Mozne dosadenie stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Ľubica 26. júla 2015

Chcela by som sa opytat na mozne dosadenie stromov pozdlz ulice Eisnerova, najma v usekoch vid foto pri Terne, za zastavkou Stefana Kralika a smerom na OD Tesco, ale aj v mensich usekoch inde pozdlz Eisnerovej. Ak by mohla MC DNV oslovit vlastnikov pozemkov s touto moznostou. V tychto extremnych horucavach sa chodniky rozpalia a su ludia tak citlivi na slnko a na teplo, ze maju pri pohybe po DNV uz aj s tymto problem.Stromy by pomohli schladit aspon co to aj esteticky sprijemnit cestu.
https://utopia.sk/liferay/web/zivotne-prostredie/stromy-patria-do-mesta

03. august 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava - Devínska Nová Ves vysádza stromy na všetky vhodné pozemky. Obmedzením pre výsadbu je súkromné vlastníctvo pozemkov - k výsadbe je potrebný súhlas vlastníka pozemku, ale tiež prítomnosť inžinierskych sietí, nakoľko v ochrannom pásme sietí nie je výsadba možná. Preveríme prítomnosť sietí na uvedených pozemkoch a v prípade, ak sa tam siete nenachádzajú, oslovíme vlastníkov pozemku.

OVDŽP, MÚ DNV
25. august 2015

jajbolina

Stromy by tam padli vhod. Snáď to doriešia a nezapadne to prachom.
05. január 2016

Obyvatelka DNV

Ked sa tam nastahovalo terno chvilku tam boli nasadene stalozelene kry. vydrzali odhadom par tyzdnov. Rada by som vedela, kto ma v takychto pripadoch zodpovednost za udrzbu zelene. Predpokladam, ze (logicky, ale v Bratislave casto nanestastie) majitel pozemku. Ale taka firma ako Terno sa s tym urcite zapodievat nebude, vid situacia okolo supermarketov po celej Bratislave. Nemusime chodit daleko - rovnako "uchvatne" to vyzera okolo Lidl a Tesco v DNV. Zelen sice nasadena pri otvoreni obchodu, ale ziadna udrzba ci polievanie v lete. A vsade odpadky..
07. február 2016

Ľubica

Dosadenie stromov

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/19419/mozne-dosadenie-stromov
Blíži sa jar, kedy je možné dosádzať stromy. Chcela by som sa opýtať či nejako pokročili jednania o dosadení stromov v týchto úsekoch Eisnerovej ulice, kde je veľký pohyb ľudí a dosadenie by pomohlo zdravotne najmä v letách s extrémnymi teplotami. prípadne či by MU DNV vedeli zverejniť majiteľov pozemkov, aby sa do žiadosti o dasadenie mohli zapojiť aj občania.
24. marec 2016

Damian

Pozemok pred Lidlom patri Lidlu, takze pomoze ak zopar ludi napise na hotline Lidlu, komu ale patria pozemky pred Ternom je otazka. Vyzera to, ze tuto jar nebude ziadna vysadba novych stromov, co je urcite skoda...vysadzat stromy je momentalne to najuzitocnejsie co sa moze diat.
07. október 2016

Dusan

Vysadenie stromov pri ceste

Pozemok so zeleňou pri OD Terno je cirkevný v prenájme OD Terno. Na žiadosti občanov o vysadenie stromov pri chodníku, tak aby tienili v lete ako je to na nam Kostru oproti OD Terno nereaguje a neodpoveda a vlastnik pozemku cirkev nevie ako sa to má riešiť a radí obrátiť sa na MU DNV. Vysadenie stromov v tejto lokalite by doplnilo stromovú líniu na Eisnerovej a ak by sa podarilo zrealizovať do konca volebného obdobia, určite by bolo pekným a viditeľným ale aj užitočným akcentom DNV. Na zastávke stojí množstvo ľudí a v lete ale aj v iných obdobiach počas horúcich dní by stromy pomohli.....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania