Vysokoškolákov-rozšírenie kruhových objazdov

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 06. decembra 2019

V lokalite sa nachádzajú tri jednopruhové kruhové križovatky. Jedná sa o štvorpruhovú cestu a tak tento stav spôsobuje spomaľovanie áut - kolóny. Je vhodné preto už začať postupne riešiť túto situáciu. Stojaté autá so zapnutým motorom, môžu mať veľký vplyv na ovzdušie v tomto meste. Na čo je veľká cesta, keď aj tak musia ísť všetci za sebou. Obchodné domy tam nikdy nemali byť, ale stalo sa a je potrebné sa tomu prispôsobiť náležitými opatreniami.

07. december 2019

Pavol Senko

Pokial si dobre spominam mesto planuje zrusenie kruhaca pri lidli a rozsirenie ostatnych dvoch plus rozsirenie cesty na stvorprudovku az po Rosinsku. Bolo by fajn dat info v akom je to stadiu.
08. december 2019

Roman Šimo

Aj kôli výstavbe OD Kika mali nastať nejaké zmeny. Obchodný dom je však veľkou neznámou a nevyzerá, že niečo najbližšie mesiace či roky tam bude stáť. Ešteže tam nie je opustená jama ako oproti pri plavárni.

https://www.zilinak.sk/prispevky/6894/na-vlcincoch-vyrastie-predajna-kika-v-ramci-stavby-rozsiria-okruznu-krizovatku-na-2-pruhy
13. december 2019

Roman Šimo

Klasický obraz všedných dní.
19. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
01. máj 2020

Matúš 👍

OD Kika mal stáť do konca roka 2018, no nič sa tam neudialo. Podnet je stále bez odpovede či už ku KO pri OBI ale aj pri Kauflande. Prípadne k novému KO pri NAY.
01. máj 2020

Roman Šimo

Stavebné konanie k novému domu nábytku obnovili asi len preto, aby nemuseli všetko potom absolvovať ešte raz, čo sa týka povolení. Akože začali zasa pracovať na tom. Celé je to "naťahovanie" času. Sa aj hovorilo, že finančne na tom nie sú dobre. V súčasnosti o to viac.
21. máj 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. jún 2020

Roman Šimo

To je jedna z týchto križovatiek. Uvidíme, ako sa to prejaví v samotnej premávke, aj to, či bude potrebné rozšíriť ostatné "kruhaky" na ul. Vysokoškolákov. Myslím si ale, že bude to potrebné.
28. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
19. júl 2023

Roman Šimo

Prestavba prebieha momentálne na križovatke ulíc Obchodná a Vysokoškolákov.
09. október 2023

Matúš 👍

Prvý z KO rozšírený a dnes sprejazdnený. Zatiaľ jediný na dlhšiu dobu.
10. október 2023

Roman Šimo

Uvidíme, či sa naplní vízia. Pri Lidli sa uvažovalo aj o zrušení. Pri Kauflande, by sa to zišlo tiež upraviť. Zbytočne sú štyri pruhy cesty, keď križovatka má jeden.
10. október 2023

Martin

Ten pri LIDL-i by mohli zrušiť ideálne hneď po otvorení domu s nábytkom. Pravé odbočenia nech ponechajú a namiesto ľavých by sa jazdilo po ceste poza OMV a popri nábytku s napojením na kruháč pri OBI. Dosť by to pomohlo hlavnému smeru. Možno pre 5 % vodičov by to bola zachádzka, ale ostatným by sa podstatne polepšilo.
05. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Kruhový objazd bol zmenený na turbo-okružnú križovatku. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina
07. apríl 2024

Roman Šimo

Zrekonštruovaná bola iba jedna križovatka. Pri Kauflande nie a pri Lidli, by mala byť okamžite zrušená., aby nebrzdila premávku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania