Parkovanie na tráve - Tyršovo nábrežie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Hana 04. októbra 2018

Dobrý deň

Myslela som, že parkovanie na tráve je zakázané. Alebo na Tyršovom nábreží je to inak? Ak je to zakázané prečo sa s tým niečo nerobí. Takto je to tam stále...
Nie je škoda tohto územia?
Ďakujem

06. október 2018

Lila

Rakúšania majú pri Dunaji Národné parky pre relax, my máme aj to posledné využiteľné miesto v tomto meste na parkovanie zahraničných karavanov, lebo pravda, musíme sa cudzincom cpať do zadníc za každú cenu. Akoby toto mesto už nebolo dosť zvrzané čo do urbanizácie, ešte si z neho spravme kemping pre zahraničnú chrapač. Však ich predsa potrebujeme, asi by sme neprežili a nemali čo jesť nebyť týchto pakultúrnych karavanových dobrodincov! Hnus. K Dunaju u nás už nechodíme s rodinou, trávime čas pri Dunaji v AT, kde je kultúrne prostredie s jasne vymedzenými pravidlami správania! Rakušáci kempy nepotrebujú? Asi nie. Stačí zájsť do mesta Orth a.d. Donau, National park a rozdiel je markantný! Tam je to o relaxe pri vode a v prírode, v BA je to o parkujúcich kraksniach! BA začína vyzerať ako Utrapradéš!
07. október 2018

Obcan

veru pravda - breh dunaja je jedno velke parkovisko
09. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Máte pravdu. Je škoda tohto územia. Vlastníkom územia je hlavné mesto. Bez ohľadu na to, kto je tam správcom územia vodič motorového vozidla stojaci na zeleni porušuje pravidlá cestnej premávky a kompetentné to riešiť sú poriadkové zložky ako mestská polícia a Policajný zbor SR. Mestská polícia je orgán, ktorý zriadilo Hlavné mesto SR Bratislava.
Čo sa týka spevnenej plochy (nie zelene) nič nebráni vodičovi odstaviť vozidlo na tejto ploche.
Ďakujeme za podnet.





Mestská časť Bratislava-Petržalka
13. november 2018

Hanka

Dobrý deň,

v nadväznosti na Vašu odpoveď sa chcem spýtať či je touto formou podnet uzavretý alebo sa plánujú nejaké konkrétne kroky v tejto veci. resp. ako vieme pomôcť my ľudia, ktorým osud Tyršovho nábrežia nie je ľahostajný.
Ďakujem vopred za odpoveď
15. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na Tyršovom nábreží v Bratislave, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia vozidiel na chodníku a na priľahlom trávniku.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
21. august 2019

Nivy

Fotografia pre Lilu, ktorá spomínala Orth am Donau: "K Dunaju u nás už nechodíme s rodinou, trávime čas pri Dunaji v AT, kde je kultúrne prostredie s jasne vymedzenými pravidlami správania! Rakušáci kempy nepotrebujú? Asi nie. Stačí zájsť do mesta Orth a.d. Donau, National park a rozdiel je markantný! Tam je to o relaxe pri vode a v prírode, v BA je to o parkujúcich kraksniach! BA začína vyzerať ako Utrapradéš! "

Tak tu je fotka z Orth am Donau. Bezplatný stellplatz priamo pri Dunaji.
23. august 2019

Nivy

A ešte na doplnenie: pani Lila, neviem, čo vás oprávňuje zahraničných turistov a návštevníkov Bratislavy označovať ako "zahraničnú chrapač".
Neviem, či ste vôbec niekedy boli v Uttarpradéši (žiadny Utrapradéš totiž neexistuje), ale pochybujem, inak by ste rozdiel medzi nábrežiami tam a v Bratislave určite postrehli. Alebo ste boli najďalej v tom Orth am Donau?
26. január 2020

Michal K.

Tyršovo nábrežie-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobry den, ake ma mesto plany s Tyrsovym nabrezim? Roky je tu iba divoke parkovisko velke kaluze vody a blato. Preco sa tento zaujimavy priestor nevyuzije na rozsirenie oddychovej zony pre obyvatelov mesta so zelenou, chodnikmi, ihriskami a sportoviskami, lavickami. Nejaka restauracia, stanky ci streetfood. Preco tak neuveritelne plytvame moznostami tohoto priestoru v blizkosti centra mesta?
26. január 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný Magistrátu.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
26. január 2020

Lila

Pre prispievateľku Nivy - s kľudným svedomím si dovolím nazvať turistov zahraničnou chrapačou, pretože to čo parkuje na Tyršovom v provizóriu, bez podmienok riadneho kempu a de facto uprostred mesta nie je nič iné ako chrapač, alebo tam vážená vidíte niekde stopy po kultúre? Ak áno, rada si ju pôjdem obzrieť, ja som ju na Tyršovom nevidela!

Namiesto analýzy preklepu sa venujte zveľaďovaniu nášho hlavného mesta, to je osožnejšie než sa malicherne odbavovať na prehodených písmenách.

Z takých "turistov" ako na Tyršovom nemá toto mesto nič. Okrem bordelu, špiny a estetického nezážitku.

Nabudúce vážená ešte foťte tak, aby bolo jasné, že v tom AT ak je niekde kemp, tak je tam aj vybavenie k nemu.

A už len na záver - možno by ste nám mohli vysvetliť, prečo sa tejto pakultúry zastávate, lebo súdnemu človeku to hlava neberie, že sa niekomu môže taký humus na nábreží páčiť. Estetickým cítením ste zrejme obdarená veľmi neboli. Ja Vám len prezradím, že Bratislava tu nie je, s prepáčením, sracím kútom pre kadejakého "turistu", ktorý si zmyslí, že tu pristane. Žijú tu ľudia, nie prasce a tak by to tu malo aj vyzerať. A mali by to rešpektovať aj tí Vaši podarení turisti.
26. január 2020

Nivy

asi vám je zbytočné vysvetľovať, že je rozdiel medzi kempom a stellplatzom. Tak si to najprv vygooglite a potom vám to dovysvetľujem. Mimochodom - ten stellplatz v Orth am Donau je bez WC, vlastne bez akéhokoľvek vybavenia - jednoducho len vyhradené parkovisko. Nespoplatnené, čiže zadarmo. Jediným vybavením tam je kôš na odpad.
27. január 2020

Lila

Pre Nivy - postúpte k pointe pani profesorka... a mentorovanie si ponechajte pre svojich žiakov alebo na doma, pre iných poslucháčov. Pointa zostáva rovnaká - na Tyršovom nábreží je živelné kempovanie bez potrebných náležitostí a je to navyše otrasné, pakultúrne a nemá to tam čo hľadať. Alebo Vám takéto nekultúrne prostredie vyhovuje? Možno nám vysvetlíte z akého dôvodu? V lete je tam prašno a v daždivom počasí sa rozjazdený hlinený neskultivovaný podklad mení na bahnisko. Ak vyznávate takéto mestské prostredie, prosím, ale inde. Iste sa nájde dosť miest, kde sa budete môcť v blate do sýtosti vyválať. Ostatní na to náladu nemáme, až dovolíte. Radi by sme mali pekné prostredie pri vode, ako sa na metropolu patrí!
27. január 2020

Lila

Pre Nivy - ešte dodám, že na rozdiel od Orth an der Donau je Tyršovo nábrežie uprostred mesta! To k tej fotografii s karavanom. Je sakra rozdiel, kde sú nacpaté karavany. Do Orth a.d. D. chodím pravidelne, ale toľko karaanom odparkovaných ako na Tyršovom som tam nevidela. Sotva jeden kus. Kým na Tyršovom ich často býva ako v kempovom mestečku. Tyršove nábrežie si nájdite na mape a potom si nájdite na mape zmienené rakúske mestečko a jeho dunajský park! Kemp do stredu mesta nepatrí. Môžete sa aj o zem plesknúť. Normálnemu hlava neberie ako sa môže niekto tohto humusu zastávať! Tešilo ma!
22. február 2020

Janko Hrasko

Nerozumiem preco rusit parkovisko pre ludi co dochadzaju denno-denne do prace. Ci z nich chcete urobit nezamestnanych len pretoze nemaju kam zaparkovat a nemaju moznost inej dopravy do prace? Vdaka nam akoze mesto nema uzitok? Preco niesu urobene zachytne parkoviska mimo BA a od nich doprava, mne je uplne jedno kde zaparkujem, ak vam chyba dalsich par metrov stv. buriny pri Dunaji o ktore sa nebude aj tak nikto starat, ale zakazat nieco a nedat alternativu-kde sme sa zasekli v stredoveku? Asfaltove parkovisko, ked poprsi sa z neho stava bazen, takze sa automaticky hlada nove miesto, preco sa niekto stara o veci co funguju a nie o tie co nefunguju?
Co sa tyka karavanov, ake tazke dat par znaciek zakaz kempovania a zdrziavania sa cez noc? Je to uplne bezne z inych miest ktore poznam zo zahr. kde s tym mali tiez problem.
22. február 2020

Janko Hrasko

alebo...
22. február 2020

Janko Hrasko

nieco take ako na tejto foto... to nikoho fakt nenapadlo?
10. marec 2020

Janko Hrasko

Tyršovo nábrežie-dlhodobo odstavené vozidlá-zahraničné vozidlo

Chcem vediet kedy umiestnite znacenie na Tyrsovom nabrezi "zakaz kempovat" . Znacenie ktore sa bezne pouziva samozrejme nie u nas. A to vraj viedlo k tomu, ze ste oplotili ten kus koli karavanistom ktori tam nechavali vrecia odpadkov a ti sa teraz samozrejme presunuli hned vedla plota (zatial som ich videl len 3). Co je to za riesenie? Je vseobecne zname ze tam parkuju ludia ktori prichadzaju do mesta za pracou (a to je pre niekoho velky problem asi-preto ich treba obmedzit ,alebo urobit z nich nezamestanych asi najlepsie pre nefungujucu dopravu vsade) a uz ani ti nebudu ma kde parkovat ked pride leto a zakempuje sa tam 20-30 karavanov ktori si tam dosli "oddychnut" a zaberu cele miesto.
11. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V rámci revitalizácie priestoru Sadu Janka Krála sa pozeráme na celý priestor komplexne spolu s Tyršovým nábrežím, nakoľko spolu tvoria Sad Janka Kráľa, ktorý je národná kultúrna pamiatka SR. Tyršovo nábrežie je súčasť parku a túto plochu plánujeme upraviť do podoby, ktorá by priestor viac primkla k samotnému parku. Máme záujem na tom, aby tu do budúcna vznikol jeden ucelený priestor určený na rekreáciu v prírodnom prostredí (pridružené funkcie: parkovanie, športové aktivity a kultúrno-spoločenské podujatia).

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. marec 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, viete k tomu upresniť aj nejaké časové rámce, na ktoré sa môžeme orientovať?
07. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kvôli súčasnej situácii Vám presné termíny nevieme dať. Momentálne je však už 2 mesiace veľký kus tohto územia ohradený a parkovanie v ňom zakázané. O všetkých budúcich projektoch budú na našej stránke včas informácie.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto Slovenskej republiky
19. júl 2021

Martin Uváček

Parkovanie na Tyršovom bolo upratané. Zrekonštruované parkovisko pid mýtnom domčekom, pri vode vyznačené miesta, zákaz vjazdu a parkovania pod mostom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania