Dúbravčická-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Peter H 02. júla 2020

Dobrý deň,

bolo by vhodné zvážiť pridanie dopravných značiek na križovatku ulíc Dúbravčická, Agátová, Na vrátkach. Viacerí si tam mylne myslia, že majú prednosť.

Ďakujem

03. júl 2020

Obcan

Naco znacku? Kazdy presiel autoskolou. To uz vsade musia byt semafory a znacky?
03. júl 2020

Peter H

Znacky by mali byt tam, kde to je potrebne a myslim, ze na tomto mieste to je potrebne. Chodim casto touto krizovatkou aj ako sofer alebo taxikom. A uz som bol viac krat svedkom, ze auto preletelo krizovatkou aj ked nemalo prednost => tak preto som za znacku (aj ked "kazdy presiel autoskolou"). Myslim, ze by to potvrdili viaceri vodici, co predchadzaju touto krizovatkou. Uvidime, co kompetentny na to - je to len navrh.
03. júl 2020

Obcan

Mesto nie je schopne tam nakreslit ani priechod pre chodcom o ktory sa roky ziada. Tak so znackami to nevidim ruzovo. Za znacky zakaz statia na Dubravcickej sa bojovalo 2roky!
14. júl 2020

Obcan_z_BA

Pravidlo pravej ruky poznajú už aj malé deti, značka ignorantov aj tak nezastaví, ale netvrdím že by som ju tam nechcel. Možno by sa tam mali na chvíľu postaviť policajti a dávať pokuty.
16. júl 2020

Tyler

Nemyslim, ze pravidlo pravej ruky pozna kazdy, staci ist autom na hociktore parkovisko pri supermarketoch. Mna naposledy pri Tescu Dubrawa vytrubil nervozny somar, ked som pri vchadzani na parkovisko daval na druhej odbocke z prava prednost, pretoze auto z prava bolo v soku preco ho pustam, ked som na “sirsej” ceste. Kym sa ten z prava spamatal, pako za mnou zacalo trubit a pustil sa obchadzat ma, co viedlo k tomu ze sa skoro zrazil s autom z prava, ktore sa zacalo pohynat. Takze tym, ze som dodrzal predpisy som jedneho nastval a druheho uplne sokoval. A podobne veci sa vam stanu aj pri Bille alebo pri Lidli. Jedine Kaufland ma aspon na zemi namalovane trojuholniky na strane vjazdu/vyjazdu, ale aj tam som uz zazil ze na to ludia kaslu
16. júl 2020

Obcan

Neznalost neospravedlnuje. Co k tomu napisat. Urcite tam nebudu davat znacky pri kazdu vrbu pokial neprebehne kompletna rekonstrukcia cesty.
16. júl 2020

Tyler

Samozrejme neznalost neospravedlnuje, ale prave koli zlepsenia bezpecnosti a prejazdnosti su znacky predsa skoro na kazdej krizovatke.
A okrem toho, za poslednych 5 rokov sa premavka na tejto krizovatke zviacnasobila - Dovodov je viac: vystavba na konci Dubravky, rekonstrukcia elektrickovej radialy a s nou spojene zapchy, rozsirenie pouzivania Waze a dalsich sluzieb ktore hladaju najrychlejsie spojenie atd.
Naozaj nevidim dovod na vyhlasenia typu "aj male deti" alebo "kazdy presiel autoskolou". Ja osobne sa snazim vzdy davat pozor za volantom, ale trpnut stale na tejto krizovatke, ci ma tam niekto nezostreli koli chybajucej znacke, sa mi teda nechce. Skusenych vodicov ako je Obcan a Obcan_z_BA predsa taka znacka nijako nemoze neobmedzit a zvysku to moze len a len pomoct, takze neviem kde je problem.
16. júl 2020

Obcan_z_BA

OK samozrejme to bolo písané skôr ironicky, žiaľ podobné zážitky na parkoviskách pri shoppingoch mam aj ja. Niekto si proste myslí že keď je na rovnejšej alebo dlhšej ceste tak je na hlavnej, alebo keď je na periférií napr. Na Vrátkach kde je 40 predpísaná a keď idem tadiaľ max 50 ma vytrubi alebo sa nalepí na mňa... No a to "ukážkové" obchádzanie cez trať na križovatke Saratovská - Pri Kríži to už sa asi ani neoplatí komentovať.
17. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Naposledy sme túto križovatku riešili s dopravnou komisiou tri roky dozadu. Stanovisko polície bolo, že platí pravidlo pravej ruky a netreba značku. Čo je v zásade pravda a plne v súlade s platnými predpismi.

Na základe podnetu pripravíme opätovne podklady do dopravnej komisie. Dôležité bude stanovisko magistrátu a dopravného podniku, pretože na Dúbravčickej uvažujú s linkou MHD, ktorá bude mať zrejme prednosť pred vozidlami prichádzajúcimi po Agátovej od DNV.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
17. júl 2020

Tyler

Tak v prvom rade bude treba vyriesit staticku dopravu na tejto ulici, kedze na Dubravcickej, hlavne hornej casti, maju dve osobne auta problem obist sa, nehovoriac este o autobuse a osobnom aute.
17. júl 2020

Obcan

Autobus na tejto ulici absolutne nedava zmysel. Bus stoji na saratovskej 3min peso a pred Dubrawou 3min peso.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania