Arogantný parkujúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Opakovane parkujuce SUV na chodniku.

02. júl 2018

Ján

Prejst lak klucom a uz si to nikdy nedovoli.
04. júl 2018

Peter Oravec

Ja s takým parkovaním nesúhlasím, ale napriek tomu sa spýtam: čo porušuje? aký predpis, aký zákon, aký paragraf? Ďakujem.
04. júl 2018

Ján

Peter Oravec:
§ 52, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.
--
Ano, nechal 1.5m chodnika, ale na to, aby to dosiahol, tak musel najprv pouzit chodnik a jazdit po nom. Co dovolene nie je. Navyse, ak si vsimnete tie stlpiky, tie su presne na to, aby sa zabranilo tam parkovat. Ale ako vidno, bulovi to nevadi. Kvoli takemuto jednaniu je po celej Bratislave hromada stlpikov lemujucich chodniky.
04. júl 2018

Peter Oravec

Ján,
1. na chodníku môžete zo zákona a z výkladu polície
https://www.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV
robiť s autom čokoľvek, ak tam necháte po zastavení 1,5 metra. Žiaľ, ja Vás chápem, ale mne to nehovorte, sťažujte sa u policajtov.
Tu je pomerne podrobne, čo z toho stanoviska policajtov vyplýva:
https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/384613/parkovanie-na-chodnikoch-iii.html
2. Minimálne jeden stĺpik tam chýba, takže ak sa tam s autom na chodník dostal, tak sa tam dostal cez ten chýbajúci stĺpik. Stĺpiky osádza magistrát na základe rozhodnutia dopravnej komisie, ak chcete doplnenie chýbajúceho stĺpika, treba (asi) tak aj formulovať podnet.
3. Množstvo stĺpikov po Bratislave: Žiaľ, toto nie je špecifikum Bratislavy. Prejdite si Paríž alebo akékoľvek väčšie mesto (hoci aj na google maps), je prešpikované stĺpikmi.
S pozdravom
05. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania