Existuje v Bratislave nočný kľud?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 17. júna 2012

bývam na Jaskovom rade a v poslednom čase musím takmer každú noc počúvať tanečnú hudbu v takej intenzite, ktorá dokáže roztriasť tabule okien. naša ulica je na kopci a preto chytá všetok hluk zdola z mesta. dnes som volal na políciu, kde mi povedali, že tentokrát ide o povolenú afterpárty niekde v Petržalke, ktorá má trvať do štvrtej hodiny ráno. majú mestskí zastupitelia súdnosť, pokiaľ pravidelne povoľujú takéto akcie? je Bratislava mestom huličov, ktorí cez deň spia a večer vychádzajú do ulíc alebo mestom rodín a pracujúcich ľudí, ktorí potrebujú v noci spať? sám mám tuhý koreň a vydržal som bývať aj v byte nad nočným klubom, je mi však ľúto tých, ktorí tie decibely pretrpia bez toho, že by sa ozvali a zvlášť slušných ľudí, ktorí bývajú bližšie k zdroju toho nepríjemného hluku...

18. jún 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Keďže išlo o podujatie, ktoré sa konalo v inej mestskej časti a schválenie tohto podujatia bolo výlučne v kompetencii mestskej časti Petržalka. V Novom Meste sa snažíme citlivo pristupovať k udeľovaniu výnimiek na konanie akcií po 22.00 a veľmi často takéto žiadosti zamietame práve z dôvodu ochrany obyvateľov, ktorí žijú v danej lokalite.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
22. jún 2012

adam.sangala

ide tu o celkovy pristup mesta a policie k takymto pripadom..rusenie nocneho kludu u nas riesia tzv.dohovorom..cize zhuleneho vyrastka slusne poprosia ,ci by sa nemohol zabavat "menej hlucne".. no a ak o nocnu "akciu" poziada cela skupina,zvazuju udelovat vynimky..a zda sa,ze bez akychkolvek podmienok
25. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, radi by sme pomohli, ale riešenie uvedeného problému nepatrí do kompetencie Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy.

Pokiaľ sa podujatie konalo v Petržalke, príslušným je miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka, ktorá dáva povolenie na prevádzkovú dobu. Nepodlieha to schvaľovaniu mestského ani miestneho zastupiteľstva, ani súhlasu Magistrátu.

S problematikou prekročenej hladinu hluku sa treba obrátiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave, Ružinovská 8, resp. na internetovej stránke http://www.ruvzba.sk/index2.html alebo na email: [email protected].

Pokiaľ organizuje verejné podujatie Hlavné mesto, dôsledne dodržiavame princíp, že musí skončiť do 22 hod. (S výnimkou Silvestrovských osláv).


Mgr. Marek Papajčík
Referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
21. máj 2020

Martin Uváček

Podnet dávno neaktuálny. Mohol by sa konečne uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania