Romanova-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Dobrý deň, na verejnom priestranstve si bezdomovec urobil svoje sídlo. Na toaletu chodí do blízkych kríkov (živý plot), ktorý susedí s chodníkom. Prespava tiež na susediacej lavičke pri spomínanej "toalete" bezdomovca. Prosím o riešenie, nakoľko je to naozaj katastrofálny stav.

19. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pracovníci oddelenia sociálnych vecí pravidelne vykonávajú šetrenia a monitoring bezdomovcov
v Petržalke. Jedno z miest, ktoré pravidelne monitorujú, je aj priestor pri výmenníkovej stanici na parkovisku na Osuského ulici č. 6. Na Vami popisovanom mieste prespávali muž a žena, ktorí majú trvalý pobyt v našej mestskej časti. Vyjadrili sa, že dané miesto opustia a pôjdu bývať na ubytovňu.
Pri našom šetrení dňa 18. 06. 2019 sme na danom mieste nikoho nezastihli.
Bezdomovcom poskytujeme sociálne poradenstvo, kde sa môžu osprchovať, kde môžu dostať teplé jedlo, možnosti prenocovať v útulku, vymeniť a oprať si šatstvo a podobne. Ak majú v Petržalke trvalý pobyt pomáhame im vybaviť osobné doklady, odporúčame im sociálne zariadenia, kde môžu prenocovať, prípadne im za určitých podmienok môžeme poskytnúť sociálnu výpomoc.
Mestská časť Bratislava-Petržalka sa snaží pomôcť každému, kto sa ocitol bez domova, ale práca
s bezdomovcami je veľmi náročná v tom zmysle, že sú to ľudia, ktorí sú svojprávni a nemôžeme ich bez ich súhlasu umiestniť v nejakom sociálnom zariadení alebo ubytovni. Tiež ho nemožno nútiť nezdržiavať sa na konkrétnom mieste. Ak spácha bezdomovec priestupok, môže ho polícia riešiť, ale nemôže mu zakázať zdržiavať sa na tomto mieste.
Na odstránení neporiadku spolupracujeme s oddelením životného prostredia.


MÚ BA - Petržalka
19. jún 2019

martin

Dobrý deň, ďakujem pekne za odpvied. Včera som išiel okolo a spomínaný pan tam sedel. A určite chodi potreby aj naďalej vykonávať do blízkych kríkov. Chcem sa opýtať kompetentných, prečo niekto nepríde a neodprace aspoň ten bordel a na nosené feci zo všetkých okolitých smetiakov? Čakáme na to, kým sa tam na sťahujú potkany. Ak to pravidelne monitorujete, ako uvádzate, tak určite viete, že cca 5 metrov odtiaľ je detské ihrisko.
22. jún 2019

zuzana

Kompetentni z MČ Petrzalka, prosime prestante uz pouzivat bezzube odpovede, ktore pisete ptravdepodobne stylom ctrlc/ctrlv. Takato odpoved je tu roky, bezdomovci si robia bydliska priamo pri bytovkach, nase deti sa denne na nich musia divat, znecistuju okolie, davaju otrasny priklad mladistvym (spanok bezdomovca v deliriu za bieleho dna). Ten parik muza a zeny skrasluje okolie Osuskeho/Gessayova/Romanova uz roky. To skutocne kompetentni z MČ nedokzu nic spravit, okrem defaultnej odpovede ze situaciu pravidelne monitorujete a snazite sa im poskytnut pomoc a poradenstvo ? co tak poskytnut pomoc obyvatelm, prispievajucim aj do rozpoctu MC, aby zili a vychovavali deti v normalnom prostredi ? Snad sa zhodneme, ze nie je normalne deti tu byvajuce vystavovat denne pohladom na spinavych, ozratych a z alkoholu zdementnenych bezdomovcov...naozaj nechapeme necinnost MČ, verili sme, ze sa po volbach tato odpoved roky pouzivana uz zmeni...Co s tym chcete spravit ?
24. jún 2019

Palo

Dobry den, ja to riesim tvrdo a navrhujem to aj Vam riesit tak isto. Kazdy podnet ohlaseny na Mestsku Policiu je nahravany a kazdym podnetom sa Meststka Policia musi neodkladne zaoberat. Ja volam 159 a ak neriesia alebo sa stavaju do polohy mrtvy chrobak tak ich upozornujem na stanovy Mestskej policie a na to ze maju sa riadit nasledovnym. Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy je poriadkový útvar zriadený na základe zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov a podľa tohto zákona : zabezpečuje verejný poriadok v obci, spolupôsobí pri ochrane jej obyvateľov a iných osôb v obci pred ohrozením ich života a zdravia dbá o ochranu životného prostredia v obci, dbá o dodržiavanie poriadku, čistoty a hygieny v uliciach, iných verejných priestranstvách a verejne prístupných miestach, V tomto pripade ako popisuje (znecistovanie prostredia, nedodrziavanie hygieny a ostatne hore uvedene ) Martin je jednoznacne to ze Mestska Policia nevykonava svoju cinnost a nasou povinnostou je na to upozornit Statnu Policiu aby konala a kontrolovala Mestsku policiu. Drzim palce a doporucujem si najst cas a volat jak na 159 tak aj na 158. Vela krat ma prekvapili a aj milo. Pekny den a petrzalke a poriadku zvlast :)
09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka zabezpečil odstránenie objemného odpadu
z okolia uvedenej nehnuteľnosti.
Kto? MP VPS Ba-Petržalka
12. júl 2019

martin

Super, ďakujem veľmi pekne. Isiel som okolo a videl som ten poriadok. Veľká vďaka za všetkých obyvateľov.
16. júl 2019

Divožienka Lesna

a tým uprataním ste podla vás poriešili čo ako?
16. júl 2019

martin

Žili tam bezdomci a mali tam svoje sídlo, to zmyzlo, bezdomovci tiež a bordel detto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania