Poškodené hracie prvky na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
MBN 10. apríla 2017

Detské ihrisko na ulici Dolné bašty.Zlomená lavička na kolotoči,neupevnené sedacie dosky na kolotoči a chýbajúce šróby.Kolotoč ešte vŕzga čo treba namastiť.Lavičky na sedenie majú vyčnievajúce šróby,kde male deti môžu prísť k úrazu.Sieťka na skákacej trampolíne je dotrhaná a rodičia ju držia rukami aby jejich deti nevypadli von.V čase dosť navštevované det.ihrisko už by tiež potrebovalo opravu.

11. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Podľa zmluvy uzatvorenej medzi správcom STEFE Trnava, s.r.o. a zmluvným užívateľom detského ihriska na ul. Dolné Bašty Slovenským skautingom, 2. zbor Dlhých mačiek v Trnave je ÚŽÍVATEĽ POVINNÝ zabezpečiť kontrolu a údržbu detského ihriska, zariadení detského ihriska a prvkov detského ihriska.
Užívateľ - zástupca zboru bude upozornený na uvedené nedostatky a vyzvaný na ich odstránenie.

Ing. Jozef Lackovič, úsek FM, STEFE Trnava, s.r.o.
18. apríl 2017

Marian

05. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
už od apríla je kolotoč opravený, dlhé skrutky sme vymenili za kratšie, takisto je už zošitá ochranná sieť trampolíny. Čo sa týka aktualizácie podnetu, teda vzhľadu sedáka na lanovke, jeho poškodenie je len estetická záležitosť, nie funkčná, a teda neovplyvňuje bezpečnosť lanovky.

Užívateľ ihriska, Slovenský skauting, 2. zbor Dlhých mačiek v Trnave
11. júl 2017

Roman

Dobrý deň,

trampolína je opäť nefunkčná...roztrhaný je tentokrát spodok trampolíny.

Prosím o čo najskoršiu opravu, nakoľko je to najobľúbenejší hrací prvok na tomto inak výbornom detskom ihrisku.

Ďakujem

Roman
12. august 2017

Marian

Kolotoč má zas prehnité dosky a vytŕčajúce šróby.Sedadlo je zas odlomené a zaviazané.
14. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hovorili sme so správcom ihriska. Pokazený herný prvok je potrebné nahlásiť obsluhe bufetu, a pokiaľ je to možné, bude herný prvok operatívne opravený. Priviazanie lavičky na kolotoči je tiež spôsob riešenia, pretože konkrétne táto sedačka bola už niekoľkokrát zváraná, ale nedrží, preto momentálne aj pevné priviazanie vyriešilo problém s jej odlamovaním.
Sedačky na kolotoči sú v horšom stave, ale už je objednaná ich oprava či výmena. Certifikované herné prvky sú drahé a ich dodanie trvá často dlhšie časové obdobie. Bolo by vhodné, aby rodičia detí brali do úvahy, že ten kolotoč je vzhľadom na záťaž určený iba pre menšie deti. Ako hovorí správca: "Už niekoľkokrát sme boli svedkami, že s deťmi tam sedia aj rodičia, príp. je ten kolotoč plný tínedžerov. Aby tieto hracie prvky slúžili verejnosti, tak je dôležitý zodpovedný prístup návštevníkov, inak dochádza k zbytočnému poškodzovaniu."

Mestský úrad Trnava
24. marec 2018

Roman

Dobrý deň,

prebehlo už vyše pol roka a kolotoč pre malé deti je stále v nevyhovujúcom stave. Nevyhovárajte sa už prosím na dlhé dodacie doby a objednávky certifikovaných prvkov...a konečne vyriešte tento problém.

Ďakujem

Roman
14. apríl 2018

Roman

Dobrý deň,

kolotoč opravený...síce iba provizórne ale predsa.

Ďakujeme

Roman
30. júl 2019

MBN

Stale ten isty problem.Aj pride konecne k naprave?
03. august 2019

MBN

Zrejme toto bude problém.
20. október 2019

Radovan

Po osobnom upozornení primátora mi bolo povedané, že to mám nahlásiť cez tuto stránku a oni to dajú do poriadku. Tak verím, že to tu konečne opravia, celé ihrisko chátra a vyzerá akoby nemalo majiteľa.
21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
minulý týždeň sa konala aj na tomto ihrisku kontrola Odboru dopravy a komunálnych služieb v spolupráci z užívateľom ihriska (Slovenský skauting, 2. zbor Dlhých mačiek v Trnave) a odborníkom na ihriská, pri ktorej sa spísali všetky závady. Čo sa týka konkrétne tohto problematického kolotoča, tak v novej sezóne (jar 2020) bude pravdepodobne vymenený za nový kolotoč, keďže tento je po jedenástich rokoch prevádzky už v takom stave, že niektoré prvky na ňom už nie je možné opraviť (napr. prehrdzavená konštrukcia, ktorá sa nedá zvariť, opotrebované ložiská a drevené sedačky).

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania