Mostná-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Milan 25. októbra 2022

Státie vozidiel na zeleni niekoľko rokov. M Polícia nezáujem. Či to je v rámci nových parkovacích miest? Zároveň otázka, z akého dôvodu sa kreslila cik cak čiara v križovatke? Vyznačuje priestor, kde je zakázané státie, ale nie zastavenie!!! Ale paragraf 25 1 d z.č. 8/2009 hovorí, že na križovatke a 5m kratšej pred a za vodič nesmie zastaviť s stať!!! Jasný rozpor a chaos pre vodičov. Jedno odporuje druhému. Vyhodené peniaze a neschopnosť riešiť problematiku.
Milam

26. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Milan.

Ďakujeme za Váš podnet. Stav preveríme s mestskou políciou aj referentom dopravy.
Kto? MsP, Oddelenie výstavby, dopravy a ŽP, Oddelenie marketingu a komunikácie
Kedy? 2022

tím oddelenia komunikácie a marketingu
28. október 2022

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia sa pribežne zaoberá podnetmi týkajúcimi sa parkovania na verejnej zeleni v rôznych lokalitách mesta a bude riešiť tiež Vami uvedenú situáciu. Príslušníci MsP postupujú v rámci platnej legislatívy zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

V kontexte vyznačovania cik-cak čiar, tak ako sme uviedli, ide o posilnenie všeobecne platných predpisov, (ich vizualizáciu) práve z dôvodu, že od roku 2020 sa v Handlovej rieši postupne parkovacia politika s ohľadom na priestorové možnosti v jednotlivých lokalitách mesta. Vždy, ak sa pristupuje k zmene dopravného značenia alebo nastane zmena dopravnej situácie, nie je možné pristúpiť k realizácii značenia bez dopravného projektu, ktorý je v súlade s platnými predpismi, po konzultácii zamestnancov odd. dopravy MsÚ Handlová s dopravným inžinierom z Okresného dopravného inšpektorátu.

Postupne sa v Handlovej budujú parkovacie miesta, pribúdajú dopravné značenia, ktoré mnohé sprehľadnili dopravu a v neposlednom rade ochraňujú všetkých účastníkov cestnej premávky. Na sídlisku Mostná nie je ukončená parkovacia politika a stále jestvujú zákonné možností, ako v čo najväčšej miere naplniť potreby obyvateľov. Stále sa zvyšujúci počet motorových vozidiel si však vyžaduje neustále zmeny v organizácii dopravy ako aj parkovania.

Ďakujeme všetkým motoristom za ohľaduplnosť a rešpektovanie dopravných značení.
Kto? oddelenie marketingu a komunikácie
Kedy? 2022

tím oddelenia komunikácie a marketingu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania