Čiary na ceste - komplikovaná doprava

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Michal 19. októbra 2016

Chcel by som nahlásiť problematické miesta kde nie je jasné určitým vodičom ako majú jazdiť a dochádza ku kolíziam. Prikladám fotografie úsekov. Prosím o vyrozumenie.
LEGENDA:
Červená čiara - predeľovacia jazdné pruhy
Oranžová čiara - okrajová
Zelená - vodiaca auta idúce z Kollárovej smer BA

Zelená - pretože vozidlá idúce z Kollárovej (škola) čakajú dosť často na to kým sa vyprázdni ulica Bratislavská a tým blokujú vozidlá za nimi čakajúce na prejazd (dosť často sa stane, že prejde iba jedno vozidlo), pretože vozidlá idúce smer BA chcú ísť "kolmo" na budovu a ihneď doľava, namiesto toho aby vošli do križovatky a čakali na správnu chvíľu tam a autá idúce smer PK alebo Bratislavská môžu vyjsť zo semafóru.

Farby čiar na snímkoch sú len aby sme sa rozumeli.
Nákres - podnet - návrh

19. október 2016

Anonymný užívateľ

Treba vodicov poslat na preskusanie, nie kreslit ciary...
24. október 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Hneď v úvode je ho potrebné rozdeliť na dva. Prvý, týkajúci sa križovatky Kollárova, Krajinská, Bratislavská, spadá pod kompetencie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Mesto už oslovilo dopravného inžiniera so žiadosťou o doplnenie stredovej vodiacej čiary. V zásade s doplnením nemá problém, musí ho však ešte odobriť okresný úrad odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Ak sa tak stane, stredová vodiaca čiara bude obratom doplnená.

Druhý, týkajúci sa doplnenia čiary pri logistickom centre, je v kompetencii nášho mesta. Potrebné je však pred doplnení vypracovať jednoduchý dopravný projekt, ktorý musí schváliť Okresné riaditeľstvo policajného zboru Pezinok (ORPZ). (čo by nemal byť problém - ak bude v súlade s platnými normami).
V pláne rozpočtu na budúci rok by sa malo objaviť aj obnovenie celého vodorovného značenia v našom meste a pri tejto príležitosti by sme za predpokladu schválenie ORPZ túto deliacu čiaru doplnili.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
24. október 2016

Michal

Ďakujem za odpovede a považujem ich za dostatočné a výstižné. Som rád, že daná problematika sa dostala do realizácie, prosím o upresnenie či sa daná problematika bude realizovať ešte tento rok. V prípade potreby je možné vypracovať viac križovatiek ktoré by potrebovali dooznačiť, môžem posielať podnety na konkrétnu E-mail adresu v prípade potreby.
10. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dnes sme obdržali odpoveď od Regionálnej správy ciest. Píše sa v nej, že križovatku Krajinská, Kollárova, Bratislavská budú upravovať najskôr po skon%cení zimnej sezóny t.j. v apríli roku 2017. Cestu pri skladoch upravíme v rámci obnovy značenia v meste v roku 2017.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania