Mäsiarska-problémové parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

V riešení

Opäť otázka na vedenie našej MsP.. Ako je možné že toto je možné? Ako ma prejsť človek po chodníku ak je tam auto postavené? A nieje to ze prvy krat.. Takto denne parkuju auta cel deň.. Mestská polícia prečo nejde konečne do ulic a nerobi to za čo je platená? Ak ja som raz platený za isty druh práce a nevykonávam ju tak som zbytočný.. Nemyslite? A ak naši príslušníci mestskej polície sa boja ist do ulic a sankcionovať ľudí aj napriek tomu, že by to boli ich známy tak bolo by fajn odísť a nechat tú prácu ľuďom, ktorý sa neboja.. Nemyslite?

01. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
doprava v mestách je vec dynamická, ktorá sa mení každú chvíľu, pričom môže vzniknúť situácia, že niektoré veci môžu byť zo strany mestskej polície nepovšimnuté. Aj dopravná polícia nezastaví všetky vozidla napr. na dialnici, ktoré prekročia rýchlosť, prípadne porušia inak dopravné predpisy.
Činnosť mestskej polície nespočíva iba v riešení dopravných priestupkov, ale je v priebehu dňa potrebné riešiť mnoho iných oznámení alebo podnetov, kde vyberiem za posledné dva dni iba niektoré:
- nahlásené čiastočné nalomenie konára na sídl. Západ, kde nalomený konár zasahoval do priestoru nad chodník, kde ohrozoval prechádzajúcich chodcov, zabezpečenie priestoru.
- riešenie poruchy parkovacích automatov na Nám.M.Pavla nahlásené turistami mesta /i túto činnosť vykonáva MsP/
- konflikt viacerých osôb v lokalite Levočské Lúky, kde hliadka MsP a OO PZ zotrvala niekoľko hodín
- odstraňovanie poruchy kamerového systému
- osadenie a kontrola fotopasce pri riešení zakladania čiernych skládok odpadu na území mesta Levoča
- kontrola systému plateného parkovania, kontrola zákazov zastavenia na NMP /Váš podnet z predchádzajúceho dňa/
- znečisťovanie verejného priestranstva na ul. Okružná
- hlasná hudba počas dňa a iné podnety od obyvateľov mesta.
Nachádzame sa v strede letnej turistickej sezóny, kde je centrum mesta a priľahlé ulice sú preplnené vozidlami a môžem Vám zaručiť, že príslušníci mestskej polície v Levoči sa neboja riešiť dopravné priestupky, ako ste uviedli vo vašom príspevku.
Vašim podnetom sa budeme ďalej zaoberať, kde vodič vozidla bude predvolaný na oddelenie MsP k prejednaniu priestupku, ale ak budete v budúcnosti opäť svedkom dopravného priestupku, môžete kontaktovať hliadku mestskej polície priamo na t.č. 0911 151 159 alebo fotografiu zaslať na mail: [email protected].

Mgr. Peter Petruška
Mestská polícia Levoča
02. august 2020

Marek

Nehnevajte sa, ale niesom spokojný s tou odpoveďou,ktorú ste mi dali.. Píšete ze mi napíšete co robila mestská polícia za posledné dni.. Tento môj príspevok bol podaný 31.7 a vy ste napisali ze ste napr. Za posledné dva dni vymenili klávesnice na automatoch.. Troška tomu nerozumiem, keďže ste boli upovedomeny na ten provlem. 16.7 a na druhy deň uz boli vymenené.. Takze nejak dátum nesedi. A ze ak budem vidieť že je spáchaný nejaký dopravný priestupok mám vas volať? Aaaale uz nie raz sa volalo a bolobpovedane ze príslušníci mestskej polície su v teréne a riešia ine veci a pritom osobne som ich videl na vašom oddeleni alebo ako to mam nazvať.. Takze neviem teraz. A ze nam vrcholi sezónna a dopravná situácia je zložitá? Ano ja s Vami suhlasim ale to nieje dovod na to aby MsP nemala častejšie obchodzky a riešila veci za radom a bez ohladu na to či je to levočan alebo nie.. Napr. V SNV ked niekde zastavím co len na par minut a fakt nieje kde zastaviť príslušníkov to nezaujima a robia to za čo su plateny.. A ked nestíhate čo tak dať požiadavku na vedenie mesta o navýšenia počtu príslušníkov MsP?
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Neviem o tom, žeby niekto v príspevku písal o výmene klávesníc na parkovacích automatoch, ale bolo písané o kontrole pri nefunkčných parkovacích automatov, ktoré vykazovali poruchu a nebrali mince alebo nebola možná platba kartou, kde kontrola uvedenej poruchy na viacerých automatoch zaberie nejaký čas a bolo kontaktované i servisné stredisko.
Prajem pekný deň

Mgr. Peter Petruška
Mestská polícia Levoča
10. august 2020

Marek

Nejde o to aky prispevok ale ide no pointu... Proste sa ti neriešia veci ktore by sa mali.. Moj názor.. Viac pohybu zamestnancov mestskej polície po meste... Ci na aute alebo na pešo...
16. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené porušenie dopravných predpisov bolo doriešené v mesiaci september 2020.

Mgr. Peter Petruška
Mestská polícia Levoča

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania