Hlboká cesta-zlý stav mostných objektov

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Roman Šimo 24. novembra 2019

Mosty, ktoré sa nachádzajú neďaleko zadného vchodu do areálu nemocnice (ul. Nemocničná), by potrebovali zatiaľ predpokladám menšie opravy. Mám za to, že ak sa opravy na mostných telesách robia priebežne napríklad každý rok, nemuseli by sa riešiť drahé rekonštrukcie až po stanovení havaríjneho stavu.

25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme zaevidovali do poradia a bude postupne riešený v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
15. december 2019

Matúš 👍

A nie sú v správe SSC? Predsalen, nachádzajú sa na ceste I/60.
15. december 2019

Roman Šimo

Tiež ma trošku to zaskočilo, že mesto má aj tento most v nejakej správe. Hádam sa to časom vysvetlí. Možno išlo len o "automatickú" odpoveď.
23. september 2020

Roman Šimo

Tieto mosty spadajú pod správu SSC. V ich databáze ukazuje, že stav je uspokojivý. Mne sa to celkom nezdá. Hádam si to kontrolujú. Nedávno sa zosunul okrem toho odtiaľ na cestu svah.
23. september 2020

Roman Šimo

...Druhý z mostov je označený vraj v dobrom stave.
24. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
24. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme poslali SSC.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
28. september 2020

Tomáš

Zaujal ma tento podnet, nakoľko som min. týždeň išiel do nemocnice a všimol som si tento akože uspokojivý stav mostnej konštrukcie ako aj kus zosunutého svahu zasahujúceho do cesty popod most. A teraz som si všimol dátum nahlásenia... Žasnem. O.i. len dúfam, že si samospráva všimla, že už rok "urputne", ale asi zbytočne hľadá financie na opravu niečoho, čo zrejme ani nemá v správe.
28. september 2020

Roman Šimo

Tento most, by mal patriť pod správu SSC. Mesto "automaticky" len niekedy asi posiela odpovede, aby boli v stave riešené a ani nevedie, čo majú v majetku. Podľa dostupných záznamov mosty nie sú v kritickom stave. Základ podnetu je ale to, aby sa predišlo kritickému stavu preventívnymi opravami. Mesto musí hlavne riešiť veľmi zlý stav mostov napríklad na Vlčincoch. V tomto riešenie tiež ide veľmi pomaly.
08. marec 2021

Roman Šimo

Aktualizácia podnetu - podnet nebol zatiaľ riešený na verejnosti
13. apríl 2021

Roman Šimo

Na jednom z mostov výrazné priesaky.
16. november 2021

Roman Šimo

Vyjadrenie SSC na moju žiadosť:
Keďže sme na smerovo rozdelenom úseku cesty I/60, ide o mosty ev.č. 60-259I (smer Martin) a ev.č. 60-259J (smer BA). Stavebno-technický stav mostov je III. – dobrý a IV. – uspokojivý. Mosty sú monitorované v zmysle predpisov. V roku 2021 bola na moste ev.č. 60-259J zrealizovaná oprava obrusnej vrstvy v rámci veľkoplošnej opravy vozovky cesty I/60.
16. november 2021

Roman Šimo

Vyjadrenie SSC na moju žiadosť II.:
Zmluvný dodávateľ prác pre SSC nie je schopný predmetnú opravu vykonať. V prípade ak bude vysúťažený iný dodávateľ na tieto práce, budeme danú vec riešiť. Prípad ako aj na moste M 6035, tak aj mosty nad Hlbokou cestou treba riešiť cez verejné obstarávanie ale vzhľadom na to že most M3898 je v STS 3 a most M 6453 je v STS 4v najbližšej dobe sa budú riešiť menšie úpravy, nakoľko vzhľadom na finančné možnosti je nutné riešiť komplexne mostné objekty v STS 7 resp.6.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania