to bude po rokovaní MZ v decembri 2023.
03. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet bol zaevidovaný do poradia a bude riešený v závislosti od voľných finančných prostriedkoch vyčlenených na tento účel v rozpočte mesta Žilina. V aktuálnom období neboli vyčlenené prostriedky na opravu chodníka. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania