Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 25. júna 2020

Pred vchodom na Ševčenkovej ulici č.7 sa nachádza plocha bývalého detského ihriska, na ktorom zvyknú parkovať autá. Tato plocha resp. chodník nie je pri ceste a ani pri parkovisku, je ohraničená trávnatou plochou. Aby sa na túto plochu auta dostali musia prejsť cez trávnik alebo po chodníku. Trávnata plocha a aj trávnik popri chodníku bývajú po nich úplne zdevastované, rozryté. Chodník sa stáva nepriechodný z dôvodu roznesenej hliny, bahna a hlavne pre mamičky s kočíkmi a malými deťmi je chodník nepoužiteľný. Po viacerých sťažnostiach tam boli osadené kamene.
Po umiestnení kameňov ako zábran sa situácia nezmenila, terénne autá chodia naďalej priamo cez trávu a ostatné chodia po chodníku a časti trávi pri nej.
Mestská polícia Bratislava – Petržalka sa vyjadrila nasledovne: previerkou na samotnom mieste nebolo zistené, že tam parkujú motorové vozidlá... Napriek tomu tam každý večer parkuje minimálne jedno vozidlo.

22. november 2012

Juliette

toto je neriesitelny pripad... samosprava nepomoze, takze to clovek musi chytit do vlastnych ruk, ako my na nasej ulici v Petrzalke... supnut velke, tazke kvetinace na chodnik a vyriesene...
27. november 2012

Peska Vladimir

Ako sa zda, kvetinace na chodnik nestacia, treba aj povedla travnika dat niekolko
06. december 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pri terénnej obhliadke na Ševčenkovej ulici č. 7 sme nenašli zaparkované autá na bývalom detskom ihrisku, avšak na trávnikoch sú zrejmé poškodenia po rozjazďovaní autami. Nakoľko ani Mestská polícia Petržalka nezaznamenala nedovolené parkovanie áut, budeme sa snažiť aj my aj prostredníctvom mestskej polície odsledovať to aj vo večerných hodinách. Určite by pre vykonanie nápravy pomohlo, aby prípadne aj obyvatelia buď zavolali hliadku mestskej polície alebo odfotili parkujúce autá priamo vtedy, keď tam budú a zaslali ich na mestskú políciu. Oddelenie životného prostredia zabezpečí nápravu poškodeného trávnika. Na jar 2013 po okrajoch plôch na vytipovaných miestach umiestnime do trávnika kovové zábrany a poškodené miesta vyrovnáme a upravíme výsevom trávneho semena.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
07. december 2012

Anonymný užívateľ

Dakujem za Vasu odpoved,
Mestske policia BA-Petrzalka bola niekolkokrat telefonicky privolana k autam parkujucim na uvedenom mieste. Ani raz nekonala. Pri telefonickom nahlaseni podnetu mi povedali, ze nemozu konat, nakolko nevedia dokazat, ako sa tam auta dostali. Ako som uz uviedol, da sa tam dostat jedine cez travu a chodnik. Jednoducho nie je mozne sa tam dostat zakon. povolenym sposobom - bez toho, aby neposkodili travu alebo rozryli zem popri chodniku. Fotky som odfotil dnes rano a poslem ich aj Mestskej policii BA – Petrzalka.
Viem, ze parkovanie v Petrzalke je problematicke, ale konkretne auto na fotke tam parkuje pravidelne cez den i v noci a je mu uplne jedno, ci je parkovisko volne alebo nie.
07. december 2012

madarska sova

Kamera, kamera, kamera...
22. marec 2013

a

mestska policia to neriesi, lebo nevie dokazat ako sa tam auto dostalo :)
25. marec 2013

obyvatel zo Sevcenkovej 7

Dnes rano o cca. 8.00hod (25.3.2013) som volal Mestsku policiu, nahlasil som parkujuce auto BA 945 UP (stalo presne ako na dole uvedenej fotke). Je 9.30 hod a stale sa nic nedeje. Chcem len upozornit na fakt, ze Mestskej policii bol nahlaseny podnet a teda nie je pravda, ze nemaju vedomost o danom probleme. Len ho neriesia.
19. apríl 2013

Mato

Spravodlivost na slovensku je nulova, treba konat... Osobne vhadzujem s klincov vyrobene gulicky (takych akoby jezkov) do kaluzi na rohoch travnikov ktore rozorali auta, v jednom pripade sa mi doprialo na vlastne oci ako to schytal vodic a poriadne si ponadaval, tato skusenost mi dodala na odvahe a zvysil som intenzitu :))))
31. máj 2020

Martin Uváček

Zmenilo sa niečo po rokoch?
25. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zábrany boli dávnejšie osadené.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania