Neporiadok okolo kontajnerov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Neriešený

Nakoľko sa v našej lokalite nachádzajú aj prevádzky ktoré produkujú papieroví odpad vo väčšej miere ako obyvatelia bloku tak táto zberná nádoba svojim obsahom je malá pre obidva subjekty obyvatelia a obchodne prevádzky.Na moju žiadosť aby nám bola dodaná ešte jedna nádoba na papier my bolo oznámene že toto nie je možné nakoľko táto nádoba je určená len pre obyvateľov a nie pre obchodné prevádzky. Preto sa na Vás obraciam zo žiadosťou aby boli prevádzky z týmto oboznámené a nedochádzalo k znečisteniu priestoru okolo zbernej nádoby ako aj plochy okolo nej .Keď som ih na to upozornil tak som dostal len odpoveď oni tiež platia za odpad.

18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Situáciu najskôr preveríme aj vo veci súkromnej prevádzky a zverejníme stanovisko.

Michal Ďureje
hovorca mesta
03. marec 2015

Odkaz pre starostu

Vážená komisia ktorá sa bude ale už zaoberá problémom výstavby prístreškov nad kontejnermi. Ako odznelo v Prievidzkom vysielaní, že sa vybudujú zatiaľ len par prístreškov na Dlhej ulici a Zapotôčkoch a preto sa pýtam jeden by sa mohol postaviť aj na starom sídlisku aby aj tu ľudia videli ako to bude vyzerať. Jedná sa o priestor na Gavlovičovej ulici pri bloku 133, kde sú aj sučastné umiestnené zberné nádoby na odpad Ďakujem za porozumenie.

Aktualizácia bola na portál doručená pôvodne ako nový podnet.
20. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Okolitým prevádzkam bude prostredníctvom MsÚ, oddelenia výstavby a životného prostredia zaslaná písomná výzva k dodržiavaniu platnej legislatívy, v prípade ukladania vytriedených zložiek odpadu produkovaných činnosťou právnických osôb a fyzických podnikajúcich osôb do nádob určených pre obyvateľov bytového domu alebo mimo nádob je potrebné kontaktovať mestskú políciu.

Monika Majdanová
referent pre komunálne odpadové hospodárstvo
Mestský úrad
02. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Na území mesta sa nachádza 264 stanovíšť nádob na komunálny odpad. Vzhľadom na veľký počet stanovíšť bude realizácia prístreškov postupná s ohľadom na finančné možnosti mesta. V roku 2015 je naplánovaná realizácia prístreškov na Ul. A. Škarvana a Dlhej ulici.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
13. október 2016

Peter Hána/zástupca vlastníkov bytov

Nadmerné preplňanie kontajnéra na papier

Dňa 20.3.2015 bolo na týchto stránkach uverejnený príspevok na preplnenie kontajnera na papier obchodnými prevádzkami ktoré sú v okolí. Pošta 3,Predajňa tabaku ,predajňa zdravá výživa.Ako som bol informovaný od referenta Monika Majdanová ktorá ma toto na starosti.20.3.2015 mi bolo oznámene že okolitým prevádzkam bude prostredníctvom MsÚ,oddelenia výstavby a životného prostredia zaslaná písomná výzva k dodržiavaniu platnej legislatívy, v prípade ukladania vytriedených zložiek odpadu produkovaných činnosťou právnických osôb a fyzických podnikajúcich osôb do nádob určenýyh pre obyvatelov bytového domu alebo mimo nádob je potrebné kontaktovať mestkú policiu .No toto sme vykonali dva krát ale k náprave nedošlo. Preto sa pýtam vy zašlete pisomnú výzvu na dodržiavanie platnej legislatívy a ?????
02. júl 2017

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme 13.10.2016 opäť preposlali samospráve.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania