Hurbanova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

V riešení
meno
Paulína Roháčková 07. apríla 2021

Dobrý deň, s deťmi som sa prešla lesíkom smerom od Salaša k základnej škole. Uvideli sme tam samé odpadky a neporiadok. Veľa plastových fliaš od minerálok, kofoly, džúsikov, čipsov, keksikov, atď. Tí, čo ste
za to zodpovední, máte byť na čo hrdí. Na jednej strane tu máme výzvu pre všetkých občanov, aby sme si vyčistili naše sídliská a okolie a na druhej strane sú tu ľudia, ktorým je to úplne jedno. V tom kríkovom bunkri to vyzerá ako na smetisku. Takto znečistené to teda ešte nebolo. Vyzývam všetkých, ktorí majú chuť dať toto miesto do poriadku, aby si v rámci prechádzky vzali jedno vrece na smeti a rukavice a pridali ruku k dielu nielen pre krajšie okolie, ale i preto, že výchova sa začína vlastným príkladom.

12. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Roháčková,
ďakujem za zaslanie podnetu. V poslednej dobe sa stretávame s čoraz častejšími nelegálnymi/čiernymi skládkami odpadov. O stretávaní prevažne mládeže v tomto priestore vieme i z mnohých hlásení mestskej polície. Že je tu situácia s odpadkami, doslova v neúnosnom stave, sme zhrození. Súhlasíme, že by bolo najvhodnejšie, aby nápravu zjednali konkrétni vinníci, avšak aj z hľadiska nepreukázateľnosti na konkrétnu osobu, je táto myšlienka nereálna. Samozrejme, že ak by sa našli ochotní a odhodlaní občania a chceli by danému priestoru pomôcť uprataním, mesto Stará Turá bude prostredníctvom Technických služieb mesta nápomocné a zabezpečí potrebné vrecia na odpad i rukavice. Taktiež požiadame pracovníkov technických služieb o súčinnosť, aby sme daný priestor postupne upratali. Zároveň posielame Váš podnet na MsP Stará Turá, ktorá nám prisľúbila, že tento priestor budú pravidelne i vo zvýšenej miere kontrolovať a v prípade prichytenia osôb pri čine, budú postupovať riešením v zmysle zákona, príp. v spolupráci s rodičmi, ale i sociálnym oddelením.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.