Grafity

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Ingrid 13. októbra 2016

Opäť pribudlo zopár nápisov ,je to za chrbtom mestského úradu,mestskej polície, ale zjavne to zasa nikomu neprekáža ani s tým nikto nič neurobí tak ako s inými nápismi po celom meste. Paradoxne,jediné nápisy,ktoré boli odstránené sú tie zo železničnej stanice,lebo to patrí Železnici.V našom meste je to tak.

13. október 2016

juran

Pani Ingrid pre informáciu tie grafity sú na súkromnom pozemku teda na dome pána kautza a mesto tým pádom nemôže zasiahnuť.
14. október 2016

Ingrid

Dobrý deň,pán juran. Dovolím si citovať sa Spravodajského portálu Bratislava 24:...,,Hlavné mesto už v minulosti uviedlo,že poskytuje súkromným vlastníkom nehnutelností príspevok na odstránenie grafity." Kde je vôľa,tam je cesta!
14. október 2016

juran

Dobre môže byť ale to je na pánovi kautzovi či požiada BSK o príspevok na odstranenie grafitov s jeho domu.
18. október 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Nás samozrejme neteší vzniknutá situácia. Bohužiaľ aj my máme medzi sebou "tiežspoluobčanov", ktorí ničia nielen verejný, ale (ako v tomto prípade) i súkromný majetok. Práve preto sme aj posilnili mestskú políciu o ďalšieho člena. V nasledujúcom roku plánujeme postupne rozširovať už existujúci kamerový systém o ďalšie kamery. Nielen máme záujem, ale aj robíme reálne kroky k tomu, aby sme dosiahli v našom meste poriadok a vyššiu bezpečnosť.

K financovaniu:
Mesto zaviedlo po mojom nástupe nástroj podpory priamo z rozpočtu mesta a to "Participatívny rozpočet". Priamo z tejto položky majú možnosť žiadať neziskové organizácie a rôzne iné organizácie o podporu na projekty v našom meste. Tento rok je určených na prerozdelenie 27000 EUR, čo rozhodne nie je málo. Ako príklad môžem uviesť podporu mesta pri obnove fasády v susedstve "Kautzovho domu", ktorá sa aktuálne realizuje.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania