Psie exkrementy na Dlhých dieloch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Kristina 14. februára 2015

Na Dlhych dieloch na chodnikoch ulic Majernikova a Pribisova, rovnako ako aj na skolskom namesti sa dnes ukazal s topiacim sa snehom vyrazny pocet psich exkrementov. Podla zakona ma majitel povinnost po svojom psikovi upratat, nezaleziac ci je to chodnik alebo trava medzi budovami. Zial, momentalne to nie je dodrzane. Ziadam preto samospravu o spolupracu s Mestskou policiou, potrebne je castejsie vykonavat hliadky a pokutovanie priestupnikov, najma v skorych rannych a / alebo vecernych hodinach. Momentalne je tiez ziaduce verejne plochy vycistit.

14. február 2015

Eva

Psie exkrementy sú aj na ostatných uliciach na Dlhých dieloch. Nielen na trávnikoch, ale aj na chodníkoch, napr. na ulici Ľ Fullu. Keď je sneh, tak prejsť po sídlisku si vyžaduje naozaj veľmi dobrý žalúdok.
15. február 2015

Lenka

Nie je to len problem Dlhych dielov, ale aj Dubravky, v okoli ul.Drobneho je to katastrofa, same psie vykaly, kam sa len clovek pozrie. Bude sa s tym konecne nieco robit???
16. február 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

pozdravujem, navrhol by som ako v Taliansku urobit DNA databazu vsetkych psov a potom pokutovat vsetky vylucky na zaklade analyzy.. na zaciatku to stoji vstupne vysoku investiciu, ale potom to bude raj v nasej BA.. bud budu vysoke pokuty vo vyske DNA analyzy.. cca 500-1500€ alebo nebudu ziadne exkrementy..
16. február 2015

Lenka

O tomto systéme som počula, problém je však aj ten(okrem peňazí), že nie každý má psa prihláseného, teda asi nie je možné odobrať DNA psom, o ktorých de facto ani nevieš :(
16. február 2015

mio

da sa ..zaevidovane psy v databaze budu viditelne oznacene aj pre nezainteresovane osoby tak, aby neoznacene psy boli nahlasitelne na mestsku policiu alebo iny organ mestskej casti..verte, vela ludi bude nahlasovat velmi rado.. vcera sme s rodinkou isli v liscom udoli na prechadzku a musel som nie jeden krat oslovit majitelov psov, aby si ich dali na voditko..mame osobne zle skusenosti ..
16. február 2015

Lenka

Ja chodim s malým synom na prechádzky každý deň a 90% psov nemá ani náhubok, ani vodítko a nie sú to malé psy..Tiež sa bojím..a do toho kľučkovanie medzi výkalmi..:(
16. február 2015

mio

neváhajte a nahláste to mestskej policii..necakajte ako my.. zenu a aj dceru napadli ...tiez mili psickovia..a pokusali v karlovke..
16. február 2015

Lenka

To ma mrzí, dúfam, že nič vážne sa im nestalo..No veď človek nechce vyvolávať konflikty, ale asi sa to inak nedá, psíčkari kašlú na predpisy a povinnosti (česť výnimkám).
16. február 2015

mio

pre istotu si zadovazte KO sprej, ale taky, co je na narkomanov.. iba traumu mame a schovava sa dcera za mna, ked ide okolo vacsi pes ako ona.. alebo ked je bez obojku...
16. február 2015

mio

netreba sa vzdavat.. minuly tyzden som nahlasil vytlky v karlovke.. este ich neopravili, ale vytlk na slovnaftskej ulici pri zel. priecesti opravili do 2 dni.. uzasne.. aspon nieco.. skuste aj dalsi davat podnety, urcite to pomoze.. nebudme lahostajni
16. február 2015

Sany

A niekto z Vás už stretol mestského policajta peši chodiť po Karlovej Vsi? ...ja teda nie... mali by sa vyznačiť miesta pre "pohyb psov" tak, ako to v niektorých mestských častiach je. A tvrdo by mali mestskí policajti pokutovať prítomnosť psa na inom mieste. A takisto aj nechávanie exkrementov... niektorí majitelia psov posudzujú aj veľkosť, či to treba odpratať, alebo nie... pozrie sa na ten poklad, čo jeho pes vyprodukoval a usúdi "hm, toto tu môžem nechať" ... Naozaj je nutné, aby sa s tým niečo robilo. A inak k evidencii psov... prečo tam nie sú uvedené mená majiteľov, ale iba rasy psov?...to načo je taká evidencia na internete?
16. február 2015

Lenka

Mestskí policajti riešia iba pokuty za parkovanie, aspoň u nás v Dúbravke je to tak.
16. február 2015

mio

REFERÁT EKOLÓGIE A ZELENE: TRUBÍNYIOVÁ Halina,Mgr
Vedúca : TRUBÍNYIOVÁ Halina,Mgr.
Tel. kontakt: 02/602 59 215
E-mail: [email protected]
16. február 2015

mio

alebo...
3. Komisia pre životné prostredie a ochranu prírody
Predseda : JUDr. Mária Khuriová
JUDr. Iva Lukačovičová
Mgr. Lívia Poláchová
Mgr. Richard Savčinský
RNDr. Jaromír Šíbl, PhD.
16. február 2015

Kristina

Stav situacie k dnesnemu dnu: sneh je skoro vsade uplne roztopeny, avsak pribudli cerstve kopky po psikoch na chodnikoch.
16. február 2015

Levik

Pes vykona potrebu, ci je na voditku alebo nie, ci ma nahubok alebo nie, ci zan majitel zaplatil dan alebo nie. Problem nie je v psoch, ale v ich majiteloch. Takze voditka, nahubky a zaplatena dan nevyriesi problem s vykalmi. Prave vacsinou ludia, ktori zaplatia dan si povedia, zaplatil som, tak nech sa mestska cast stara o psie exkrementy, ktore moj pes vyprodukoval. A ked je pes navolno vacsinou jeho majitel je zodpovedny, cvici ho, venuje sa mu a zodpovedne pristupuje aj k jeho exkrementom. Mestski policajti by mali zacat kontrolovat a hlavne nekompromisne davat pokuty za neodpratanie psieho exkrementu a nie sa zameriavat len na psie znamky, alebo dohovarat, lebo to naozaj problem nevyriesi. Zakony su pekne, ale este krajsie ked sa dodrzuju a hlavne ked vidime, ze ten kto ich nedodrzuje za to zaplati. Miestny urad KV by mal pravidelne dohovarat mestskej policii a prosit ich o zvysenie hliadok a dohliadat na to. Osobne som im tento problem naznacila a aj napriek prislubu zlepsenie nie je vidiet. A my vsetci psickari aj nepsickari nebudme lahostajni ku svojmu okoliu, ale napominajme nezodpovednych majitelov psov. Vyhnat psy mimo nasho uzemia nie je spravne hlavne voci zodpovednym majitelom. Psy sa stali clenmi nasich rodin a nasimi priatelmi, ktori vzdy potesia. Ludskost a ohladuplnost voci druhym by mala byt vzdy na prvom mieste.
17. február 2015

mio

je to v ludoch.. pes nepatri do panelakova.. clovek je od prirody lenivy a tieto generacie, co su medzi nami, to este viac potvrdzuju.. nic sa neudeje, pokial nebudeme mat prisne pravidla s prísnymi opatreniami voci nezodpovedným.. keby neboli hrozby za alkohol za volantom, verte, boli by iba opiti vodici aj ked ohrozuju okolie. takze ja povazujem psa ci na voditku alebo ci civava alebo doberman - za potencialnu zbran tak ako auto a tak to treba brat..
nic sa nezmeni, pokial neurobime precedens..
17. február 2015

Levik

To ze si vy myslite, ze pes nepatri do panelaku neznamena, ze vas nazor je pravda a pes musi byt len pri dome na retazi.

Hrozba nestaci, pretoze hrozba pokuty za neopratanie psieho exkrementu tu je niekolko rokov, pokuty sa navysovali a nic to nezmenilo. Je potrebne konat a tie pokuty nekompromisne udelovat. Ak by policajti nekontrolovali a opitym vodicom nedavali pokuty, tak by ste este len videli tu skazu.

Ked vidite auto, nemozete sa na kazde pozerat ako na potencialnu zbran, pretoze niektore zachranuju ludi, hasia poziare, alebo inak pomahaju ludom v nudzi. Vela raz sa stalo, ze aj obycajna posadka v obycajnom aute bola na mieste nehody prva a poskytla prvu pomoc.

Preto ak mate zdravy rozum a neboli ste v detstve "huckany" proti psom nemozete sa ani na kazdeho psa pozerat ako na potencialnu zbran. Psy su velmi potrebne pre spolocnost, dokazu zachranovat ludske zivoty z pod trosiek, hladat nebezpecne latky, pomoct slepym ludom a v neposlednom rade su to citiace bytosti. Prave preto sa nimi ludia obklopuju aj v panelakoch, pretoze aj pes "panelakovy", moze byt pre svojho majitela canisterapeutom, spolocnikom, ktory s nim preziva tazke chvile a raduje sa v stasti. Pes je castokrat jediny, ktory lezi pri vasich nohach a neopusti vas za ziadnu cenu.

Ked ma clovek zdravy usudok na vec a pozrie sa na to nezakoplexovanymi ocami, nemoze tvrdit, ze je jedno, ci je to civava alebo doberman. Mily pan mio, mne by skutocne nebolo jedno, ci ma kusne civava alebo doberman, alebo yorkshir a pitbull. Rozdiel v kusnuti vam potvrdi aj kazdy chirurg.
A takisto vlastnymi ocami vidim rozdiel medzi exkrementom civavy a dobermana. To co vytlaci doberman pri jednom venceni by civave trvalo asi tyzden. Nechcem tym ale povedat, ze majitelia civav nemusia zbierat exkrementy. Len som sa snazila ukazat vam rozdiel medzi jednotlivymi rasami.
Tvrdenie pes jak pes nie je spravne, pretoze dobermana si urcite nedate do tasky a nezavesite na rameno, pricom civavy aj dve :)

Pekny den prajem vsetkym, ktori sa navzajom respektuju a tym ostatnym radim odstahovat sa na lazy.
17. február 2015

mio

komplexny príspevok .. od psickara?.. ja uvadzam iba tolko mame zle skusenosti so psami.. dceru a zenu pokusali nevycvicene panelakove milaciky.. takze preto my budeme vzdy chapat psa ako neriadenu zbran a budeme proti nim iba negativne kazdy argument ich obhajovat ze su potrebne pre panelakovo..to ze zastupuju spolocensku canister...iu ci ako. teraz je v mode mat kopec fobii a diagnostik na kadeco. len aby to bolo pomenovane.. treba aby fungovalo.. najprv clovek az potom ine druhy..xx ale to asi inokedy..
17. február 2015

Levik

Je mi luto, ze vasa rodina trpi fobiou zo psov. Ako ine fobie aj tato sa povazuje za formu neurotickej poruchy. V takomto pripade je dobre navstivit psychologa ci psychiatra.

Tou poslednou vetou ste ma pobavili :)
Posielam linku na video.
17. február 2015

mio

rad by som vas osobne spoznal...ale etika netu mi nedovoli.. to, ze sa navazate do mna je vasa ubohost.. ste mi velmi nizko polozena.. ani nesucitim s vasou povahou... ale podnet je o nepodarených spoluobcanoch, co nevedia sa zmestit do koze a nechavaju za sebou neporiadok... takze venujeme sa tomuto a nie vasemu nízkemu egu..
17. február 2015

Admin KV

Prosím komentujúcich užívateľov, aby do diskusie prispievali vecne a aby pristupovali k ostatným diskutujúcim s úctou. Ďakujem.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
17. február 2015

mio

Dobry den, pan ...

MsP pravidelne mailom a pisomne oslovujeme za ucelom pravidelneho vykonavania kontrol vo vytipovanych lokalitach s poziadavkou na ukladanie pokut v najvyssej moznej miere.
Spatnu vazbu mame taku, ze kontroly vykonavaju a pokuty udeluju minimalne, riesia to skor dohovorom.

To DNA neviem, necitim sa kompetentna na to odpovedat - je to otazka personalna, financna...

Pokutu mozeme udelovat vo vyske povolenej platnou legislativou a v sulade s VZN, to nemoze ist nad ramec zakona.

S pozdravom,

Mgr. Halina Trubinyiova
veduca referatu ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
t.c.: 02/602 59 215
17. február 2015

Eva

Za celé roky, čo na Dlhých dieloch bývam, som žiadneho mestského policajta mimo auta nevidela. A už vôbec nie takého, ktorý by kontroloval priestory, kde sa zvyčajne venčia psy. Ak boli mimo auta, tak riešili "papuče" na autá. Tak kedy a kde kontrolujú, či majitelia upratujú po psíkoch exkrementy, neviem. A to mám rovno pod oknami voľnú trávnatú plochu, kde ľudia venčia psíkov každý deň.
18. február 2015

Dagmar

Musim zareagovat na viacere myslienky. Tiez ma ako dieta dokusal cudzi pes, zial sa privelmi rozsantil a bral ma ako hracku, samozrejme, ze som sa aj ja psov potom bala, ale rodicia ma neofukovali, ale ukazali mi, ze pes je instiktivna bytost, ku ktorej treba pristupovat s respektom a citom.. Ich nasledne rozhodnutie, kupit mi psa, povazujem za jednu z najlepsich veci, ktore pre mna ako decko spravili, naucilo ma to zodpovednosti a vazeniu si zivota ako takeho.. Vdaka dobrej vychove, ziadnu fobiu uz nemam a dokonca sa dnes venujem zachranovaniu tulavych psov..

Psy su spolocenske zvierata, urcite patria do panelakov a nie na retaz niekde na dvor, kde pes nemoze prezit kvalitny a plnohodnotny zivot..

O vykaloch sa tu mozeme dotahovat donekonecna, mne zas vadia ludske vykaly po bezdomovcoch a hlavne malych detoch, ktore nezodpovedni rodicia nespratavaju a dokonca pri vykaloch mozno najst aj okakane servitky v parkoch, pri cestach, v lese, vsade..

Co sa tyka volneho pohybu psov. Nariadenie, ktore bolo vydane, aby sa zakazal volny pohyb psov, je v sucasnosti neplatne (prelustrujte si judikaty na stranke otvorene sudy.sk), preto by pokutovanie volneho pohybu psa bolo protipravne. Pes sa nemoze pohybovat len napr. v parku, skolskom areali a pod., preto nemozete od ludi vyzadovat, aby ich psy boli na voditku a este aj s nahubkom.. Sama mam svojho velkeho psa pusteneho, je vycviceny, ale kvoli blbym pohladom a poznamkam ostatnych, musim chodievat vencit po polnoci, skoro rano a cez den len na kratko.. Ked mam psa v docasnej opatere, toho samozrejme nepustam a ak nie som 100% presvedcena o jeho povahe, nosi aj nahubok, ale je to len prejav mojej zodpovednosti a pre bezpecnost jeho a okolia, nie kvoli nejakym nariadeniam..
18. február 2015

mio

pre pani dagmar...davam vas príspevok na podnet na presetrenie.. priznávate, ze robite priestupky. svojim konanim ohrozujete okolie ludi a este si to obhajujete..je na mestskej casti na vas podat oznamenie ..prosim uvedte vase ctene meno a kontakt na vas .. aby vas mohli kontaktovat .. budem sledovat tento pripad az do konca.. lebo toto priznanie dava za pravdu odporcom stavu aky je. je to pripustne
18. február 2015

Admin KV

mio, podmienky držania psa v MČ Bratislava - Karlova Ves sú regulované platným VZN MČ Bratislava - Karlova Ves č. 1/2010 (http://www.karlovaves.sk/vzn/vzn-12010-o-podmienkach-podrobnostiach-drzania-psov-na-uzemi-mc-bratislava-karlova-ves-uplne-zne) a VZN hlavného mesta SR Bratislavy č. 6/2003 (http://www.bratislava.sk/vseobecne-zavazne-nariadenie-hlavneho-mesta-sr-bratislavy-c-6-2003/d-71376/p1=1022). V týchto nariadeniach nie je stanovený celoplošný zákaz voľného pohybu psa, ale sú v nich určené len konkrétne miesta, kde je zakázaný voľný pohyb psa, resp. vstup so psom. Na všetkých ostatných miestach je podľa platnej legislatívy voľný pohyb psa dovolený.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
18. február 2015

mio

ja vsetkemu rozumiem..ale ako prispievatelka dagmar uviedla, ma velkeho psa a ked s nim je na volno tak ma pravidelne strety s okolitými obcanmi. takze tu nieco nehraje.. alebo cakame, aby sa nieco stalo. keby som ju ja stretol verte mi ze pouzijem ..paralyzer..ako som spomenul mame v rodine 2 napadnutia psami.. takze nedopustim dalsie.. kto prekracuje hranicu..obcania ktory sa boja velkyeho psa na volno. alebo provokujuci psickar, ktory poburuje verejnost so svojim spravanim.. potom je mie jednoduche nepatri do spolocenstva obyvatelov sidliska ale ako sama priznala.. na vidiek s retazou?..
kto je teraz na strane prava..
18. február 2015

Levik

Pan Mio vas prispevok ako suvisi s temou alebo administrator moze vsetko?
Utocnou agresivitou nielen voci psom ale aj voci ludom, problem so psimi exkrementami nevyriesite.
18. február 2015

mio

uvadzam .. ze tema psy a VZN v KV nefunguju ako maju fungovat.. ale vidim velky odpor zo strany majitelov psov..legalizuju ich nevychovne metody.. ja z neg. skusenosti uvadzam ze netolerujem takyto stav..davam do pozornosti kompetentnym aby konali.. maju sancu vykonat napravy v prospech oboch stran..prijal by som opatrenia ktore upravia moznost pohybu psov na volno na urcenych preistoroch. KV ma dostatok miesta lesne priestory. etc. a pre nas nepsicakrov..kto by nebol za aby sa pachnuce extrementy odstranili. ako.. DNA funguje v taliansku.. preco vymyslat ine metody ktore nie su uspesne..
18. február 2015

Dagmar

Mio, napiste mi sem svoje meno a telefonicky kontakt (byvam v inej mestskej casti, takze by na predvolanie o priestupku nemali ako predvolat a najma preto, kedze sa ziadneho nedopustam), som za osobne stretnutie, kde mi vysvetlite, ako porusujem zakon, pretoze konam plne v jeho sulade :-D Skoda, ze ste si neprelustrovali to, co som Vam odporucala.
18. február 2015

mio

mozeme sa dnes o 15:30 stretnut na miestnom urade v KV.. budem tam riesit vas pripad osobne..pridite, porozprávame sa na neutrálnej pode..
18. február 2015

Dagmar

Mio, nebudem sa trepat cez cele mesto niekam, ked tam nebyvam. Vy mate problem, tak sa dopravte Vy za mnou, pisala som Vam o cislo, ktore ste mi neposlal.
18. február 2015

Dagmar

Mio, pre Vasu lenivost a neinformovanost Vam pridavam rozhodnutie sudu. http://otvorenesudy.sk/decrees/841006/document Podľa § 250zfa ods. 5 O.s.p., ak súd svojím rozhodnutím vysloví, že medzi všeobecne záväzným nariadením a právnymi predpismi je nesúlad, stráca všeobecne záväzné nariadenie, jeho časť, prípadne niektoré jeho ustanovenia účinnosť dňom nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia súdu. Obec, vyšší územný celok, ktoré vydali všeobecne záväzné nariadenie, sú povinné do šiestich mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia súdu uviesť ho vo veciach územnej samosprávy do súladu so zákonom a vo veciach pri plnení úloh štátnej správy aj s nariadením vlády a všeobecne záväznými právnymi predpismi ministerstiev a ostatných ústredných orgánov štátnej správy. Ak tak obec, mesto, mestská časť, alebo samosprávny kraj neurobí, všeobecne záväzné nariadenie, jeho časť, prípadne niektoré jeho ustanovenia strácajú platnosť po šiestich mesiacoch od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia súdu.
Ak niektora mestska cast ma vo VZN, ze zakazuje na svojom uzemi volny pohyb psov, jedna protipravne, preto nemozete vyzadovat prijatie takeho opatrenia, lebo by to nebolo v sulade so zakonmi SR. Ak sa Vam to nepaci, mozete sa so svojou rodinou kludne odstahovat napr. na Mesiac, tam sa ziaden volne pobehujuci pes pohybovat urcite nebude..
18. február 2015

Levik

Pan mio, to ze sa vy bojite velkeho alebo maleho psa nie je nas problem ale vas, tak si ho rieste so psychologom alebo psychiatrom, vola sa to fobia zo psov.
Ani tato choroba vas neopravnuje k tomu, aby ste na ulici len tak vytahovali na niekoho paralyzer. Lutujem ludi, ktori sa s vami stretnu, pretoze z vas ide strach a kto vie coho vsetkeho ste schopny pri presadzovani svojej pravdy.
Tento podnet tu nema riesit vas strach zo psov a averziu voci ludom, ktori ich vlastnia, ani volny pohyb psov, ani pohyb psov bez nahubku, ani zaplatenie dane. Riesia sa tu tuhe vykaly psov, ktore majitelia neodprataju. Takze prosim prestante tu riesit svoje fobie. Ak mate potrebu vytvorte si vlastny podnet.
18. február 2015

Admin KV

Vážení diskutujúci, akékoľvek ďalšie príspevky, ktoré sa nebudú týkať predmetu podnetu, budú bez ďalšieho upozorňovania zmazané.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
19. február 2015

mio

suhlasim s adminom... v pondelok prebehne zasadnutie komisie vo veci presetrenia podnetov .. psie extrem. volny pohyb telacich plemien etc.. ak chcete pridite.. popasujeme sa za prava obcanov KV a proti nedisciplinovanym psickarom.. cakal som akéhokolvek psickara vcera na oddeleni MU KV pre psov nikto neprisiel..
20. február 2015

Petra

Kde a o kolkej bude to zasadnutie komisie?
v poslednej dobe som viacej casu stravila prechadzkami po KV (tak sa k teme tiez viem vyjadrit) a je to hrozne, vsetky chodniky su "znecistene", vsetky travnate plochy su uz len pre psov. takze pre ludi tu uz nie je nic. lebo ci je to trava alebo beton, vsade len exkrementy. ihrisko, kde je zakazany vstup so psom je cely oexkrementovany. pisem to slusne teda, aby to nebolo vymazane. to uz tu je vazne vsetko len pre psickarov? v sobotu sme boli na prechadzke s kamoskou, jej syn spravil tri kroky po travnatej ploche a uz stupil do exkrementu. Je toto normalne? podla mna nie. kde su tie casy, kedy sa aj medzi panelakmi na travnatych plochach mohli hrat deti? dnes tie travnate plochy akurat sluzia na to, ze sa tam postavi banda psickarov, debatuju a rodinni milackovia to tam vsetko ...... a psickari co sa pytaju, ze co mame proti psikom, tak presne toto. vsetko je oexkrementovane, a vsade. Park v liscaku? vsak to je hroza. pamat v telefone mi nestacila na to to fotit. postaveny snehuliak? spodna gula cela zlta. no strasne nieco. minule som videla ako cca 10 rocny chlapec vencil psa, telefon pri uchu, psa na voditku a uplne ho ignoroval, pochybujem, ze taketo dieta bude riesit nejaky exkrement po svojom milacikovi. a este som nevidela nikoho kto by to riesil. Policajti? tak take som tu este ani nevidela.
20. február 2015

mio

Mozete samozrejme prist.
pondelok 23/2/2015 o 17,00 hod..miestny urad karlova ves..
Z dovodu casovo narocneho programu Vas poprosim, aby ste prisli na zaciatok konania komisie ZP, budeme sa Vasim podnetom venovat prednostne .
S pozdravom,


Mgr. Halina Trubinyiova
veduca referatu ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
t.c.: 02/602 59 215
20. február 2015

Petra

Dakujem za informacie. a su pripravene aj nejake navrhy ako sa danu vec pokusite riesit, alebo sa tam ludia mozu dojst len vyrozpravat?
20. február 2015

mio

pre pani petru,
dame namet, poziadavku a budeme sledovat ako sa k tomu vyjadria poslanci a referat.. urcite sa tym budu zaoberat.. je velka odozvat pre a aj proti.. ale ak budeme viaceri, urcite to bude mat vacsiu vahu.. ja urcite budem pozadovat hliadku.. od MP alebo inu formu.. vystupy.. a opatrenia..
20. február 2015

mio

http://www.merkur.sk/produkty/681/vysavace-a-fukare--vysavace-komunalne-exkrementov-,-vykalov-gsvac-hbb-25-1-gs-vysavac-psich-vykalov-stihl-t681

GSvac HBB 25-1 GS vysávač psích výkalov STIHL

Vysávače a fukáre vysávače komunálne (exkrementov , výkalov)

Vysávač na psie exkrementy a rôzne drobné odpadky (nedopalky, mikroténové sáčky ...) vyvinutý v spolupráci s firmou STIHL.
Na vysávači je použitý 2-taktný motor značky STIHL.
Tento model je dodávaný zo sacou hadicou 100mm, vhodnou aj na väčší odpad (kelímky, plechovky ...).

Vysávač výkalov je určený do vonkajších priestorov.
Použitie v parkoch, detských ihriskách, verejných priestranstvách miest a obcí.
Vysávač má kolieska a vďaka vrchnému vyváženiu sa s ním i keď je plný, ľahko manévruje.

Skupina:

PROFI

Cena: 1750 € s DPH
20. február 2015

Levik

Psickari musia zbierat tuhe vykaly po svojich psoch a miestny urad v spolupraci s mestskou policiou ich to musia POKUTAMI naucit. Z dlhodobeho hladiska vysavace neriesia podstatu problemu, len psickarov utvrdia v tom, ze ved to niekto potom pozbiera.
20. február 2015

mio

pozdravujem leva,
pridite na komisiu a navrhnite lepsiu prezenciu MP ako tomu je... problem sa musi vyriesit a vykaly, ktore su padnute snad nebudu hnit resp. vstrebavat sa do chodnikov.. treba ich zlikvidovat.. co najskôr..
20. február 2015

Levik

Pisala som o dlhodobom hladisku, samozrejme, ze vykaly treba teraz celoplosne pozbierat a hned zacat s pokutovanim tych, co tuhe vykaly bezprostredne neodstrania. Problem je naozaj v mestskej policii, ze sa tu ani neukaze a ked niekde, tak vraj len kontroluju psie znamky. Ja osobne som tu policajta nestretla ani raz. Ak tvrdia, ze robia kontroly, tak len v kabine auta.
20. február 2015

Petra

Osobne si myslim, ze sidliska su pre ludi, travnate plochy okolo nich su taktiez pre ludi, a maju nahradzat aspon trochu zelene, ktora napriklad prinalezi k rodinnemu domu. A ma patrit vsetkym a taktiez vsetci by mali mat moznost ju vyuzivat. Napr. travnata plocha za panelakom Adamiho 2 - 10 uz roky prinalezi len a len psickarom. Kedysi sa na nej hravali deti - dievcata si rozlozili deky, chlapci hravali futbal. Dnes? TOTO NIE JE MOZNE. Vsetci sa cuduju, ze deti vysedavaju len pred pocitacmi a telkou. Ale vsak sa skutocne nemaju kde hrat. Ihrisko na Adamiho? Je tam tabula, ze psom vstup zakazany. Pozrite sa na travu. Ja som za to, aby psickari mali vyhradenu plochu, kam mozu chodit ich psi vykonavat velku potrebu (10 x 10 metrov). Ostatna travnata plocha je pre ostatnych ludi. A ked potrebuju psov dat vybehat, nech idu do lesa. Pes na sidlisku ma byt na obojku a pod kontrolou svojho majitela, ktory zodpoveda za jeho spravanie ako aj za upratanie neporiadku za nim.
20. február 2015

mio

uplne s vami suhlasim. ale ako vidite navazali sa na mna vo vyssich mailoch. psickari... pridite aj vy v pondelok a podporte myslienku napravy terajsieho stavu, Adamiho 2 - by som urobil altanok, s grilovacim stolom. tak ako to je na partizánskej luke.. chillout zonu... s vodnou plochou.. aj ja si pamatam hracie moznosti z pred 30 rokov..
20. február 2015

Lenka

Petra, uplne s Vami suhlasim, realita je taka, ze psy maju volny pohyb a my s detmi sa musime hravat len na vyclenenych plochach. V Dubravke mame velke ihrisko len jedno - na Peknikovej. To je jedine, kde nenajdem psa.
20. február 2015

mio

pani lenke.. prosim pridite aj vy na komisiu, ja davam tiez podnety v dubravke, mam tam zahradu a intenzivne riesim nahananie zvery v lese psami..udrzbu lesnej cesty nad tavarikovou osadou osobne spolu so susedmi aj financne platame.....etc..podporte nas teraz a my vas na buduce..
20. február 2015

Lenka

Pridem, kam a kedy?
20. február 2015

mio

Mozete samozrejme prist.
pondelok 23/2/2015 o 17,00 hod..miestny urad karlova ves..zsadacka - info recepcia..
Z dovodu casovo narocneho programu Vas poprosim, aby ste prisli na zaciatok konania komisie ZP, budeme sa Vasim podnetom venovat prednostne .
S pozdravom,


Mgr. Halina Trubinyiova
veduca referatu ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
t.c.: 02/602 59 215
20. február 2015

mio

poprosim aby prisiel LEVIK..a taktiez DAGMAR::
20. február 2015

Levik

Les je polovnicky revir, kde psy polovnici aj bez dovodu strielaju (Je toho plny internet aj televizne noviny). Psy nie su rybicky ani papagaje ze patria do ohradky 10x10 m. Pes moze byt pod kontrolou majitela aj bez obojku a nahubku. Problem su tuhe vykaly psa, takze sa prosim zamerajte tymto smerom. Clovek a pes mozu zit v symbioze, len to chce dodrziavat pravidla a nie jeden druheho vyclenovat zo spolocenstva.
20. február 2015

mio

stratili sa prispevky?
20. február 2015

Petra

ano viacero prispevkov sa stratilo
ale teda budem reagovat na to, ze psy nie su rybicky ani papagaje este raz. podla mna ani ludia nie su rybicky ani papagaje. ale ked ide rodic s dietatom von, tak to dieta je ako rybicka. rodicia ho hned okrikuju, aby tam nesiel, tam nesiel, lebo moze stupit do psieho exkrementu.co je podla mna hrozne. teraz napisem trochu extremny pohlad, ale o chvilu budu psy chodit navolno a deti budeme mat na obojkoch, aby neboli cele spinave od exkrementov. takze v tomto pripade som urcite za to, aby prava ludi boli predsa len postavene nad prava zvierat.
20. február 2015

Kayia

Som psíčkarka a teda mňa tak štvú tie hovniská čo sú tu v okolí. Skúsili ste sa prejsť po dvore na Majerníkovej? Evidentne tak chodí venčiť furt ten istý pes a je na krátkom vodítku, lebo hovniská sú len pri chodníku. Včera sme sa práve o tom pri venčení bavili, že ja, ako sused, keby som toto furt sledovala, ja tie hovná pozbieram a strčím mu to do schránky alebo pred byť s odkazom, že je to jeho majetok, tak nech si to po sebe upratuje tak ako má.
Viete kde je problém? Plno takých ignorantov a blbých majiteľov psov ani nemajú psov registrovaných na úrade a teda ani tie dane neplatia, šak veď čo, aj tak ich nikdy nikto neskontroluje a i keby, tak sa vykecajú, že to nie je ich pes (toto mimochodom povedal jeden policajt, majiteľ psa - pitbula a tiež odmieta zbierať vykali po jeho psovi).
Je veľmi nefér riešiť túto situáciu plošne, zvyčajne tieto priestupky robia furt tí istí ľudia. Riešte to prosím exemplárne a trestajte ozajstných vinníkov.
Trápi ma, že sa v pondelok nemôžem dostaviť na prerokovanie tejto veci, ale pracujem. Preto Vás žiadam, aby ste riešili túto vec s chladnou hlavou, bez toho, aby ste trestali tých zodpovedných a poctivých psíčkarov.
20. február 2015

mio

Mozete samozrejme prist.
pondelok 23/2/2015 o 17,00 hod..miestny urad karlova ves..zsadacka - info recepcia..
Z dovodu casovo narocneho programu Vas poprosim, aby ste prisli na zaciatok konania komisie ZP, budeme sa Vasim podnetom venovat prednostne .
S pozdravom,


Mgr. Halina Trubinyiova
veduca referatu ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
t.c.: 02/602 59 215
20. február 2015

Kayia

Neverím, že sa to nedá nejak dokázať, kto to tam neupratuje po svojich psoch. Veď aj vo dvore na Matejkovej ulici, rovno oproti košu na psie exkrementy, na takom kopčeku, to je pokryté výkalmi rovnakej veľkosti. Títo devianti, čo chronicky si neodpratávajú po svojich psoch, chodia furt na to isté miesto venčiť. Akože to sa nejak musí dať riešiť!
Ved obyčajné video by postačilo, kde by bolo vidieť, že sa pes vyserie a majiteľ to vyignoruje a odchádza. A som presvedčená, že na nejakej internetovej nástenke hanby by sa dalo ľahko zistiť kto je majiteľ.
Garantujem vám, že všetci zodpovední psíčkari by boli veľmi ochotní udávať týchto škodcov.
20. február 2015

Admin KV

mio a Petra, z diskusie boli vymazané príspevky, ktoré neodrážali tému podnetu: tou sú psie exkrementy, nie voľný pohyb psov.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
20. február 2015

sof08

v dubravke pri OD saratov zastavke je stale plný kôš na psie hovná aj s tým by sa malo niečo robiť
21. február 2015

Kayia

Neviem či sa táto debata bude nejak zvažovať aj v pondelokovom zasadaní, ale tak napíšem čo mi všetko napadá na túto tému.
Aj na FB sa rozprúdila debata na rovnakú tému v psíčkarskej Bratislavskej skupine. Veľa psíčkarov to rovnako štve. Hlavne to vedomie, že kvôli týmto nezodpovedným indivíduám sa potom rozhadzujú jedy a trávia sa anonymní psi.
Keď niekoho upozorníte pri venčení, že si nepozbieral exkrement, pomaly sa bojíte o vlastný život, či vám nedá po hube alebo sa vyhovárajú, že v stojanoch nie sú sáčky. To je velmi blbá výhovorka. Ja som už rok nepoužila sáčky zo stojanov, ale recyklujem sáčky po nákupoch, nosia mi ich klienti, aj mama a otec mi ich zbierajú. Väčšina slušných psíčkarov má vlastné kotúče sáčkov zavesených na vodítkach, takže sa nespoliehajú na vzdialené koše na psie exkrementy. Ja neviem, čím to je, asi edukáciou, základnou slušnosťou?
Nikde nie je daná povinnosť si pred zaobstaraním psa naštudovať si pravidlá a povinnosti, ktoré s držaním psa súvisia ako pri aute. To je chyba, lebo práve tí ignoranti to majú na háku a sami si určite nebudú zisťovať čo je ich povinnosťou. Preto by tu mala byť aktívna mestská polícia! Neznalosť neospravedlňuje...
Tu je jeden super letáčik z FB:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389212561259961&set=gm.940924559262069&type=1&theater
21. február 2015

ja13

Ok .. vy pisete ze stastny pes je taky, co je mimo voditka a majitel si odpratava vykaly .. ja hovorim, ze to tak nie je .. videla som pana, ktoreho pes kracal volne pri nom .. prisiel na travu urobil si dost velku potrebu. Chlapik sa obzeral ci ho nik nevidi a odisiel rychlym krokom dalej ... samozrejme vykaly svojho stastneho milacika nechal pri chodniku kadial po chvili sla pani s dvoma detmi a jedno do toho nabehlo s odrazadlom ... a dalsi priklad: sli sme na prechadzku v iny den po Karloveskej ... pani mala dvoch psov, maleho na voditku, velkeho volne .. ten vosiel pod stromy, urobil potrebu a isla dalej .. ked som ju upozornila, ze to ma odpratat ukazala mi prostrednik, vyplazila jazyk a odisla ... tak ako to potom je !!!!! Moj nazor = vsetko je o inteligencii cloveka, s ktorou sa treba narodit, lebo to sa neda naucit a kto to nema, ten nikdy vykaly svojho milacika zbierat nebude .. treba urobit nieco razne, co slusnym neuskodi a primitivom ukaze co je spravne ...
22. február 2015

Dagmar

Mio, nemam to zajtra sancu stihnut, po praci letim zachranovat jedneho psika, ak to do zajtra prezije. Bude potrebovat docasnu opateru, Vy viete len pindat, ale pomoc s docaskou mu neponuknete, ze?
23. február 2015

mio

k stretnutiu dnesnej komisie som od piatku oslovoval viacerých psickarov, aby sa zucastnili dnesneho tematického stretnutia.. aby druha strana mala moznost vysvetlit nazor a prispiet k zmene, ktora sa tak casto tyka denného zivota na sidlisku.. neviem ci sa mi podarilo, ale aj viaceri psiackari bol za moj nazor urobit radikalnu zmenu vo fungovani nariadeni a kontrole zákonov a smernic, ci uz na ochranu obyvatelov alebo respektovanie oboch stran.. moj príspevok bude :

hlavne o kontrole VZS o drzbe psa ..
ocistenie prostredia od exkrementov, nasledne opatrenia aby sa zamedzilo pokracovaniu v dehonestovani prostredia,
urcite som za aby psy mali moznost volneho vybehu na urcenych oplotených priestorov..etc.
23. február 2015

Lenka

Dagmar, nie kazdy si moze zobrat do opatery psa. Tato diskusia nie je o tom. Ja som minule videla pani na vozicku, ktora odpratavala vykaly po svojom malom psikovi, na druhej strane som stretla mladu vyobliekanu zenu, ktora mala psa (bojove plemeno), volne si behal okolo mna, na trave nalozil poriadnu kopu, ona ho pekne pochvalila a odisli. Ked som ju upozornila, poslala ma do... Takze tak. Je to o ludoch.
23. február 2015

Levik

Pan Mio, nezavadzajte. Psickari su za to, aby sa kontrolovalo a pokutovalo neodstranenie tuhych vykalov po psoch, ale nie za to, aby boli ich psy len na voditkach alebo za plotom.

Mozno si to neuvedomujete ale dnesne stretnutie nezmeni nic. Pridu tam ludia, ktori chcu vidiet psa len za plotom, ale to im neumoznuje zakon. Pridu aj zodpovedni psickari, ktori zbieraju tuhe vykaly po svojich psoch, takze v ich pripade nie je co zlepsovat. A tych, ktorych sa to najviac tyka, sa budu prechadzat po okoli so svojim psom a neodstrania po nom tuhe vykaly. Takze pribudnu dalsie.
Mestska policia asi tiez nepride a keby aj prisla. MP je samostatna jednotka, ktoru mestska cast KV moze listom poziadat o pravidelnejsie a raznejsie kontroly, ale tam to aj skonci. Prikazat ani vynutit, aby to MP aj robila sa neda.
23. február 2015

mio

verte mi, posunie sa to dalej a urcite budete spokojni vsetci.. okrem Levika.. ja nezavadzam.. ale volnemu pohybu psov sa bude musie viac venovat... a urcite za plotom..
23. február 2015

Kayia

Mio, je to nereálne stavať oplotené priestranstva na DD sídliskách. Ad jedna nie sú tu pozemky, ad dva na množstvo psov, ktoré je tu, by bolo treba veľa takých miest a to už by to tu fakt vyzeralo jak vo väzení, viac by to špatilo.
Ja pomerne súhlasím s aktuálnou vyhláškou o držaní psa, ale problém je, že to, že ja ju mám doma vytlačenú a preštudovanú je ojedinelé. Ľudia ju nepoznajú, ani majitelia psov ani bežní občania a ani policajti, povedzme si pravdu.
Inak dneska tu na Pribiške zastavili mestskáči a kukali na mňa z auta ako venčím, hmmm. Produktívna práca vám poviem... Kukať cez zatvorené okno auta v teplúčku. Takto sa nikdy, nikdy nebudú dodržiavať žiadne zákony pokiaľ tí, čo majú dohliadať na plnenie pravidiel nebudú aktívni. Šak čo by dalo tým policajtom, keď už tu boli, zaparkovať, vyjsť von a prejsť sa tu po sídlisku? Trebárs skontrolovať známky a poučiť občanov o ich povinnostiach. Lína huba holé neštestí, jak sa vraví....
23. február 2015

mio

neuveritelne.. od MP.. ale dufam ze to bolo naposledy taketo kontroly to je neunosne..urcte sa to musi zmenit..
23. február 2015

Alena

toto som dnes dávala ako podnet starostke, ale zatiaľ to nie je vyvesené...

Dobrý deň,

chcela by som apelovať aby sa už konečne začala riešiť neúnosná situácia so psami na Dlhých dieloch. Nebudem riešiť ako voľne pohybujúce sa psy obmedzujú a ohrozujú bežcov, alebo návštevníkov v lese a na lúke nad zastávkou konečnej 32ky. Ide my najmä o to ako ohrozujú deti po škole a na ceste z/do školy. V prvom rade, pravidelne v popoludňajších hodinách (medzi cca 15:30 - 16:30) sa partia mladých holohlavých ľudí presúva cez ihrisko nad ZŠ A. Dubčeka, krížom cez novo-zrekonštruované námestie popred školu, v tom čase plnom detí z priľahlých škôlok a škôl, so svojimi bojovými psami bez vôdzky a náhubku. Tie psi voľne pobehujú aj niekoľko metrov od majiteľov v prostredí plnom sa hrajúcich a bežiacich detí. Budeme čakať pokiaľ sa niečo nestane? Je tam kamerový systém, nemal by byť problém ich identifikovať. Po druhé, už spomínané ihrisko najmä v zimných mesiacoch (po západe slnka) slúži na venčenie psov. Napriek tomu, že je tam zákaz vstupu so psom, väčšina psíčkarov cez ihrisko aj cez deň bez problémov prechádza smerom z alebo od námestia a psi tam bez problémov vykonávajú svoju potrebu. Ihrisko je potom plné psích výkalov, v čom sa hrajú naše deti, ktoré tam chodia z priľahlých škôl a škôlok. Po tretie, na skratke smerom z Hlaváčikovej na Majerníkovu, sú každé ráno aj poobede ohrozované deti smerujúce do a zo školy, voľne pobehujúcimi psami na priľahlej lúke, ktorá slúži majiteľom ako výbeh. Pomlčím o tom, že na našom sídlisku nie je možné sa s deťmi pohrať na kúsku trávy, pretože s prepáčením všetko je to posiate psími výkalmi, teraz mi ide najmä o bezpečnosť detí. Sama som bola už niekoľkokrát obmedzovaná, alebo ohrozovaná takýmito psami a je mi úplne jedno či sa za mnou, alebo mojimi deťmi pes rozbehne len preto, že sa chce hrať alebo nás oňuchať, obťažuje ma to a necítim sa takto bezpečne.
S pozdravom
Alena
23. február 2015

mio

gratulujem k vasej gurazi..pridite aj osobne..
23. február 2015

Kayia

Alena, to je podľa mňa tá istá partia čo obsiera aj dvor Majerníková. Majú tam niekedy aj dve argentínske dogy a teraz im tam pribudlo štena pitbulla Hektor, ktorého som jak živ nevidela na vodítku či aby vôbec nosil obojok. Tomu zakrslíkovi čo ma tie dve dogy sme už x-krat hovorili, nech si po nich zbiera, aj keď sme mu dali sáčok tak tvrdil, že on už nevie kde to je. Ten pes je nesocializovaný a agresívny na iných psov, ja sa im už vyhýbam ako sa len dá. Ale čo sa dá čakať od takých individuí.
Máte pravdu aj s ihriskom, ja nechápem jak tam niekto môže chodiť naschvál venčiť a ešte to ani nepozbiera, to je drzosť!
Priznávam sa sama, že občas cestou do lesa prejdeme cez areál ihriska, ale moji psi majú vždy povel k nohe aby ich nenapadlo ani ciknúť na trávnik.
Mio mimochodom, že aj ten park je obmedzený, starostka tam začala obmedzovať úplne vstup, takže je to zasa absolutne nedotiahnutý projekt. Vieš si predstaviť kde by moholi byť na dlhých dieloch také 4 parky? V zahraničí to funguje, ale na slovensku su ľudia stále bozohladný aj v takýchto psích parkoch. Ani tam by pes nemal byť uplne na voľno, ale poslúchať na príkazy.
Vo FB skupine tiež hrozne nadávajú na týchto majiteľov psov, čo ich len tak bezprízorne vypustia a niekde, otočený chrbtom si bufkaju cigaretku.
23. február 2015

Admin KV

Vážení diskutujúci, opäť som bol nútený vymazať komentáre, ktoré nereflektovali tému podnetu, t.j. neodpratané psie výkaly a kontrola dodržiavania pravidiel zo strany Mestskej polície.
V MČ Bratislava - Karlova Ves platia presné pravidlá, kde, kedy a za akých podmienok môže občan vstúpiť so psom. Prísne pravidlá platia aj pre les, v tomto prípade CHKO Malé Karpaty.
Len pre informáciu, voľný výbeh pre psov je zriadený na južnom konci parku Kaskády medzi ulicami Kresánkova a H. Meličkovej. Otázke voľného výbehu pre psov sa venoval tento starší podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/931/v-karlovej-vsi-chyba-volny-vybeh-psov

Avšak podnet "Psie exkrementy na Dlhých dieloch" nerieši všetky problémy, ktoré sa týkajú držania psov v Bratislave. Prosím, rešpektujte to. V opačnom prípade budú komentáre aj naďalej mazané.

Vidíte, že táto diskusia je veľmi citlivá a jej ďalšie rozširovanie vedie len k zbytočnému burcovaniu emócií, ktoré k ničomu zmysluplnému nevedú.

Ďakujem za pochopenie.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
23. február 2015

mio

pozdravujem,
admina .. starsie prispevky su, ako pisete, starsie.. co sa tyka extrementov, tak budeme stale pisat to iste dokola.. ako dnes, ked sme opat boli svedkami porusenia pravidiel drzania psa - volne vykadenie a psickara nezaujimal podnet na odpratanie.... foto mozem dolozitl. je to o tom istom.. ano, autor podnetu vyburcoval komentáre, ktore jedno podciarkuju.. neoddorziavanie pravidiel, ktore su komplexne s temou verejného poriadku.. cize verim, ze touto temou sa bude dnesna komisia zaoberat, tak ako to pozaduje kazda strana..
citlivo
komplexne..
dosledne bez emocii..
ale hlavne s výsledkom okamzitym a dlhodobym..
24. február 2015

Lenka

Bohuzial som vcera nemohla prist na zasadnutie, prijali sa nejake opatrenia?
24. február 2015

psi svet

Dobry den,
problematika psich exkrementov je stale zivou, diskutovanou a palcivou temou. Na jednej strane stoja zodpovedni psickari, ktori po svojom psovi exkrementy zbieraju, su vsak aj taki, ktori ich nechaju tak a na druhej strane stoji verejnost, ktorej "hnede kopky" vadia.
Je samozrejme, ze nejde o vabny pohlad na "kopky", a to predovsetkym po zime. Ostatne mesiace v roku ale nie su vynimkou.
Riesenie v tejto situacii nie je jednoduche a komokexnu funkcnost urcitych navrhov moze byt narocne zabezpecit.
V prvom rade by malo byt zbieranie psich exkrementov vzdy na svedomi a zodpovednom pristupe majitela psa. A prave tu je problem, ako to docielit.
Moznym riesenim je zabezpecenie dostatocnych kosov s vreckami na psie exkrementy. Dalsou moznostou je zvysena kontrola kompetentnych organov na podnet verejnosti.
V diskusii odzneli aj prispevky ohladom vencenia psov na vodzkach a s kosikmi. Pokial pes nie je nebezpecny, nie je dovod, aby neustale nosil kosik. Tu ide tiez o zodpovednost majitela, ktory svojho psa pozna a mal by predpokladat, ako sa v danej situacii zachova. Samozrejme, psa by mal majitel drzat na vodzke, no zviera ma od prirody potrebu aj volneho pohybu. Pokial pes nema tuto moznost, moze dojst k vzniku problematickeho spravania alebo psychickych poruch u psa. Ak by teda existovalo VZN, v ktorom by stalo vodenie psa na verejnych priestranstvach na vodzke, je na mieste pouvazovat o vybudovani volnych vybehov pre psy, kde by mali moznost sa volne, bez vodzky vybehat.
Dalsou moznostou riesenia psich vykalov je prip. zvysenie dane za psa. Vyzbierane prostriedky by mala samosprava smerovat prave na odstranenie psich vykalov. Na tuto alternativu vsak mozu doplatit prave zodpovedni, ktori po svojom psovi zbieraju.
Urcite by viac ako sankcie zabralo motivacne riesenie problemu - napr. rozdavanie vrecusok na psie exkrementy. Vzdy je to vsak o majitelovi a ak sa nezmeni prave jeho pristup, je tento problem neriesitelny. Majitelia psov by si mali uvedomit, ze mat stvornoheho spolocnika, nie je len o radosti, ale aj o zodpovednosti.
S pozdravom
redakcia psisvet.sk
24. február 2015

mio

pozdravujem prispievatelov,
vcera bolo stretnutie
viac menej boli prispevky od obcanov
1 nemajitel psa - ja

a viaceri majitelia
aj 1 pani stazovatelka na susedske vztahy psieho charakteru

urcite bude vystup zo stretnutia - zapisnica,
konkrétnymi usmerneniami, upravami VZN
novými opatreniami
navrhy boli konkretne a aj realizovatelne
vsetko bude mozno sledovat aj na webe karlovej vsi

a ur
08. marec 2015

Stella

Dobrý nápad na Majerníkovej ulici vo vnútrobloku. Ale chce to ešte viac takýchto tabuliek a viac rozšíriť a hlavne okolo predných brán panelákov.
16. marec 2015

mio

16/3/2015
ziadna zapisnica
ziaden pokrok vo veci
ziadna zmena/naprava
iba sneh zmizol
18. marec 2015

Admin KV

Včera som ohľadom tohto podnetu kontaktoval p. Mgr. Trubínyiovú, vedúcu Referátu ekológie a zelene. Čaká sa na zverejnenie zápisnice na webovej stránke Mestskej časti.
Zatiaľ prikladám odkaz na video Miestneho zastupiteľstva zo 17.3.2015: http://www.infonet.tv/Karlova-Ves-MsZ.html?aid=3992 V bode "Slovo pre verejnosť" (medzi bodmi 4 a 5) vystúpila s témou psích exkrementov jedna občianka. K problematike sa vyjadrili viacerí poslanci a reč bola aj o nedávnom zasadnutí Komisie pre životné prostredie a ochranu prírody.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
30. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den.

Zverejnujem link na zverejnenu zapisnicu z februarovej komisie.

http://www.karlovaves.sk/sites/default/files/Zapisnica_ZP-2015-02-23.pdf

Mgr. Halina Trubinyiova
veduca referatu ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
28. apríl 2015

Michal Molčányi

Komisia pre životné prostredie a ochranu prírody MiZ Karlova Ves na svojom zasadnutí dňa 13. apríla 2015 schválila dva body týkajúce sa aj tohto podnetu:
1.) "Komisia ŽP odporúča zverejniť výzvu na zadanie zákazky na kúpu vysávača na psie exkrementy a na zabezpečenie 100 ks informačných tabuliek";
2.) "Komisia ŽP odporúča zabezpečiť informovanie verejnosti všetkými možnými cestami (web, FB, letáky, vývesné skrinky a pod.) a navrhnúť školám, aby zaujímavou, inovatívnou a kreatívnou formou prispeli k výchove detí v tejto problematike."

Zápisnica zo zasadnutia: http://www.karlovaves.sk/sites/default/files/Zapisnica_ZP-2015-04-13.pdf
28. apríl 2015

Kristina

Som rada, ze sa tejto problematike venuje cas. S teplym obdobim uz je exkrementov na chodnikoch podstatne menej, na travnatych plochach sa to moc nezmenilo. Tazko zial posudit ,ci je to tak nasledkom aktivit obcanov alebo prirodzenou zmenou spravania sa psickarov.
28. apríl 2015

Juraj

Navrhujem, aby sa zvýšila daň za psov, aby sa z toho zaplatilo zakúpenie vysávača na psie h-vná aj tabulky. Každý občan SR má poznať svoje povinnosti aj pri chove čokla, niekde je stanovené že NEZNALOSŤ ZÁKONA ...atď. Takže žiadne upozorňovacie tabulky netreba nikde umiestňovať. A navrhujem také poplatky a represie Mestskou políciou, že by si začali robiť psíčkári poriadky sami medzi sebou, aby h-vná zbierali a občania, nebojme sa ich fotiť a hlásiť na 159-tku, bez toho budeme stále aj na trávnikoch chodiť po h-vnách a psíčkári si z nás budú robiť dobrý deň. Novinka je mať dvoch čoklov, pretože jednemu je v byte smutno (keď je majiteľ v robote). No a pubertiaci si kupujú bojových a hlavne agresívnych, aby mohli machrovať, ktorý je drsnejší. Toto naša polícia neregistruje? Ja už chodím aj na nákup do obchodu pre chlieb s kaserom v ruke (pištol je vo vrecku) a nebál by som sa ju použiť, keby na mňa svojho dobermana poštval. Až sem sme v tejto "demokracii" dospeli, ĎAKUJEM". Koľko rokov už v NR SR diskutujú o zákone o psoch? Hanba!!!
18. máj 2015

Gizela

Pri deklarovanej sociálnej situacii na Slovensku je na pocudovanie mnozstvo psov chovanych v panelákoch, rusiacich svojim stekotom susedov a ohrozujúcich vykalmi hygienu Dlhych Dielov. Psy su casto agresivne, obtazuju chodcov, ktori pre parkujuce auta a padajuce konare stromov nemaju miesto na chodniku. Okrem aut a stromov upchavaju chodniky aj agresivne promenadujuce sa psy.
02. február 2016

HP

Chcem sa spýtať, kedy už konečne bude Mestská polícia účinne bojovať proti neporiadnym prsíčkarom?
To, čo sa deje vonku na verejnej zeleni je nonsens. Človek má problém prejsť po ulici bez toho, aby sa nestretol s pozdravom od nezodpovedneho majiteľa psa.
Nevraviac, že sa v parkoch a na zeleni nemôžu hrať deti.
Miesto pokutovania vodičov, by mohla MsP vyberať pokuty od takýchto ignorantov.
16. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobry den. MC Bratislava - Karlova Ves zakupila vysavace na psie exkrementy, ktore budu obsluhovat pracovnici hospodarskej spravy. Hned, ako to pocasie dovoli - je potrebne, aby plochy neboli premocene, zacnu s vysavanim. Taktiez sme objednali nove kose na psie exkrementy, bude doplneny aktualny pocet 80 kosov o dalsie kusy.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
03. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
od začiatku roka 2017 preberá zodpovednosť za starostlivosť o čistotu v Karlovej Vsi do vlastnej réžie MČ Bratislava-Karlova Ves. Na tento účel zriadila príspevkovú organizáciu Verejnoprospešné služby Karlova Ves, ktorá sa bude starať aj o vyprázdňovanie košov na psie exkrementy.
Za čistenie verejných priestorov od "produktov" svojich miláčikov je však zodpovedný predovšetkým majiteľ psa. Spoločnosť môže vytvárať tlak na plnenie tejto jeho povinnosti vrátane dozoru jej plnenia a sankcionovania prípadného neplnenia v tomto prípade prostredníctvom mestskej polície. Mestskú políciu však riadi hlavné mesto a nie mestská časť.
K tejto problematike si môžete prečítať článok v č. 1/2017 oficiálneho mesačníka KARLOVA VES - noviny všetkých Karlovešťanov.

Miestny úrad Bratislava-Karlova Ves
04. február 2017

Robert F.

Môže mestská časť Karlova Ves vytvárať tlak na plnenie tejto povinnosti majiteľa vrátane dozoru jej plnenia a sankcionovania prípadného neplnenia v tomto prípade prostredníctvom mestskej polície tlakom na hlavné mesto?
Tak či onak, tento podnet nie je vyriešený a mal by byť so stavom "V riešení" poslaný hlavnému mestu na riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania