Mostná-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Eugen Benčat 17. októbra 2023

Keď bolo od 1.10.2023 zakázané parkovať na chodníkoch, zaparkovali sme na Mostnej ulici /panelová cesta/ tak ako je zaparkovaná Kia - vedľa zábradlia - viď. obr.1.
Včera však mestská polícia upozornila letákom, že tak parkovať nemôžeme. Na moju otázku ako to máme riešiť, /keď mesto pri výstavbe garáži povolilo namiesto realizácie parkovacích miest vlastne ich zrušilo - vybudovať zábradlie/ som dostal odpoveď, že sa mám obrátiť na mesto.

Preto Vás touto cestou žiadam, aby pre parkovanie pred rodinnými domami, boli na panelovej ceste na Mostnej ulici vedľa zábradlia vyznačené parkovacie miesta pre obyvateľov rodinných domov a ich návštev, tak ako sú vyznačené parkovacie miesta pred bytovým domom /pod rodinnými domami/ na Mostnej ulici - viď. obr. č.2

20. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto nemôže vyznačiť nové parkovacie miesta bez realizácie projektovej dokumentácie, ktorú musí schváliť Okresný dopravný inšpektorát v Prievidzi.
Projektant, ktorý navrhuje parkoviská, parkovacie miesta nemôže vyhotoviť projekt, ktorým by porušoval zákon o cestnej premávke.
V prípade, že by sa projekt aj napriek tomu zrealizoval, ODI v Prievidzi by takýto projekt neschválil.
Komunikácia, ktorú uvádzate nespĺňa šírkové pomery na odsúhlasenie a vytvorenie nových parkovacích miest.
Mesto Handlová buduje nové parkovacie miesta a v budúcnosti v tom bude pokračovať. Na ul. Mostná pribudlo nových 17 parkovacích miest.
Stále si uvedomujeme vážnosť situácie s parkovaním v uvedenej lokalite. Vašu žiadosť sme zobrali s pochopením na vedomie, pričom si uvedomujeme vážnosť situácie a ubezpečujeme, že mesto Handlová podniká všetky kroky potrebné k zlepšeniu parkovacej politiky v meste.


Zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z.

Zastavenie a státie
§23
1). Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a
na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a
stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
Kto? oddelenie výstavby, ÚP, dopravy a životného prostredia

Tím oddelenia komunikácie
20. október 2023

Anton Zvolensky

Dobrý večer,

mesto Handlová malo tento problém vyriešiť vybudovaním parkovacích miest na Mostnej na trávniku - od brehu Handlovky po zábradlie - vedľa panelovej cesty do 1.10. 2023 – viď. obr., lebo je vlastníkom pozemkov. Ale na obyvateľov rodinných domov a ich návštev sa jednoducho vykašlalo.
Oddelenie výstavby, ÚP, dopravy a životného prostredia len konštatovalo, že buduje nové parkovacie miesta a v budúcnosti v tom bude pokračovať. Nič konkrétne!
Domnievam sa, že Oddelenie výstavby, ÚP, dopravy a životného prostredia najmä svojím písomným vyjadrením vyššie a nezadaním projektov a nevybudovaním parkovacích miest na Mostnej na trávniku - od brehu Handlovky po zábradlie - vedľa panelovej cesty do 1.10. 2023 ukázalo, že im nejde o občana, ale o ich teplé miestečka !!!
Preto Vás pani primátorka žiadam, aby ste na tomto oddelení vyvodili personálnu zodpovednosť, o ktorej budete informovať handlovskú verejnosť!!!
Zároveň žiadam písomný súhlas Mesta Handlová do vybudovania parkovacích miest – parkovanie na trávniku na Mostnej - od brehu Handlovky po zábradlie - vedľa panelovej cesty.
Oddelenie výstavby, ÚP, dopravy a životného prostredia týmto vyzývam a žiadam, aby písomne zverejnil termín projektu a termín vybudovania parkovacích miest na Mostnej na trávniku - od brehu Handlovky po zábradlie - vedľa panelovej cesty.
Za písomné stanovisko k súhlasu a termínom projektu a termínu vybudovania parkovacích miest na Mostnej na trávniku - od brehu Handlovky po zábradlie - vedľa panelovej cesty vopred ďakujem.

S úctou

Anton Zvolenský
22. október 2023

Anton Zvolensky

Dobrý večer,

ako môžete uzavrieť podnet, keď ste len informovali prostredníctvom oddelenie výstavby, ÚP, dopravy a životného prostredia, že nemožno parkovať na Mostnej na panelovej ceste ale neponúkli ste riešenie parkovania. To nie je služba občanom ale podvod na občanoch.

Preto Vám pošlem podnet na parkovanie na Mostnej , ktorý som popísal v diskusii.

S pozdravom

Anton Zvolenský
19. november 2023

ROMAN

Pan Benčat. Ak bývate v rodinnom dome prečo si nezaparkujete auto do garáže v dome alebo do dvora? Riešite problém, ktorý vo vašom prípade ani problémom nie je. Len stačí otvoriť bránu a auto zaparkovať do dvora.
20. november 2023

Eugen Benčat

Pán Roman,

žiadal som o vyznačenie parkovacích miest pre obyvateľov rodinných domov a ich návštev. Bežne parkujem vo dvore - nemám s tým problém. Ak sa pozriete do kalendára, včera bolo Eugena a dnes Alžbety - meniny mala i moja manželka, s ktorou mám šesť dospelých detí. Vlani, keď boli vinšovať bez problémov parkovali na panelovej ceste, tohto roku parkovali kde našli voľné miesto i na parkovisku Lidla. Veľmi sa čudovali, že v ich mestách to ich mesto vyriešilo vyznačením parkovacích miest na takej šírke cesty ako panelová mostná ulica. Preto sa pýtam, prečo v iných mestách to urobili v duchu zákona a v Handlovej podľa litery zákona. Domnievam sa, že zákon má slúžiť občanom a nie občania zákonu!
20. november 2023

Eugen Benčat

Stanovisko som písal v noci a neuvedomil si, že keď som ho odoslal - bolo po polnoci t.j. pondelok. Preto upresňujem, že v sobotu mal meniny Eugen a v nedeľu Alžbeta.
20. november 2023

ROMAN

Pan Eugen. V prvom rade všetko dobré Vám aj Vašej manželke. Ale to snáď nemyslite vážne! Hádam si nemyslite, že keď máte 6 deti všetky budú mať parkovacie miesta pri dome keď k Vám pridu? Tak zaparkujem kde je voľné-trebárs aj pri Lidli a ten kúsok prejdem. A keď raz cesta nespĺňa rozmery tak nie je o čom diskutovať. Ak to ich mesto vyriešilo zrejme cesta spĺňala parametre.Dnes sú už ľudia takí pohodlní, že keby sa dalo tak by najradšej zaparkovali rovno v obývačke.
21. november 2023

Eugen Benčat

Pán Roman,

existuje jediná výnimka ako mi vysvetlili deti, kedy parkovanie na chodníku je možné a nie je porušený zákon. A to v prípade, že bude takéto parkovanie povolené dopravnou značkou. Preto niektoré mestá osadili takéto značky a dali zakresliť na okraje chodníkov parkovacie miesta.
Preto sa moje deti čudovali, prečo Mesto Handlová toto neurobilo na panelovej Mostnej ulici ako to urobili v ich meste. Pritom chodník na panelovej ceste sa takmer nepoužíva.

Na základe tejto skutočnosti žiadam Mesto Handlová, aby bolo povolené parkovanie na chodníku na panelovej ceste - osadením dopravnej značky a zakreslením parkovacích miest
22. november 2023

ROMAN

Pan Eugen Zvolenský. Tak teda osadíme na všetky chodníky značku povoľujúcu parkovanie na chodníku. Každý sa poteší keď bude môcť parkovať hneď pri vchode. Vaše deti majú 80-tku na krku že nevládzu prejsť pár metrov a silou mocou musia parkovať pred bránou do domu? Jednoducho je to o lenivosti a pohodlnosti ľudí.
22. november 2023

ROMAN

P. S. Pan Eugen. Až budem mať na budúci rok narodeniny tiež môžem požiadať mesto, aby bolo povolené parkovanie na chodníku pred naším domom a aby osadili značky a označili parkovacie miesta? To len aby sa priatelia nečudoval prečo sa to nedá a nemuseli zbytočne robiť kroky navyše.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania