Zle vyspádovaný NOVÝ chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
igor 12. septembra 2014

V júni 2014 bol vybudovaný NOVÝ chodník medzi Domovom dôchodcov a Ulicou Juraja Slottu, ktorý sa pri daždi mení na jazero BALATON.

12. september 2014

Flego

Ach jaj. "Odborníci" ešte neobjavili vodováhu.
12. september 2014

mario

To sa fakt na Slovensku nedajú urobiť veci na prvýkrát a poriadne? Myslím si, že vodováhou problém nebol, chyba bude v zle upravenom podloží.
21. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
18.11.2014 počas dažďa bola vykonaná ohliadka stavebným úradom, dažďová voda sa na chodníku nezhromažďovala, po vyspádovanom chodníku voda plynule odtekala na trávnik.
Chodník je vyspádovaný jednostranne do okolitej zelenej plochy so spádom 2 % presne podľa projektovej dokumentácie. Spády chodníka na jeho jednotlivých úsekoch sú riadne zdokumentované. To, že tam po niekoľkodňových silných dažďoch stála cca 1 deň voda nebolo spôsobené zlým spádovaním chodníka ale tým, že okolitá plocha so zeleňou nebola už schopná absorbovať veľké množstvo vody.
Predmetné dielo však ešte nie je kompletné, v blízkej dobe sa v rámci pilotného projektu klimatických zmien predpokladá v danej lokalite osadenie drevenej pergoly, v rámci zelene popri chodníku by sa tiež mala realizovať aj proti dažďová úprava formou terénnej (dažďovej) depresie.

Odbor stavebný a životného prostredia
30. november 2014

igor

Snáď sa dožijeme tej sľúbenej proti-dažďovej-úpravy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania