Dlhodobo odparkované auto

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Michal X 28. septembra 2012

Auto parkuje pri dome, kde je dlhodobý problém s parkovaním už v skorších popoľudnajších hodinách. Na tomto mieste parkuje dlhodobo už niekoľko mesiacov s tým, že nemá platnú emisnú kontrolu.

08. október 2012

Odpoveď samosprávy

Pracovníci oddelenia životného prostredia vykonali 2. 10. 2012 kontrolu daného miesta a vozidlo VW Polo modrej farby, evidenčné číslo BA 097 LK zadokumentovali. Vozidlo však má evidenčné čísla a nám zákon č. 223/2001 Z. z. o odpadoch dovoľuje odstrániť takéto vozidlo len na určené parkovisko, kde by bolo uschované na dobu 1 roka. Takéto parkovisko v súčasnosti však naša mestská časť nemá k dispozícii . Cez dopravný inšpektorát policajného zboru zistíme majiteľa a upozorníme ho na stav vozidla. Keď majiteľ nezareaguje na naše upozornenie, požiadame Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie i jeho vyradenie z premávky a následne o vyradenie z evidencie polície. Až po jeho vyradení z policajnej evidencie môžeme dať vozidlo odstrániť ako vrak.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
12. január 2013

marel

Do dnešneho dňa tam to auto stojí bez pohnutia. Chcel by som vedieť prečo trvá zistenie majiteľa auta 3 mesiace. Alebo tento problém skončil iba odpoveďou p. Podmajerskej?
16. január 2013

Ovcan X

kocurkovo tato nasa miestna alibisticka samosprava....
07. február 2013

Obcan

Pani Podmajerská, máte pre nás niečo nové? Reagoval majiteľ na Vaše upozornenie, resp. kedy bude tento vrak odstránený? Ďakujem.
12. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podarilo sa nám zistiť majiteľa vozidla, ktorého sme písomne upozornili na skutočnosť, že odstavené vozidlo nie je na prednom skle označené platnými nálepkami o vykonaní povinnej technickej a emisnej kontroly. V prípade, že po 30 dňovej lehote, ktorú sme dali majiteľovi, bude vozidlo stále parkovať na uvedenom mieste, požiadame obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie o vyradenie vozidla z premávky na pozemných komunikáciách a následne z evidencie vozidiel dopravného inšpektorátu. Až potom môžeme dať vozidlo odstrániť autorizovanému spracovateľovi starých áut.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
23. február 2013

Obcan2

Auto je preč - podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania