Nebezpecne parkovanie na Rezedovej/Nevadzovej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Martin 02. júla 2014

Dobry den,
Chcel by som poprosit o riesenie porblemu s parkovanim.
Kazde rano - prevazne v pracovnych dnoch, odchadzam z Rezedovej ulice smerom na Nevazdovu a nasledne pokracujem smerom na obchodne centrum Retro.
Zial velmy vela aut parkuje uplne v krizovatke. Ako je aj na fotkach vidiet auta parkuju pod znackou oznacujucej zatiatok krozivatky. Neni som policajt, ale uz toto samo o sebe je asi priestupok.. Ak nemam pravdu prepacte ak sa mylim. Viackrat som volal mestku policiu, nie preto ze by som chcel niekoho silou mocou potrestat, ale preto ze je to velmy nebezpecne z tade vychadzat na Nevedzovu.
Mne osobne je jedno, kde s parkuje, ved parkovania je velmy malo, ale je naozaj velmy nebezpecne kazde rano vychadzat s autom tak, ze na jednej strane, ked som este stale na Rezedovej a idem smerom k Nevedzovej a oproti auto odbaca smerom od Tomasikovej Rezedovu, tak musi vyuzivat chodnik aby sme sa vobec vyhli, cim ohrozuje nielen seba ale aj chodcou a deti ktore idu do skoly, a v neposlednom rade aj nas. Toto vznika v dosledku toho ze auta ktore odbacaju z Rezedovej na Nevadzovu smerom k retru, musia byt najprv v protismere, pretoze auta parkuju az do krizovatky na Rezedovej. Rovnako situacia pokracuje dalej, odbacajuce auta musia vojst minimalne polkou vozidla do krizovatky, pokial chcu odbocit v lavo, pretoze nevidia ci prichadza auto, od Retra smerom ku Tomasikovej. Ked k tomu pridate, ze niektory chcu stihnut semafor a zelenu na Tomasikovej - tie auta co idu od Retra, vznikaju velmy nebezpecne situacie.
Uplne by postacilo keby ste tam osadili znacku zakaz zastavenia a stania, aspon kusok pred krizovatku. Nikomu tym neublizime, a stale bude v okoli dost miesta na parkovanie..
dakujem za skore riesenie.
Martin

02. júl 2014

Martin J.

A ešte stoja v protismere!!!
02. júl 2014

Vlado Medveď

A takto to tu "funguje" roky - pozri Street View.
03. júl 2014

Martin

No ja tu byvam asi 2 roky a uz ma to fakt hneva ze mestky stym nic nerobia.. nestazujem sa zbytocne, ale je to naozaj dost nebezpecne...
03. júl 2014

roman

Martin J. - na druhej strane cesty su garaze, tam sa postavit nemozu.
03. júl 2014

Martin J.

Tak tam treba namalovať žltú čiaru a poučiť mestskú a dopravnú políciu:
V definícii značenia je uvedené: Značka Žltá súvislá čiara (č. V 12b) vyznačuje úsek, kde je z obidvoch strán tejto čiary zakázané zastavenie a státie vozidiel.
03. júl 2014

Martin

Hmmm.. zlta ciara je fajn riesenie.. len treba skor poucit slovensku verejnost ze co znamena :(
este raz ja nechem aby sa niekto trestal, ja len chcem najst riesenie aby bolo bezpecne a lahsie vychadzat z tej krizovatky..
03. júl 2014

Kravec J.

Pani Baáriová, citujem váš e-mail:
"... vodorovné značenie bude zrealizované v 28. týždni.
Mestskú políciu sme požiadali o vykonávanie kontrol v danej lokalite , ale zároveň uvádzam, že v prípade nespokojnosti s prácou mestskej polície kontaktujte jej zriaďovateľa - hlavné mesto SR Bratislavu."
04. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke jasne definuje kde smie vodič zastaviť a stáť a za akých podmienok a kde sa nesmie zastaviť a stáť. V danom prípade ide o jasné porušenie písm. c) a d) t. j. 5m pred priechodom pre chodcov a 5m pred a za hranicou križovatky sa nesmie stáť. Práve pre zabezpečenie rozhľadu v križovatke boli zákonom určené tieto vzdialenosti.
Ďalšie osadenie dopravného značenia je duplicitou k ustanoveniam zákona a ťažko obhájiteľné pred Krajským dopravným inšpektorátom. Kontrola dodržiavania ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. je v kompetencii polície. MČ Bratislava - Ružinov požiada políciu o častejšiu kontrolu v predmetnej lokalite.
Zároveň uvádzame, že duplicitné značenie v miestach kde nedisciplinovaní vodiči porušujú predpisy je nekoncepčné. Pri podnetoch podobného charakteru treba volať vždy mestskú políciu, ktorá má zabezpečiť riešene problému pokutovaním alebo osadením " papuče", aby sa problém na mieste neopakoval.



kancelária starostu
04. júl 2014

ruzinovcan

Vazena "kancelaria starostu", cislo 159 je aj dnes funkcne.
04. júl 2014

Martin

Dakujem za odpoved.
zial policiou sa nic nevyriesi preto treba hladat ine riesenia.
Pockam na 28tyzden ci pribudnu vodorovne znacenia.
Ak nie, asi treba zobrat iniciativu do vlastnych ruk a vymalujeme si to tam sami.
uplne by stacilo nakreslit na zem ze neparkovat, popripade preskrtnut parkovacie boxi, vyznacit ze budu ludia odtiahnuty..
to je to co pomoze.. ohanat sa dopravnymi predpismi a zakonmi, ako vidite na fotkach nestaci.
04. júl 2014

ruzinovcan

Bohuzial, iniciativa MU Ruzinov je stale v stave "in vitro".
14. júl 2014

Ján

Len treba dat bacha pri malovani tych ciar nazem lebo bez povolenia dopravneho inspektoratu je to priestupok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania