Unikátny strešný zvod

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. marca 2015

V bytovom dome na ulici Škarvana zvolili unikátne riešenie odvodu dažďových vôd zo strechy, zrejme z dôvodu poškodeného odpadového potrubia. Strešný zvod je kanalizačnou rúrou predĺžený pozdĺž domu a ústi na miestnu komunikáciu.

Dalo mesto na takéto originálne a mimoriadne estetické riešenie povolenie ? Budú vlastníci domu vyzvaní, aby zabezpečili napojenie strešného zvodu priamo do kanalizačného potrubia ?

06. marec 2015

richtar

unas je to tak.proste bangldes.
07. marec 2015

Jano Š.

A čo riešite estetickosť ked hlavna je funkčnosť. Keby Vámzamokaju pivnice z poškodeneho potrubia a mesto aj veolia sa k tomu stavia tak že to nespada do ich kompetencie,riešil by som to rovnako
08. marec 2015

Anonym

Čo s tým ma Veolia. Predpokladám že dom je súkromné vlastníctvo a to znamená že majitelia domu sú zodpovedný aj za odpadové potrubie vrátane dažďových zvodov po najbližší kanál. Na to majú fond opráv a ak sa jedná o havarijný stav na to nepotrebujú ani schválenie zhromaždenia vlastníkov. Takže toto je vizitka všetkých vlastníkov tohto domu.
09. marec 2015

A+

Presne ako pise Anonym, uvedeny zvod a aj potrubie je majetkom bytoveho domu. Maju si to riesit vlastnici z fondu oprav a nie robit taketo opatrenia ako v nejakej osade.
09. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie potrubia. Bytový dom ako aj jeho súčasti – odvodové žľaby sú majetkom obyvateľov bytovky. Obyvatelia bytovky majú na tieto veci zriadený fond opráv, z ktorého čerpajú peniaze na prípadné údržby svojho vlastníctva. Vec preveríme, ale aj touto cestou prosíme príslušné bytové spoločenstvo, aby zosúladilo súčasný stav s požadovaným stavom.

Michal Ďureje
hovorca mesta
10. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Vyvedenie daždového zvodu na chodník je neprípustné, musí byť zaústený do kanalizácie. V zimnom období namŕzanie vytekajúcej vody môže spôsobiť úrazy občanom a v lete zaplavovanie chodníka. V prípade, že je prípojka dažďových vôd na kanalizáciu poškodená, spoločenstvo vlastníkov bytov má finančné prostriedky vo fonde údržby, ktoré sa používajú okrem iného aj na takéto odstránenie stavebných porúch.



Zuzana Lukáčová
referent pre miestne komunikácie
Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o
11. marec 2015

Bytovy dom

Nakolko vidim ze nikto nevie preco boli tie rury vyvedene tak ako su vyvede vysvetlim. Ale este pred tym: voda zo strechy konci v jednej rure ako voda z tej cesty na ktoru to je vyvedene a teda nejedna sa o chodnik. Ale k veci. Nakolko pri kazdom aj malom dazdi sa v pivnici objavuje voda a dalsie dva zvody dazovej vody maju nove pripojenie sa pristupilo k skuske ci by mohla byt pricinou havarie dalsia rura z dazdovej vody. Ale zistenie ukazalo ze tomu tak nie je. A co sa tyka estetiky to by sme aj my obyvatelia bytoveho domu mohli ziadat aby sa ten hnusny betonovy chodnik odstranil a aby ste vsetci pouzivali chodniky a nie si skacovali cestu ale to zrejme nikoho netrapi ale ruru bude kazdy riesit :)
11. marec 2015

Bukvicka

Rury boli odstranene, ospravedlnujeme sa za nepekny vzhlad ale vzadom na havarijnu situaciu bolo potrebne vykonat skusku a tato bola najlacnejsia najrychlejsia. A tymto by som rad nespokojnych obyvatelov vyzval aby sa skusili presvedcit aky je rozdiel vo fonde oprav pri bytovom dome s 12 bytmi a s 55. Ale radi privitame ak sa anonym pride podielat na odstraneny havarijneho stavu lopatu a krompac mu bude zapozicany a moze ukazat ake to je jednoduche s fondu opravovat. :)
20. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Bol vykonaný štátny stavebný dohľad. Podnet je vyriešený.

Marta Davidesová
Vedúca oddelenia územného plánovania a stavebného poriadku
Mestský úrad
20. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Rád by som zareagoval smerom k obyvateľom bytovky. Mrzí nás, že máte poruchu nešpecifikovaného pôvodu, z uvedeného je pochopiteľné aj dočasné predĺženie odkvapovehé zvodu.

V prípade, ak budete chcieť, mohli by sme sa na vodu v pivnici pozrieť so stavebnými odborníkmi z mestskej spol. SMMP, ktorí by mohli nájisť príčinu tejto poruchy. Ak máte záujem radi pomôžeme. Napíšte email na [email protected] a prípad by sme prebrali osobne, tak aby ste váš problém vyriešili.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania