Zly stav vozovky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin 16. júna 2014

Dobry den prajem,

prosim o uvedenie daneho useku cesty - Rybnicna do normalneho stavu, kazdym rokom je to horsie, stale sa to iba plata s velmi slabym vysledkom. Cesta je tam velmi uzka a nebezpecna, lame sa, su tam vytlky... a kolaje od kamionov. Kolaje zacinaju uz od nadjazdu od dialnice smerom na kruhovy objazd, ktory sa tiez uz velmi dlhu dobu ignoruje. Neviem uz ako to mam napisat, aby sa s tym zacalo nieco komplexne robit, pretoze sa to tu uz riesilo aj kruhovy objazd. Nechcem pocut nic o fin. prostr., tych je dost, len ich treba vediet spravovat. Jedine co ma zaujima je, kedy bude cely usek uvedeny do europskeho standardu. Co sa tyka ciest prebehli nas uz krajiny dalej na vychod a sme niekde na urovni Afriky. Dakujem za vyriesenie daneho problemu a verim, ze sa nebude cakat na nejaku fatalnu nehodu.

24. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Komunikácia Rybničná je v správe a vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislava ako miestna komunikácia II. triedy. Mesto má spracovanú projektovú dokumentáciu na jej rekonštrukciu ako dvojpruhovej komunikácie s chodníkom pre peších, cyklochodníkom a verejným osvetlením.

Na uvedený projekt bolo vydané mestskou časťou územné rozhodnutie, ktoré bolo niekoľkokrát predlžované. Mesto zatiaľ nepožiadalo o stavebné povolenie príslušný stavebný úrad.

Vzhľadom na dlhý časový odstup od vypracovania pôvodnej PD, už prišlo k viacerým stavebným aktivitám pozdĺž Rybničnej ul., bolo by potrebné dokumentáciu zo strany hlavného mesta aktualizovať.

Samozrejme odhliadnuc od pripravovaných aktivít, hlavné mesto má povinnosť každoročne sa postarať o opravu svojej komunikácie vrátane údržby dopravného značenia. Podľa našich vedomostí by mal Magistrát už tento rok opravovať problematický dopravný úsek (šikanu), tiež chodník na Rybničnej v dedine, ako aj vpusť pri kaplnke (križovatka Rybničná, Roľnícka).
Aj keď by sme mali radi úplne novú cestu, aj chodníky, momentálne na ne nemáme, čo však neznamená, že to tak bude aj v budúcnosti.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
30. jún 2014

Miso

Dakujeme za odpoved, ale ked vidime ako rychlo postupuje pri vystavbe, tak ta cesta nebude hotova ani za 10r a to tam uz vyrastaju nove budovy a pocet aut a kamionov sa nasobi... nakoniec sa to skonci katastrofalne, pretoze novu cestu nebude kade postavit... ach jaj, zas raz Slovensko.
30. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prílohe zasielame fotografiu, dokumentujúcu opravu Rybničnej Magistrátom hl. mesta Bratislavy, konkrétne problematického úseku "šikana" .

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
27. november 2014

Jozef

Ano, dakujem aj za tych 20m opravenej cesty v "sikane", ale co zvysna cast, ta cesta je uz asi tak 10r zrela na komplet rekonstrukciu, kedy to nastane? A ako pise Miso, budovy pribudaju, kamionov tiez, kapacitne aj technicky ta cesta nestiha uz niekolko rokov, nechcem byt vestcom zlych sprav, ale inak ako katastrofou to uz neskonci... budu tam neskutocne zapchy a caste nehody, usek je velmi nebezpecny. Co uz...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania