Nábrežie A. Kmeťa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Soňa 09. októbra 2019

Zriadením parkovacích zón v meste vznikol jeden z nášho pohľadu veľky problém, ktorý do dnešného dňa nebol kompetentnými doriešený. Počas pracovného týždňa je situácia rovnaká a na ulici A. Kmeťa od mostu cez Handlovku a križovatka ulíc Vychodna a Veľkolehotska stojí zástup zaparkovaných aut a pri bežnej premávke prichádza k stretu dvoch protiidúcich aut, kde jedno z nich sa vyhýba druhému cez chodník. Sledovať dané situácie , ako sa tieto auta navzájom vyhýbajú , tak tuhne krv v žilách. Aby toho nebolo malo, odparkovane auta bránia tu žijúcim ludom k vývozu bio odpadu a odpadu do veľkoobjemovému kontajnera a to každoročne.

21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Ospravedlňujeme sa za neskoršiu odpoveď, avšak museli sme daný problém prebrať z viacerých hľadísk. Šírka predmetnej cesty je cca 6 m čo spôsobuje pri komunikácii s obojsmerným režimom premávky problematické státie vozidiel.

Uvedený problém sme zaradili do programu najbližšej dopravnej komisie, ktorú prosíme o možný návrh riešenia podnetu. Je však potrebné si uvedomiť, že riešenia sú iba nasledovné:

1. osadenie dopravného značenia, ktoré bude zakazovať parkovanie vozidiel na tejto komunikácii. Čo spôsobím, že na ceste nebude parkovať nikto, ani autá rodinných domov.
2. Rozšíriť komunikáciu do CMPZ, t.j. rozšíriť na ňu platené parkovanie.

Michal Ďureje
hovorca mesta
14. január 2020

Katarína

Dobrý deň p. Ďureje. Problém s parkovaním vozidiel na Ul. A. Kmeťa (Piesky) sa roky nedarí vyriešiť. Je problém, aby mesto rozšírilo platenú zónu CMPZ aj na mestskú časť Piesky? Veď by stačilo len posunúť dopravné značky. Uvedeným riešením by sa vyriešil problém so zapratanou ulicou autami, ktorých majitelia si nechcú platiť za parkovanie pred svojim činžiakom. Veď keby tam bola spoplatnená parkovacia zóna, tak by na uvedenej ulici neparkovali žiadne vozidlá a cesta by bola prejazdná a vozidlá by už nemuseli jazdiť po chodníkoch, kde ohrozujú nás chodcov. Kedy sa už konečne dočkáme vyriešenia tohto problému? Trvá to už roky. Ďakujem
18. február 2020

Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať predstaviteľov mesta, kedy už konečne rozšíria parkovaciu zónu aj na mestskú časť Piesky? Tá situácia, že si z Ul. A. Kmeťa a priľahlých ulíc spravili vodiči parkovisko je neúnosná! Spĺňajú vôbec uvedené ulice šírkové pomery na parkovanie vozidiel? Ďakujem.
18. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň pani Katarína,

z dôvodu zvýšenia adresnosti Vášho dotazu a jeho následného preposlania samospráve by sme Vás chceli poprosiť, aby ste uvedený dotaz publikovali ako nový samostatný podnet, nakoľko administrátor portálu OPS nedisponuje touto právomocou. Tak bude zabezpečené, že dotaz bude následne preposlaný samospráve a nebude uvedený len ako komentár vo vlákne iného podnetu.

S prianím pekného dňa

Denisa Centárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania