Bezdomovci v parku na Račianskom mýte

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Lenka 01. marca 2016

Bezdomovci sú už tak dosť ťažko riešiteľní, preto tu nebudem rozoberať ich posedávanie na lavičkách tesne pri panelákoch kde nemajú čo robiť.
Dnes ma ale pri prechádzke okolo fontány na Račku nemilo zaskočil jeden výjav ktorého som bola svedkom. Išla som okolo kríkov ktoré sú medzi parkom a tou fontánou keď som ucítila veľký smrad (ako keby tam niekto vykonával veľkú potrebu). [Sú to tie kríky okolo ktorých vedie cesta k pubu Koliesko.] Spoza kríkov som videla nohy bezdomovca. Vzdialila som sa od zápachu a išla inou cestou keď za chvíľu som videla oheň. Veľký plameň pri mieste kde som videla nohy. Horel pol minúty a potom bol uhasený asi jeho "malou potrebou".
Prosím Vás o riešenie. Svoje detstvo som trávila v tomto parku. Bol to taký nádherný park. Podľa mňa toto nie je v poriadku...

11. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Oddelenie Verejného poriadku požiadalo o spoluprácu Mestskú políciu. Sociálny pracovník požiadal o súčinnosť občianske združenie, ktoré vykonáva sociálnu terénnu prácu.



Jana Plevová
26. apríl 2016

peter

Takto pred rokom som sem pridal aj ja prispevok, presne o tom istom ako ty Lenka, mne vsak neposlali ani takuto formalnu odpoved... https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/16723/racianske-myto-bezdomovci-narkomani Ja som takychto podobnych vyjavov zazil kopu, zhorsilo sa to s prichodom obcianskeho zdruzenia Vagus. Obcas sa tam prejde policia v noci, obcas zdruzenie dohovori svojim klientom, ale to je vsetko, efekt nulovy. Za tie roky co byvam na Racianskom myte, sme nemali pokazene dvere vandalizmom ani raz, az po prichode obcianskeho zdruzenia sa nam niekto pokusil 4x vylomit magneticke dvere... Bohuzial narkomani si potrebovali ukradnut ziarovku a pichnut svoju davku. Odpoved policie bola, ze pokial je niekto nezelani v brane, mame zavolat policiu. Zavolal som policiu, ktora mi povedala, ze pride, zazvoni mi na zvoncek a ja im mam prist dolu otvorit. To som bohuzial odmietol, ak mam prist do kontaktu s narkomanmi a otvarat policii, tak to ich uz naozaj mozem vyhodit z tej brany aj sam. Bohuzial policia nemoze nic spravit v tychto pripadoch. Ak nieco taketo vidis, treba zavolat policiu, policia danemu bezdomovcovi dohovori a tym to konci. Bohuzial, podla mojho nazoru sa podobne veci v danej lokalite budu objavovat, pokial bude obcianske centrum Vagus v prevadzke. Je dost mozne, ze dany pan tam dostal ranajky, chodi sa tam osprchovat, potom si posediet do parku, ale uz sa mu nechcelo vratit sa spat na wc, predsa len kriky su blizsie ako zastavka 39-ky, kde priblizne dane zdruzenie sidli
12. júl 2022

Milan

Vagus, ďakujeme za jedinečnú atmosféru, ktorú už roky dotvárate na Mýtnej a v blízkom okolí.
VIDEO - https://youtu.be/i_jU9erDkxo

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania