Príjazdná-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal 03. júla 2019

Dobry den, chcel by som sa opytat ci ste na MiU Vajnory neuvazovali o zakaze vjazdu pre vozidla nad 3.5t na ulicu prijazdna. Na tejto uzkej a neprehladnej ulici sa pohybuje velke mnozstvo tazkych nakladnych automobilov (najma domiesavacov) a vznikaju nebezpecne situacie kedze casto prekracuju mpr. Navyse v neposlednom rade narusaju extremnym sposobom tichu a pokojnu loklitu. Dakujem. Michal

04. júl 2019

Jardo Mladší

hlavne ničia nedávno zalatanu cestu
04. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
09. júl 2019

Juraj

Zákaz vjazdu (Dopravná obsluha do 22t) tam už je, jednoducho si tadiaľ len skracujú cestu.
Nikto mi nenahovorí, že plný domiešavač nemá viac ako 22t.
Treba poslať fotky, zoznam ŠPZtiek na políciu aby sa to začalo riešiť???
Alebo zorganizovať protest a zablokujeme Príjazdnú pre nákladné vozidlá? Ráno/poobede/večer, to je jedno, jazdia celý deň, zavolaním polície si veľmi nepomôžu lebo im rovno naparia pokutu :-D
12. júl 2019

Artúr Soldán

Dobrý deň, rád by som Vás informoval o krokoch MČ BA-Vajnory, týkajúcich sa prejazdu nákladných vozidiel cez Príjazdnú ulicu:
V danej veci sme obratom kontaktovali MsP Bratislava, okrskára vo Vajnoroch, zvýšia hliadkovú činnosť MsP.
Emailom aj telefonicky sme kontaktoval miestne príslušné OO PZ Rača s tým, že nám bolo písomné potvrdené, že na Príjazdnej ulici budú hliadkovať príslušníci OO PZ Rača a tiež dopravná polícia.
Zároveň som telefonicky kontaktoval obchodného riaditeľa betonárky Karovič, ktorý prisľúbil obratom urobiť opatrenia na obmedzenie prejazdu domiešavačov po Príjazdnej ulici.
Osobne som si prešiel celú trasu so zástupcom D4 R7, ktorý následne kontaktoval všetkých zmluvných prepravcov aby dodržiavali plán organizácie dopravy a neprechádzali cez daný úsek.
Artúr Soldán, prednosta MiÚ Bratislava-Vajnory
12. júl 2019

Michal

Dobry den, super, necakal som az tak "akcnu" reakciu. Dakujem pekne, verim ze sa veci pohnu spravnym smerom. Pekny den
06. august 2020

Jardo Mladší

Ulica sa rozpadá,krajnica na niekoľkých miestach utrhnuta a od cyklistov to nebude........
07. august 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Jardo Mladší,
komentár preposielam samospráve a podnet otváram.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
07. august 2020

Juraj

Len tú cestu prosím neopravujte bez toho, že sa pridá chodník a osvetlenie, stane sa z toho pretekárska dráha. Na začiatok úplne postačí obmedziť vjazd vozidiel nad 3,5t alebo aspoň kontrolovať dodržiavanie existujúceho zákazu, a sem tam hliadka, čo tam bude merať 40tku
28. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava-Vajnory má zverenú len časť komunikácie na ul. Príjazdná v dĺžke 300m od konečnej autobusu na ŽST Bratislava-Vajnory smerom na Raven.
Nakoľko sme si vedomí zlého stavu vozovky v celej dĺžke miestnej komunikácie, chýbajúcich chodníkov ako aj verejného osvetlenia, urgujeme správcu väčšej časti komunikácie ako aj správcu verejného osvetlenia, ktorým je Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, aby bola celková rekonštrukcia Príjazdnej ul. zaradená do investičného plánu mesta, vrátane vybudovania trás pre peších ako aj doplnenia stĺpov verejného osvetlenia. Komunikácia Príjazdná sa medzi ulicami Pri mlyne a predĺžením ulice Uhliská nachádza podľa platného územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy v lokalite, ktorá umožňuje výstavbu malopodlažnej zástavby obytného územia, preto je nutné dbať na bezpečnosť obyvateľov minimálne vybudovaním chodníka a verejného osvetlenia. Mestská časť dala spracovať projekt odvodnenia časti komunikácie Príjazdná medzi ulicami Pri mlyne a Čierny chodník. Projekt bol zaslaný hlavnému mestu so žiadosťou o vybudovanie.

V celom priebehu komunikácie je obmedzená rýchlosť na 40km/h a v časti, kde je to opodstatnené, je znížená až na 30km/h.
Kontrolu povolenej rýchlosti zabezpečuje polícia, ktorú pravidelne o to žiadame, ako aj kontrolu prejazdu nákladných vozidiel nad hmotnosť 22t a dĺžku 10m definovanú dopravným značením. Obmedzenie nákladnej dopravy a vozidiel nad 3,5t je možné len na komunikáciách ukľudnených funkčnej triedy D1 príp. C3, ktorých šírkové parametre nevyhovujú STN. Dopravná obsluha územia však musí byť zachovaná.

S pozdravom

Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava

 +421-2-2129 5226
[email protected]
www.vajnory.sk
22. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania