Kolaudacia park.miest, kontrola vykonanej prace na Bratislavskej

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Kristína 05. augusta 2017

Vytvorenie parkovacich miest namiestno travnatej plochy. V akom je to stave? Mesto prebralo vytvorene dielo aj s roznymi defektami napr. par fotiek v prilohe ( vsetko sa neda zadokumentovat) alebo bude ziadat o napravu firmu ktora to zhotovovala. Je to v sulade s dokumentaciou verejneho obstaravania, ked spravili parkovanie kde sa auto nezmesti. Osobne za vykonanu pracu by som nezaplatila.

06. august 2017

Mlady Juran

Vysledok prac na Bratislavskej je naozaj zalostny. Kazde parkovacie miesto ma ine rozmery, niekde su obrubniky osadene nad uroven chodnika a niekde pod nu, neuveritelny je aj sposob zrezavania obrubnikov - ak sa ma obrubnik znizit, ma sa snad zrezat zo spodnej strany, aby nebolo vidno rez a nie z hornej; pokial ma mat obrubnik sklon, reze sa zvisla hrana a nie po dlzke! Takychto a dalsich chyb je nespocet a pritom podla objednavky ide o prace za viac ako 26 000 eur ..

Cely tento zasah je velmi pochybny - realizoval sa bez akejkolvek snahy o vyjadrenie verejnosti, zrusilo sa mnozstvo travnatych ploch a v neposlednom rade sa do pamiatkovej rezervacie vnasaju dalsie moznosti na parkovanie, pricom trend v pamiatkovych zonach je presne opacny. Proste dalsi kopanec MsU do hodnoty MPR ..

Mimochodom - na Prostrednej ulici su parkovacie miesta ohranicene v dlazbe odlisnou farbou (cervenou). Aj ked bolo taketo znacenie skolaudovane, mesto sa tvari, ze taketo znacenie neplati. Na Bratislavskej sa ale vyznacili miesta rovnakym sposobom. Na zaklade coho teraz mesto bude chciet aby ludia znacenie dodrziavali?
10. august 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto prebralo "dielo" s nedostatkami, ktoré budú v priebehu mesiaca odstránené a sú riadne zadokumentované.
Celý projekt parkovania na Bratislavskej ulici vychádzal z troch štúdii, ktoré boli riadne prerokované v komisiách a aj na mestskom zastupiteľstve. Vybraný bola najekonomickejší už aj zrealizovaný variant, ktorý mal zásah do neudržiavanej zelene. Nejedná sa o klasické parkovacie miesta, ale o spevnenú plochu na parkovanie. Preto aj odstavné plochy nemusia a ani z priestorového usporiadania ulice Bratislavská nemohli spĺňať požiadavky platnej vyhlášky..

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
10. august 2017

Kristína

Dobry den. Preco potom zasahovali aj do udrziavanej zelene?. Kde sa bude zadrziavat voda a podobne. Som zvedava ako dopadne naprava a hlavne cistota spevnenej zelene.
11. august 2017

Tomas

Aj v pripade Bratislavskej ulici sa preukazalo ze snaha narychlo niečo spravit a nie kvalitne a podla noriem a vyhlasok može viesť k negatívnemu vysledku a zbytocnemu minutiu financii. Bud sa buduju parkoviska riadne alebo tzv. spevnene plochy na parkovanie ktore sa spominali ale čo to vôbec je ? Skor to može zhorsit dopravnu situaciu a zdvojuje sa praca a financie minute do buducna. Ked sa niečo realizuje ma to splnat vsetky parametre. Som zvedavy v pripade havarie ako sa bude odovodnovat napr. vyjazd vozidla z takejto plochy. Niekedy nie je najlepsie len niečo ako tak vybudovat len aby sa ludom oči zaplatali ze maju tzv. parkovanie na spevnenej ploche.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania