Nezmyselne osadené dopravné značky

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 30. novembra 2015

Značky C16 - Iný príkaz (Prechod zakázaný) a IP 9 - Podchod alebo nadchod sú osadené úplne nezmyselne. Obidve značky sú určené chodcom a ich umiestnenie v križovatke nemá žiadnu logiku. Tiež nebola dodržaná STN 01 8020, podľa ktorej musí byť medzi značkami v obci vzdialenosť minimálne 10 metrov, avšak v tomto prípade to je bezpredmetné. Na fotke je tiež jasne vidieť, že uvedené značky zakrýva dopravná značka Daj prednosť v jazde.

Kedy budú dopravné značky umiestnené na vhodné miesto, napríklad na miesto označené šípkou ? Teda tak, aby ich CHODCI zreteľne videli v dostatočnej vzdialenosti od križovatky.

03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Súčasné osadenie dopravného značenia bolo odsúhlasené zo strany ODI. Akúkoľvek zmenu môžeme robiť len so súhlasom ODI. Situáciu môžme maximálne preveriť.

Michal Ďureje
hovorca mesta
03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Pri najbližšom miestnom šetrení s Okresným dopravným inšpektorátom sa budeme venovať aj tomuto podnetu, následne budeme podnet aktualizovať

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
06. december 2015

alex

nezmyselne osadené dopravné značky v Prievidzi nie sú. Mesto podľa vyjadrenia hovorcu robilo čistenie. To, čo je na fotke je podľa zodpovedných očný klam.
06. december 2015

...

Mimoriadne trefný komentár :)
09. december 2015

Jano Ohrada

Všetky odpovede k pripomienkam na dopravné značenie končia : "boli odsúhlasené dopravným inšpektorátom..." Za tie roky si nikto nevšimol, že kompetentná osoba na DI je zrejme nekompetentná? Prečo si na odsuhlasovanie nezoberie so sebou niekoho, kto sa v tom z verejnosti aj vyzná? Je jasné, že sa jedná o biznis pri osádzaní značiek... to je také, prievidzské...
11. december 2015

Odpoveď samosprávy

Ku každej úprave DZ, teda aj jeho premiestneniu sa musí vyjadriť cestný správny orgán v tomto prípade MsÚ PD a ODI. V prípade kladného vyjadrenia, je spoločnosť TSMPD s.r.o. pripravená vykonať presunutie DZ.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
05. január 2017

Anonymný užívateľ

Ani viac ako po roku od poslednej odpovede k žiadnej zmene neprišlo a značky sú stále na tom istom mieste. Podnet NERIEŠENÝ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania